https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO in VIDEO: Nafta na Fazaneriji presenetila Muro 05

Murska Sobota, 31.7.2011  

Mestni štadion Fazanerija v Murski Soboti je vse pripravljeno za prekmurski derbi med Muro 05 in Nafto. Na tribunah se je zbralo okrog 6000 gledalcev, s čimer je postavljen nov rekord štadiona.

Mura 05 je pričela s postavo Luk, Janža, Kouter, Ošlaj, Cipot, Maruško, Sreš, Horvat, Bohar, Fajić in Lotrič.

Nafta je pričela s postavo Ajlec, Korošec, Jerebic, Levačič, Matjašec, Lesjak, Tomažič Šeruga, Vaš, Sreš, Vinko in Zelko.

0 - Tekma se je pričela. Mura je takoj na začetku odvzela žogo Nafti in si po poskusu Lotriča priborila kot. Iz kota je podal Horvat, točno na glavo Fajića, ki je streljal mimo gola.

2 - V nasprotnem napadu so si nato skrajšan kot priigrali lendavčani. Muraši so izbili v kot. Lendavčani so slabo izvedli kot, saj je žoga končala v gol autu.

4 - Gostje so si takoj za tem priigrali še en kot. Iz kota je znova podal Vaš, na drugo stran, kjer je bil osamljen Lesjak. Le-ta je povsem sam poslal žogo z bližine v mrežo za 0:1.

9 - Po prejetem zadetku so takoja zapretili še Muraši. Lotrič se je znašel za zadnjo obrambno linijo Nafte, vendar so gostje pravočasno izbili v avt.

12 - Nova lepa priložnost za Muro 05. Sreš je podal predložek z leve strani na drugo stran, kjer je bil sam Bohar. Z glavo je streljal prek vrat Ajleca.

15 - Mura 05 je kombinirala na desni strani igrišča. Tam sta kombinirala Lotrič in Fajić, nakar so so Lendavčani podrli Fajića. Bilo je to na sami meji šestnajstih mestrov. Horvat je nato s prostega strela zadel zadel živi zid.

18 - Muraši so po prejetem zadetku povsem prevzeli vajeti igre v svoje noge in si v osemnajsti minuti priigrali nov kot. To je bil lep poskus Boharja s kakšnih šestnajstih metrov, žoga pa je po posredovanju Lendavčanov zadela zunanji del mreže vrat Ajleca.

19 - Zapretili so tudi lendavčani. Arpad Vaš se je nenadoma odločil za strel z dvajetih metrov in streljal mimo leve vratnice Luka.

20 - V nasprotnem napadu so gostje podrli Lotriča, Arpad Vaš pa se z odločitvijo ni strinjal, zato je prejel rumeni karton. Iz prostega strela je nato znova poskušal Horvat, Ajlec pa je s težavo žogo ujel.

23 - Lendavčani so dokazali, da so v napadih zelo nevarni. Znova je to bil kot za Nafto, Muraši pa nespretni v obrambi. Tokrat se je vse dobro končalo za Muro. 

29 - Tokrat so se rešili Lendavčani. Med dvema nogometašema Nafte se je nenadoma v priložnosti znašel Fajić. Potegnil je v kazenski prostor Nafte, kjer so gostje uspeli žogo izbiti Fajiću.

39 - Pri Muri se že nekaj časa ogrevajo Pavel, Eterović in Bencak.

44 - Muraši so si izborili prekršek na dvajsetih metrov od vrat Ajleca. Pri uigrani kombinaciji Mure so sodelovali Lotrič, Horvat in Fajić, ki je akcijo zaključil s strelom. Žoga je zletela kakšnega pol metra mimo leve vratnice vratarja Nafte.

45 - Polčas.

46 - Pričetek drugega polčasa. Obe ekipi nadaljujeta z enakima postavama kot na začetku.

50 - Lotrič je imel imenitno priložnost za izenačenje. Prejel je lepo globinsko podajo in se nenadoma znašel v priložnosti, ko je tekel sam proti golu. Žal je šel nekoliko preveč na levo, njegov strel pa so gostje blokirali.

55 - Pri Muri se pripravlja menjava. Napad bo okrepil Mate Eterović.

