https://www.lust.si/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Ob praznovanju stote obletnice delovanja PGD Bakovci razvili novi prapor

Bakovci, 09.05.2024 ob 13:00  

Minuli konec tedna so v Bakovcih obeležili visok jubilej tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva.


Pred stotimi leti se je z ustanovitvijo gasilskega društva v Bakovcih začela pisati zgodba gasilstva.

Društvo je bilo uradno ustanovljeno leta 1924. Ob ustanovitvi je štelo 24 članov. Prvi predsednik je bil Milan Deškovič, prva poveljnika pa Franc Kregar in Franc Norčič. Tako se je v Bakovcih pred stotimi leti pričel organiziran boj proti požarom in drugim elementarnim nesrečam.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil Franc Gomboc, poveljnik regije Pomurje. Zbrane sta nagovorila tudi župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, ki je tudi razvil novi prapor, in minister za kohezijo in regionalni razvoj, Aleksander Jevšek.

Gasilski prapor je zamenjal predsednik PGD Bakovci Dominik Smodiš, ki pri tem povedal zaobljubo: »Prevzemam prapor in obljubljam, da bo naše članstvo z nesebičnim delom vedno in povsod dokazovalo, da je vredno biti član gasilske organizacije in da bo pod tem praporjem enotno in složno.«

Podelili so odlikovanje za posebne zasluge PGD Bakovci, ki ga je prejel častni poveljnik PGD Bakovci Janez Režonja in zahvale.

Dogodek je obogatil kulturni program z glasbenim nastopom Ele in Pie, učenci OŠ Bakovci ter z nastopom bakovskih mažoretk in Pihalne godbe Bakovci.

Utrinke iz zabave z Modrijani si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija