https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ljutomerčanka Jessica Jagec pripravlja inovativno modno revijo

 

Jessica Jagec, pomurska oblikovalka, se že intenzivno pripravlja na prvo hologramsko 3d modno revijo za kolekcijo Pomlad/poletje 2012. Ob tej priložnosti nam je tudi Andrej Deniša razkril svoj model prikazovanja video vsebin na drugačen način »HEXQUARIUM«, ki se v Sloveniji in v svetu na ta način predstavlja prvič.

Obetavna pomurska oblikovalka Jessica Jagec na svoji poti do uspeha išče nove in inovativne izzive, poti, kjer bi se lahko izkazala kot prva. Eden izmed takih dogodkov se že hitro približuje, in sicer se pripravlja hologramska 3D modna revija, ki se bo odvijala 7. decembra na Nebotičniku v Ljubljani. Jessica še ni bila prisotna na taki modni reviji: "To bo tudi zame prvo tovrstno doživetje. Vsekakor se neizmerno veselim, ker je nekaj čisto novega. Ko sem malo raziskala in videla, kaj vse je bilo narejeno v tujini, sem se neizmerno navdušila in dobila veliko zagona," navdušeno pojasnjuje Jessica.

Optična iluzija na modni pisti

Andrej Deniša, direktor 1 DESIGN d.o.o.., je razvil čisto svoj model prikazovanja video vsebin na drugačen način, ki ga je poimenoval HEXQUARIUM. Prvič je bil predstavljen javnosti avgusta 2010 na Slovenskem forumu inovacij.  Kot pojasnjuje Deniša, ta model nekateri poimenujejo hologram, nekateri pa optična iluzija. Model je tudi zaščitil kot obliko in ne patentiral, saj samega holograma ne moremo patentirati, saj je tehnologija znana že iz 80-ih. "Mogoče je napaka v tem, saj nekateri to interpretirajo kot mali patent, in sicer za področje EU. Ker pa je zadeva bila v zaprtem prostoru in je zavzela preveliko prostora za tako malo projekcijo, sem se odločil, da ta okvir razbijem. Sedaj bo projekcija velika 1,5mx2m in vkomponirana v modno pisto," razloži Deniša.

Vse skupaj bo torej delovalo, kot da se po modni pisti sprehajajo prave manekenke v merilu 1:1, ki jih bodo posneli že prej, in bodo takrat virtualno predstavljene na projekciji.  Hologramske modne revije niso po svetu čisto nič novega. Izmed znanih so navduševali že McQueen, Burberry, Diesel.

Delovanje holograma

Hexquarium ima dodatno prednost pred ostalimi hologrami v tem, da je uporabljena varčna tehnologija (LED, laser), ki pa ni samo varčna, predvsem ima dolgo življenjsko dobo in ne onesnažuje okolja, kar je v teh časih ravno tako pomembno. In kako hologram deluje? Svetloba se mora od nečesa odbiti, da vidimo to kot sliko (projekcijo). Vzemimo na primer projekcijsko platno. S projektorjem svetlobne žarke usmerimo proti platnu, na katerem se svetloba odbije in mi vidimo to kot sliko. Platno ni prosojno, ampak pokritno, razlaga Deniša. Kaj pa se zgodi, če nam svetlobo uspe ujeti na prosojen material? Ravno to bodo skušali prikazati 7. decembra na Nebotičniku v Ljubljani.

Navidezni ali živi modeli?

Tukaj se sedaj poraja vprašanje, kje so prednosti "navideznih" modelov pred živimi. Deniša vidi glavno prednost v tem, da samemu videu lahko dodamo efekte, upočasnimo ali pospešimo dogajanje in veliko drugih stvari. Predvsem pa lahko predvajamo vsebine v nedogled.

Kot pravi Jessica, se bo projekcija zavrtela večkrat. To ne bo klasična modna revija, ampak bodo posnetki dolgi na primer 15 minut, ki si jih bo nekaj ljudi ogledalo naenkrat. "Predstavljam si tako tekoče vzdušje, pogledali si bomo projekcijo, kako je vse nastalo, punce se bodo sprehajale v novi kolekciji med gosti, malo bomo poklepetali in uživali ob glasbi," se veseli Jessica.
Kdo bodo modeli, ki bodo predstavljali modno kolekcijo, nam Jessica ni hotela izdati: "Vsekakor bodo punce vrhunske in kar nekaj bo že tistih, s katerimi sem preverjeno zadovoljna, nekaj bo pa tudi svežih obrazov, s katerimi še nisem delala."

»S kolekcijo želim navdušiti ženske«

Za spektakel, ki se obeta, so Jessico povabili k sodelovanju. Kot je priznala, na začetku ni imela pojma, o čem ji govorijo in zakaj se sploh gre. Vsekakor je pa vesela, da je dobila to priložnost, da so izbrali prav njo.
O samem ljubljanskem Nebotičniku, ki bo prizorišče modne revije, meni, da je to zelo primeren prostor, saj pričara odlično vzdušje in ponuja pogled na celotno Ljubljano, ki ji je zelo pri srcu.

Želi si, da bo revija uspela, uspeh pa naj požanje tudi njena kolekcija. "Vsekakor se neizmerno trudim, da navdušim ženske z svojo kolekcijo, da se v njej najdejo, da jim bodo kosi všeč. Vesela sem, da lahko predstavim tako čudovit projekt in hkrati kolekcijo, v katero sem vložila zelo veliko truda. Vsekakor se veselim novih poznanstev in naročil ter upam, da ne bom nikogar razočarala," zaključuje Jessica.

Foto: Vid Voršič, vir: http://jessicajagec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Chevapcic
      26.11.2011 ob 8:29 Chevapcic

      .. dober prispevek .. ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.