https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Murskosoboški SDS vrača Štihcu: Županov kotiček ali Tončekove zvezde

Murska Sobota, 18.08.2011 ob 11:35  

V murskosoboškem odboru SDS so se odzvali na zadnji uvodnik župana Antona Štihca v Soboških novinah.

Karel Šoš (desno) Štihcu med drugim očita, da je v preteklosti priskrbel službe svojim "prijateljem" in sorodnikom.

"Županov uvodnik v  zadnji številki Soboških novin nedvomno zahteva odgovor, čeprav si tega zaradi ponavljajočih si zadev in sprotnega prilagajanja le teh pravzaprav niti ne zasluži. Občankam in občanom pa bi kljub temu želeli predstaviti svoj pogled. Ker nam to v občinskem glasilu ni omogočeno, smo izbrali drugo pot. Za razliko od župana ne bomo v slogu Dannyja „gledali v zvezde“ in navajali, kaj se bo v prihodnje zgodilo," je v današnjem sporočilu za javnost zapisal Karel Šoš, predsednik MO SDS Murska Sobota. 

Šoš: Je Štihec pred volitvami obljubil službe svojim kadrom?

"Ni nam jasno, zakaj se župan toliko ukvarja s kadrovskimi zadevami, ko pa bi imel toliko drugega dela," meni Šoš in dodaja, da so predvidevanja in obtožbe glede kadrovanja brez osnove. "Razen če je župan pred volitvami posameznikom že obljubil določena delovna mesta ali funkcije in se ni (ali se ni hotel) zavedal, da vse pa le ni odvisno samo od njega."

Šoš: Štihec je od leta 2004 priskrbel službe svojim sorodnikom in prijateljem

"V preteklosti vse od leta 2004 je župan Štihec veliko kadroval in mnogim svojim “prijateljem” priskrbel imenitne službe (višja svetovalka župana za pravne zadeve, direktor občinske uprave, tajnica župana, svetovalka za šolstvo, uradnica za komunalne zadeve, direktorica stanovanjskega sklada, vodja redarske službe, športni direktor ND Mura 05 ter kasnejši uradnik občinske športne zveze, sorodnica v RIS Rakičan ...)," kadrovanje v murskosoboškem SDS očitajo Štihcu.

Menijo, da je "zato povsem nerazumljivo, od kod toliko sovraštva  župana do nekaterih, ki so mu v preteklosti omogočili, da je sploh postal župan in so delali v dobri veri, da delajo za korist občank in občanov, kasneje pa ugotovili, da gre predvsem za uresničevanje županovih želja, ki vodijo do določenih koristi. Ko so to ugotovili in mu tudi povedali, je župan sodelovanje prekinil in se zavezal k maščevanju. Maščevanju, ki ne pozna meja."

Županov kotiček naj bo za vesele zgodbe, ne bolehne

"Županu sporočamo, da je njegova bojazen glede Soboških novin brez osnove. V SDS si bomo prizadevali le, da bo to res postalo glasilo vseh občank in občanov in ne le županovo trobilo v katerem lahko obračunava z vsemi, ki mu niso po volji. Prizadevali si bomo tudi, da Županov kotiček ostane in v njem naj župan sporoča vesele in dobre stvari, ne pa bolehnih zgodb, insinuacij, natolcevanj in obtožb," so med drugim še zapisali v MO SDS Murska Sobota.

Štihčev uvodnik v zadnjih Soboških novinah si lahko preberete TUKAJ.

V murskosoboškem odboru SDS dodajajo, da niso nikoli trdili, da je občinska uprava slaba. "Dejstvo pa je, da je tako na političnem  kot strokovnem nivoju zelo slabo vodena in spodbujana. Tako župan kot direktor uprave nam kar naprej „prodajata“ neke zgodbe, predstavljata neke čudežne investitorje, od vsega pa na koncu ostanejo kvečjemu le skice, risbe ali Power point predstavitve."

