https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

V upravnem odboru Mure 05 odslej trije Italijani

Murska Sobota, 19.12.2011  

Na podlagi zahtev Inšpektorata Republike Slovenije za šolstvo in šport, ki zadeva odpravo pomanjkljivosti in nepravilnosti statuta kluba, ima Mura 05 trenutno občni zbor, s katerega bomo sproti obveščali.

Uvodoma je predsednik Mure 05 Miroslav Topič napovedal spremembe, katere se bodo v statutu društva spremenilo. Upravni odbor bo še naprej štel sedem članov, dodalo pa se bo še štiri nadomestne člane. Predlagano je da bi se v upravni odbor povabilo predstavnika staršev, predstavnika navijačev in simpatizerjev kluba, ter predstavnika igralcev. Po novem zakonu o društvih ni več potrebno imeti nadzornega odbora, disciplinske komisije, blagajnika in tajnika, tako da bo po novem funkcijo nadzora prevzel sam občni zbor.

Opredelilo se bo članstvo za posameznike za občni zbor, v kateri po veljavni zakonodaji je lahko vsak, ki plača članarino. Spremenilo se bo tudi trajanja mandata upravnega odbora iz sedanjih štirih na pet let. Društvo bo pridobilo pridobitno dejavnost, marketing in gostinstvo na prireditvah.

Upravni odbor odslej narodnostno mešan

V nadaljevanju se je popolnilo upravni odbor kluba. V njem bodo še naprej sedem članov, se je spremenilo kar veliko. Doslej so bili štirje člani aktivni, tako bosta še Miroslav Topič in Matej Puhah svoje delo opravljala še naprej, član upravnega odbora Igor Celec bo odzdaj samo še športni direktor, Nikolaj Gorza pa bo odslej samo še nadomestni član upravnega odbora.

Dva nova člana upravnega odbora - Giorgio Zanmarchi (levo) in Kristjan Gregorič (desno)

Novi člani v upravnem odboru so Zdenko Škraban kot predstavnik lokalne skupnosti, Kristijan Gregorič iz Nove Gorice, ter trije predstavniki iz Italije - - Roberto Masiero, Natale Tursi, Giorgio Zanmarchi. V nadomestnem upravnem odboru bo poleg Gorze še Janez Legen in dva predstavnika iz Italije - Gabriele Domenighini in Gianluga Zanmarchi.

Sledilo je krajše prerekanje glede pravnih zadev, če bo v novem statutu to veljavno ali ne, nato pa se je potrdilo manjkajoče člane upravnega odbora, ki ga je predlagal Topič, ki je dejal, da si prizadeva, da zgradijo temelje za prihodnost, kot je dogovorjeno, vendar je pogoj italijanskih predstavnikov, da se jih sprejme v upravni odbor. Šlo naj bi za enoletno sodelovanje.

Interes vlagateljev so vzpodbudili z dobrimi igrami v zadnjih štirih krogih, kljub vsemu pa se glede vizije in ciljev ne bo nič spremenilo. Je pa želja Mure 05 za v prihodnje, da postane evropski klub.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. pilot
      20.12.2011 ob 11:11 pilot

      Evropski klub???? Dinamo Zagreb

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. BAMBINO
      20.12.2011 ob 21:37 BAMBINO

      ka zaj ti ščeš povedate s ten Dinamon??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.