https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ob lokalnih nalivih lahko izraziteje narastejo manjši vodotoki in hudourniki

16.07.2021 ob 12:00  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo popoldne spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami. V soboto bo večinoma oblačno s padavinami, vmes bodo tudi nalivi.

Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Zapihal bo veter severne smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 °C.

Ponoči se bodo padavine od vzhoda okrepile in se zjutraj razširile tudi v osrednje kraje. Vmes bodo nastajale nevihte z možnostjo nalivov. Jutranje temperature bodo večinoma od 15 do 19 °C, navaja Arso.

 

 

Vir: Arso

Danes se bodo pretoki rek še naprej večinoma počasi zmanjševali, v soboto pa se bodo pretoki povsod po državi zmerno povečali, najprej in najizraziteje na vzhodu Slovenije. V nedeljo se bo nadaljevalo zmerno naraščanje vodnatosti. Predvsem na vzhodu države lahko posamezne reke dosežejo velike pretoke. Danes in jutri lahko ob lokalnih nalivih izraziteje narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki.

"V noči na soboto se bodo padavine od vzhoda okrepile in se do sobote zjutraj razširile nad večji del Slovenije. Vmes bodo lahko tudi posamezne nevihte, ki bodo najbolj verjetne v severovzhodni Sloveniji. Lokalno bodo možni močnejši nalivi," navaja Neurje.si.

Jutri bo večinoma oblačno s padavinami, ki bodo pogostejše v vzhodnih in osrednjih krajih. Vmes bodo tudi nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 28 °C.

Obeti

Tudi v nedeljo bo še spremenljivo s krajevnimi padavinami, več jih bo v vzhodni polovici države. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo zjasnilo. Oba dneva bo pihal severni do severovzhodni veter.

Biovreme

V petek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. V soboto bo vremenski vpliv obremenilen, pojavljala se bo nerazpoloženost, zmanjšana delovna storilnost in težave z zbranostjo, poroča Arso.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.