https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

V Bakovcih ta petek in soboto ekstremno tekmovanje svetovnega ranga

25.8.2011  

Ta vikend bo v Bakovcih potekal dvojni ultra triatlon, ki se bo začel danes z otvoritvijo na Trgu kulture, v petek, 26. 8. 2011 bo ob 16.00 uri start tekmovanja in se bo končal v soboto v večernih urah z zabavnim programom in razglasitvijo zmagovalcev.

Miran Vereš, vodja tekmovanja (levo), in mag. Peter Polanič, vodja organizacijskega odbora (desno)

Na dvojnem ultra triatlonu bo tekmoval tudi domačin iz Bakovcev

"Letos je za dvojni ultra triatlon relativno veliko zanimanje, saj bo tekmovalo 26 tekmovalcev, od katerih so letos prvič tudi štiri ženske," je povedal vodja triatlona Peter Polanič, ki je naštel tudi razloge za uspešen dvojni ultra triatlon, in sicer "v Pomurje prihaja tudi evropsko prvenstvo v dvojnem ultra triatlonu, na katerem bo tekmoval tudi Slovenec, in sicer domačin iz Bakovcec, 22-letni Iztok Fister, tekmovanja pa se bo letos prvič udeležil tudi paraplegik, Thomas Frühwirth iz sosednje Avstrije. V soboto bomo deležni tudi sprint triatlona, dirke za državno prvenstvo, ki se ga bo udeležilo 100 tekmovalcev."

Dvojni ultra triatlon ima plavalno progo dolžine 7,6 km, kolesarsko progo dolžine 360 km in tekaško progo dolžine 84,4 km

Miran Vereš, vodja tekmovanja, nam je povedal, da je proga enaka kot prejšnja leta in ima mednarodni certifikat, na podlagi katerega so dobili možnost evropskega tekmovanja. "Krožno plavalno oprogo, ki je dolga 7,6 km, 20 krogov, pričakujem, da bo prvi preplaval nekje v dveh urah, sledi kolesarska proga, ki ima dolžino 105 krogov v skupni dolžini 360 km in se zaključi s tekaško progo, ki ima 55 krogov skupne dolžine 84,4 km," je Vereš predstavil progo dvojnega ultra triatlona. Miran Vereš se zaveda tudi, da bo tekma težka, predvsem zaradi vremena, zato je težko napovedati zmagovalca.

Na tekmovanju letos prvič tudi paraplegik

Tekmovanja se bo letos prvič udeležil tudi paraplegik, Thomas Frühwirth iz Avstrije. "Doma sem le 50 km vstran, tako da je to zame dokaj domača igra," je povedal Frühwirth, ki je iskal neka nov izziv, saj je enojni triatlon že opravil, in sicer uspešno, v manj kot 24ih urah. Frühwirth je vesel, da je integriran v tekmo in se zahvaljuje vsem, ki so mu omogočili, da lahko tekmuje.

V petek koncert Nine Pušlar, v soboto Art Music Orchestra in Tina Vrdjuka

Start dvojnega ultra triatlona bo v petek, 26. avgusta ob 16. uri na Soboškem jezeru (plavanje), nato bodo tekmovalci kolesarili po delu glavne ceste Murska Sobota - Bakovci in skozi Bakovce, nakar v soboto sledi še tekaški del v naselju Bakovci.

Ob tekmovanju bo poskrbljeno tudi za zabavni program. V petek ob 21.00 bo v centru naselja Bakovci koncert pevke Nine Pušlar, ozračje pa bo ogreval DJ Lai-chi. V soboto zvečer ob 21.00 bo razglasitev rezultatov, nakar sledi koncert skupine Art Music Orchestra s Tino Vrdjuka.

Več informacij o tekmovanju najdete TUKAJ.

FOTO UTRINKE z lanskoletnega dvojnega Ultra triatlona najdete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.