56 - Prečka je sedaj rešila Lendavčane. Mitja Lotrič je izvajal skrajšani kot, točno na glavo Fajića, ki je zatresel prečko Ajleca. Takoj v isti minuti nova lepa priložnost za Muro. Bohar je centriral in znova Fajić, torkat za las mimo desne vratnice Nafte.

57 - Mura v tem trenutku vse stavi v napad. Leona Sreša je zamenjal Mate Eterović. Mitja Lotrič se je preselil na Srešovo stran - levo v napad, Eterovič pa na Lotričevo mesto.

60 - Kouter je lepo vtekel po desni strani, Matjašec pa je žogo zaustavil z roko in za to prejel rumeni karton.

 

Video: Gregor Grgurič in Matej Korošec

62 - Vinko je prodrl po desni strani in poslal nizek predložek v kazenski prostor za vse obrambne igralce Mure in Zelko je na drugi vratnici poslal žogo v prazno mrežo za 0:2.

69 - Po podaji Boharja je do ugodnega položaja za strel prišel Eterović, ki pa je žogo poslal visoko med oblake.

80 - Igra z obeh strani postaja vse bolj nervozna. Nafta čaka na napake Mure, Muraši pa jalovo napadajo. Spet je bil v glavni vlogi Eterović. Prodiral je po levi strani ob sami kornerski liniji in poslal predložek v kazenski prostor, žoga pa je poplesavala po prečki.

85 - Robert Pevnik je izvedel še zadnjo menjavo. Damjana Boharja je zamenjal Armend Sprečo.

89 - Kot vse kaže, bo Nafta odnesla vse tri točke s Fazanerije, prvič v zgodovini samostjne Slovenije. 

90 - Konec tekme. Nafta je slavila z 0:2.

Foto: Gregor Čiček

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. kiTTy84
      01.08.2011 ob 4:01 kiTTy84

      nafta je končno prizemljila visokoletečo muro :D

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. read
      01.08.2011 ob 8:45 read

      Katastrofa. Lejko zmaga što kole ale nej te ogre! Srce me boli, ale idemo dale! Samo naša Mura iz Murske! ;)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. feri_kuplunga
      01.08.2011 ob 10:08 feri_kuplunga

      kiTTy84 ne sere rajše ide na kosmopolitan pa sex zmenkarije pa se ton izživlaj

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. blue
      01.08.2011 ob 11:56 blue

      Ženske pa fuzbal san pravo ka nejdejo skup! Od Dijane do Klemenčiča... Mura Mura!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. nina85
      01.08.2011 ob 11:59 nina85

      Jaz sem tudi bila po dolgem času na Murini tekmi in sem tudi mnenja kljub temu, da nisem pristašica Nafte, da si je Nafta včeraj zaslužila tri točke. @ Blue, žal vemo ženske bolje oceniti realno stanje, ker nismo pogojene z nogometnimi čustvi :D

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. kiTTy84
      01.08.2011 ob 14:22 kiTTy84

      feri_kuplunga:daj daj, ne motaj..... žal ti je, ka je mura zgibila....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. murazavedno
      01.08.2011 ob 14:37 murazavedno

      eh mađžare pošite ete ! samo naša mura iz murske! idemo dale

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. feri_kuplunga
      01.08.2011 ob 19:04 feri_kuplunga

      kiTTy84 ge be se na tvojen meste malo zamislo nad sebof.... Zdaj kak drüjgo pa ešče enkrat poven za mejne je nafta madžarke klub in madžare so nej ......Rajši se cenzurejran ka nemo kaj preveč povedo.Naslejgnja stvar ka me pa ide na kurac je pa tao da se eden kosmate ded vpišavle pod žensken vzdevkon.Če nemaš telko jajc ka be se namislo moški vzdevek te rajše ne ode na forume.Po ton poste ne mislen več odgovarjati na debilne izjave dedof ki se skrivajo pod ženskimi vzdevki.Pa še z madžarami ne debatejran.Ja pa ešče tiste 10 gorgon je za mejne nej navijaška skupina.Zemete si zglejd po Black GringosajMajo vsaj izgled kak navijaška skupina nej kak gorgone ka ma fsaki svojo majco pa se tan neka preserava.DAJMO MURA!!!!!!MURAAAA ŠAMPION!!!!!!!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.