https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Umrla je častna občanka Občine Ljutomer

03.01.2022 ob 0:00  

V 93. letu je umrla častna občanka Ljutomera, zaslužna profesorica dr. Venčeslava Šikovec, roj. Šadl, so danes sporočili iz Občine Ljutomer.

Venčeslava Šikovec, enologinja in odlična poznavalka ljutomerskih vin, se je rodila 28. septembra 1929 v vasi Grabe v občini Križevci. Osnovno šolo je obiskovala v Križevcih, meščansko v Ljutomeru, višjo gimnazijo na Ptuju in Murski Soboti, študirala je na takratni agronomski fakulteti v Ljubljani. Specializirala se je za vinogradništvo in vinarstvo, svoje znanje pa izpopolnjevala tudi v tujini. Doktorski naziv si je pridobila leta 1964.

Šikovčeva se je lahko pohvalila z nazivom velika dama z zlatim viteškim križem Evropskega vinskega viteškega reda. Bila je dolgoletna predavateljica na Biotehniški fakulteti v Ljubljani in avtorica več knjig o vinu. Za častno občanko Ljutomera je bila imenovana leta 1997.

*Naslovna fotografija: Občina Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.