https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Pogumni naročniki in strastne agencije

30.3.2012  

Strast, še ena od tistih besed, ki se v ameriških filmih slišijo veliko lepše kot v maternem jeziku. Slovenci jo izrečemo približno enako težko kot npr.: »Ljubim te!« 


Premalo je resna, da bi se z njo identificiralo vodstvo pomembnega podjetja in jo postavilo za svojo ključno vrednoto, preveč čudna, da bi novemu kandidatu v intervjuju za službo povsem resno povedal, da od njega pričakuješ strasten odnos do dela. ... (Mitja Petrovič)

Pa vendar v ustvarjalnih in inovativnih poklicih brez nje ne prideš dovolj daleč. Strast je zapisana v vrednote vsake inovativne komunikacijske agencije. Ljudje, ki premorejo strast, iskreno uživajo v tem, kar delajo, navdušeni so nad svojimi dosežki, motivirajo druge. So prepričljivi, imajo motiv in so perfekcionisti, vedno pripravljeni odteči dodatni krog, da bi dosegli cilj. Njihova okolica pogosto ne razume, zakaj se toliko ženejo in kaj za boga imajo od tega. Mogoče je zato tako fajnsodelovati v žirijah vrhunskih festivalov, snemati z vrhunskimi režiserji in debatirati z vrhunskimi športniki in toliko težje voditi ljudi, ki sledijo predvsem pragmatičnemu odnosu do življenja in dela. 

Precej časa nazaj me je marketinški direktor vrhunske znamke s področja kozmetike, ki je takrat šele vstopila na slovenski trg, povabil na »krizni« sestanek, kjer me je prosil, naj zamenjam vodjo agencijskega teama, ki je delal za njegovo trženjsko znamko. »Vse je ok,« je dejal, »dekle korektno opravi vse, kar se dogovorimo, vendar mi potrebujemo nekoga, ki bo dihal in živel z našo znamko. To je tisto, kar jaz zahtevam od svojih brand managerjev in to je tisto, kar oni pričakujejo od agencije. Če ne bomo delili teh vrednot, bomo težko sodelovali in dosegli cilje.«

V naslednjih letih sem se veliko naučil od Aleksandra. Pod njegovim vodstvom se je znamka iz nišnega igralca na slovenskem trgu zavihtela na drugo mesto. Vedno sva odlično sodelovala, saj sva delila iste vrednote. Strast in predanost sta bili za naju samoumevni, za ljudi v najinih podjetjih pa ne nujno.

Takrat sem v osnovno vodilo Publicisa zapisal, da želimo biti agencija, v kateri bodo želeli delati najboljši ljudje za najboljše znamke. Veliko let smo potrebovali, da smo se približali temu cilju, nisem pa prepričan, če je danes na trgu to najbolj iskana vrednota. Strasten odnos je pač zahteven za oba partnerja.

Na letošnjem SOF-u se bomo z Urošem Goričanom in Janezom Rakuščkom pogovarjali o tem, da se pravo življenje in dobro oglaševanje začneta izven cone udobja, v kateri smo se verjetno nekoliko preveč zasedeli »pred televizijo«. Da zato v primerjavi z drugimi ubiramo precej konvencionalna pota in prepočasi sledimo novim trendom v komuniciranju in s tem potrošnikom.

Kljub kopici znanja, ki smo si ga vsi pridobili v zadnjih 15 letih, brez strastipogumainspiracije in inovacije ne bo šlo dovolj hitro naprej. Poslovne strategije uspešnih trženjskih znamk namreč ne temeljijo več toliko na trenutnih sposobnostih, ampak na priložnostih, ki jih vidijo.

Občudujem pogum nekaterih romunskih oglaševalcev, predvsem pa temperament in inovativnost romunskih agencij. Projekti v maniri najsodobnejšega integriranega komuniciranja blestijo na vseh mednarodnih festivalih, Adrian Botan pa se uvršča med top 10 kreativnih direktorjev na svetu.

Mitja Petrovič je direktor Skupine Publicis.

Vir komentarja: Društvo za marketing Slovenije

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.