https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Dodatni monitor za večjo produktivnost

 

Enostavna in poceni pot do povečanja vaše produktivnosti, ko uporabljate računalnik v delovne namene, je dodatni monitor. 


Cena monitorjev je postala ekstremno nizka in za dobrih dvesto evrov dobite dokaj kakovostni dodatni monitor. Investicija se vam bo zagotovo kmalu obrestovala.

Sicer ni narejenih veliko znanstvenih študij, ki bi podprl povečanje produktivnosti na ta način, vseeno pa izkušnje mnogih ljudi kažejo, da se njihova produktivnost poveča pri nekaterih opravilih tudi do 30%. Sam že leta uporabljam dva monitorja, ki močno prispevata k moji produktivnosti. Skoraj si ne predstavljam več uporabe računalnika z enim monitorjem. Tudi za prenosni računalnik imam »docking station«, na katerega je priklopljen en ali dva monitorja ter tako ohranjam svojo produktivnost, ne glede na to ali delam za osebnim računalnikom ali prenosnikom.

Produktivnost se poveča predvsem pri pisanju besedil, tabel ali prezentacij, pri čemer obenem potrebujete tudi informacije z interneta za sprotno raziskavo. Ne enem monitorju imate tako lahko urejevalnik besedil, na drugem pa brskalnik z več zavihki. Lahko pa en monitor uporabljate zgolj za elektronsko pošto, vendar ima lahko neprestano prekinjanje delovnega toka z novimi in novimi sporočili celo obraten učinek. Zato moramo biti z drugim monitorjem vseeno nekoliko pazljivi.

Tretji monitor naj bi še nekoliko povečal produktivnost posameznika (Bill Gates vedno uporablja tri monitorje), vendar je nekoliko več zapletov, ker potrebujete še dodatno grafično kartico; oziroma pri novejših imate že tri izhode na eni grafični kartici. Vendar, če ste mahnjeni na produktivnost, se je mogoče vredno potruditi tudi za tretji monitor.

Sam sem že imel tri monitorje in je bilo z vidika produktivnosti še boljše; ni mi pa ustrezala količina sevanja v glavo. Prav tako potrebujete izjemno veliko prostora, da postavite tri monitorje. Bistveno več, kot se sprva zdi. Zato sem se vrnil nazaj na dva monitorja, na enega samega pa upam da nikoli več.

Blaž Kos je avtor bloga www.blazkos.com.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.