    Komentarji

    1. TUDIPOMUREC
      18.08.2011 ob 13:10 TUDIPOMUREC

      ŽUPAN ZDAJ "KASIRA" TOČNO TO,KAR JE SAM POČEL S PRVIM DNEM SVOJEGA MANDATA.TO JE DEJSTVO,KI JE DOKAZANO Z NJEGOVIMI DEJANJI VSE DO DANES. S SVOJIM UVODNIKOM,KI KOT TAKŠEN S POVSEM POLITIČNO IN KADROVSKO VSEBINO, PRAV GOTOVO NE SODI V NOVINE VSEH OBČANOV MS,TO SAMO POTRJUJE. DO STRANKE SDS,PREDVSEM PA DO NJENIH LIDERJEV,IMAM ODKLONILNO STALIŠČE,A TU JIM DAM POVSEM PRAV!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. ribica
      18.08.2011 ob 14:00 ribica

      G.Štihec,upam samo ka nima Matej Raščan prevelikega vpliva na vas,ker drugače lahko pričakujemo propad Soboških novin!!Sicer pa imate izredno zaledje,tako da bo komaj čas pokazal svoje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. PREKMUREC
      18.08.2011 ob 14:02 PREKMUREC

      Škoda ka se tak razdvaja narod s člankami v novinaj. Trbelo bi zdrujžiti pozitivno energijo pa nej iti tak nizko. Dobera politika in politiki takše razmere sebi v prid obrnejo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. sotrpin
      18.08.2011 ob 14:27 sotrpin

      župan se čudi zakaj ne potrdijo njegove kandidate ,kot je bila to prej praksa.Župan v demokraciji odloča večina in stem se vi nemorete sprijazniti.Seveda obljube ,ki ste jih dali določenim posameznikom zdaj nemorete izpolniti in kot sem zadnjič slišal je blondinka že kar precej jezna.Župan ,začnite delati v prid občanom in ne posameznikov kot ste delali dozdaj ,a vi iz svoje kože nemorete in brez kofliktov enostavno nemorete delovati.To seveda ni dobro za občino,kera ima takega župana,ki je skregani z vsemi in gleda samo na svoje interese.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. picek
      18.08.2011 ob 15:51 picek

      Tou je tudi rejsan ka župan samo svoje zaposlavle. Se že guči koga de pa svojoga oziroma svojiva zaposlo, samo ka de doubo glas v mestnon svejte več, čepraf njeme tej glas nikaj ne pomejne, ka je v manjšini. Zakoj ne prerazporedi svojih zaposlenih na ta mesta, štera do fraj, nej pa ka na novo zaposlavle. Vej se zna ka so v računovodstve prišle eni lejko do služb, pa zdaj tan luft bremzajo, pa naj te da na druge oddelke ge do kaj delale, nej samo plače vlekle pa uspešnosti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. 88
      22.08.2011 ob 7:46 88

      Štihec to Štihec ovo. .Ge koli se te SDS pojave samo sranje kuja. Sotrpin-kak praveš ka je ta blondinka že kar precej jezna-seveda ka je ka bi rada mejla to delovno mesto ka bi fajno plačo vlejkla pa delal nič kak do zdaj ne. Kak tude praviš ka bi naj delal v prid občanon nej posameznikom-njega so volilci izvolili ka svetnike pa pogledne ka se dogaja na mestnon svete prava štala iz nas volilcov se delajo norca pa naše pejneze zapravljajo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. zizi23
      22.08.2011 ob 10:56 zizi23

      naj razlozi stihec kak je gutal priso na sportno zvezo, ka je sramota ,zakoj je zelko se tan. pa stihec ne+haj se ze ukvarjati z nd mura 05 rajsi kaj v soboti pametnoga napravi kaj pa ka je kak zupana tvoja glavna preokupacija nd mura 05 tan si postavo najslabsoga precednika ka je gda meu nk mura tupica steri je ze zapravo mladinski pogon in prvo elipo Pa te zupan steri je podpisao ka naj mura 05 ide z strtoga mesta v drugoj ligi v prvo ligo je duplin ka mu nema para

