https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Žerjav zgrožen nad besedami Jankovića v Murski Soboti

 

Oster odziv predsednika SLS mag. Radovana Žerjava na očitke Zorana Jankovića, izrečene v Murski Soboti, da je krivda za stanje v Prekmurju tudi na strani domačinov.


"Zgrožen sem, da pride župan Ljubljane v Prekmurje govoriti, da smo si Prekmurci sami krivi za stanje pri nas," v odzivu na besede Zorana Jankovića ob njegovem obisku v Murski Soboti pravi predsednik SLS mag. Radovan Žerjav. Kot poudarja mag. Žerjav, Slovenija nikakor ni le Ljubljana. Slovenija je vsako mesto v državi, vsak kraj in vsaka vas. "In v kolikor g. Janković že pridete v naše kraje, bi bilo prav, da predstavite tudi odgovore na vzroke, ki so boleče in negativno zaznamovali gospodarsko usodo Prekmurja v preteklosti," je v svojem odzivu še dejal Žerjav. 

Žerjav: G. Janković, kdo je kriv za propad Potrošnika?

"Prav se je spomniti, kdo je Mercator vodil v preteklosti, zato vas g. Janković sprašujem: kdo je kriv za to, da sta v Prekmurju propadli lokalna trgovina (trgovska veriga Potrošnik) in tudi živilsko – predelovalna industrija? Kdo je kriv, da je imela hude težave Mesna industrija Radgona in je hvala bogu po zaslugi dobrega vodstva preživela hude turbulentne čase? Za vse to je kriva predvsem trgovina, ki se je s temi gospodarskimi subjekti pogajala s položaja moči, ne z argumenti," žogico Jankoviću vrača predsednik SLS.

"Priti v Prekmurje potem, ko je nekdo odločilno vlekel poslovne poteze, ki so bile v škodo poslovnim subjektom v Prekmurju, in ob tem trditi, da smo Prekmurci sami krivi za stanje, v katerem Prekmurje je, je vredno vsega mojega ogorčenja," še dodaja Žerjav.  Predsednik SLS  ob tem še poudarja: "Ne kažem s prstom samo na druge, zagotovo smo za usodo v Prekmurju delno odgovorni tudi sami, ne strinjam pa se s trditvijo, da smo za prekmursko usodo krivi predvsem sami. Zato se bom z vsemi štirimi boril proti grozljivi centralizaciji, ki je na pohodu."