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. xerox
      22.08.2011 ob 17:52 xerox

      Tak kak je bil Štajner politično nastavleni, tak de tude šau. Če je tak sposoben kak za sejbe pravi, njemi itak nede problem najti nauve slujžbe. De njemi že vodja plavoga zbora kaj najšo, razen če de ga pač odpijso.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. nina85
      24.08.2011 ob 10:18 nina85

      Sicer se tudi meni ne zdi normalno, da so Soboške novine "županovo trobilo". Če greš malo skozi, se pojavlja praktično na vsakšni strani. Še tam, kjer mu sploh nebi bilo potrebno. Županov kotiče se žalostno porabalja za politična napadanja in prerokbe. Moramo se zavedati, da se Soboške novine financirajo v veliki meri iz proračuna občine, katero pa napajamo davkoplačevalci. Tu menim, da bi bilo potrebno resneje premisliti in spremeniti uredniško politiko, ki bo pravična in ne bo postajalo kot so lepo povedali v SDS trobilo v rokah posameznika. Nič nimam proti, da se nameni županu svoj prostor, ampak kako se ta prostor porabi. Kar se pa tiče kadrovanja, pa vsi, ki kar koli imajo v glavi vedo, da se je za čas prejšnjega mandata kadrovalo tako, sedaj se pa pač kadruje drugače. Kdor ima večino v MS pač kadruje in sedaj je pač g. Župan užaljen, ker ne more kadrovati svojih. Žal. Dokler bo politika nastavljala ljudi na položaje v javne zavode bo tako.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. tin
      24.08.2011 ob 11:48 tin

      Če je županov kotiček naj bo to potem tudi županov kotiček ki je namenjen njegovemu mnenju in razmišljanju. Davkoplačevalci tudi plačujemo seje mestnega sveta pa poglej kaj se tam dogaja-kot da gledamo cirkus šopirjenja, grejo se kdo bo koga namesto da bi se posvetili tistemu "delu" za kar so bili izvoljeni. Misli da drugi bolj užaljeni (npr. SDS) ker ne morejo svoje nastavljat kot pa župan

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. blue
      24.08.2011 ob 12:08 blue

      Hahaha, županovo mnenje?? Pa županovo mnenje poslušamo non stop - Sobotainfo, Murski val, Soboške novine... Zdaj kda se pa SDS-ovci oglasijo pa je tau že za župana nevarnost? Eh dajte že enkrat mer. V demokraciji ma pravico povedate vsakšne svoje stališče ale žal je pač gnes den tak, kere je pri korite (ka lejko financira) pač tule cejle dneve... joj kak me nagajajo...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. xerox
      26.08.2011 ob 21:28 xerox

      V zadnjon Vestnike je dokaj soliden članek na tau temo. Štihec tan pravi ka so vsi "njegovi" bili nastavleni prek javnih razpisov. Ja vej pa je zdaj za vse štere zdaj Štihec na velko stunja tudi javni razpis. V Vestniki je bil javni razpis za direkotora Komunale, Zavoda za kulturo, MIKK... In vsi do imenovani po javnon razpisi, ker je pač takšna zakonodaja. Problem je samo v tem, da Štihec več o ton ne odloča, ampak drugi. Če bi bil Štihec povezovalen bi se dogovoril za koalicijo, samo ker pač ni povezovalen se pač ni in zdaj kasira.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. tin
      29.08.2011 ob 8:10 tin

      blu-praveš ka mamo v demokraciji povedati vsakšne svoje stališče a pred tem pa si napiso ka županova mnenja poslušamo nonstop-ka to ne spada te pod demokracijo? Malo se razjasni pojem o demokraciji pa ka spada pod njo. V vestniki tudi piše ka do "vajete prevzeli" SD-jove pa SDS-ove ljudje kak pa te to?! ka so glih vsi iz teh strank.Telko o ton ka samo Štihec nastavla svoje lidi nej zanima me što pa te te zdaj za Komunalo nastavla.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.