https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Državni zbor podprl znižanje DDV-ja na energente

23.08.2022 ob 19:00  

Državni zbor je na današnji izredni seji sprejel zakon o nujnem ukrepu na področju davka na dodano vrednost za omilitev dviga cen energentov, po katerem bo od 1. septembra 2022 do 31. maja 2023 DDV na dobavo elektrike, zemeljskega plina, lesa za kurjavo ter na daljinsko ogrevanje za vse uporabnike znižan z 22 na 9,5 odstotka.

Pri tem mora vlada za to obdobje zagotoviti regulacijo cen energentov, za katere bo veljala regulacija cen na 1. september 2022. To trenutno velja za elektriko in plin.

Znižanje po navedbah vlade dopolnjuje druge ukrepe, kot je regulacija cen elektrike in plina.

Poslanci so zavrnili predlog, da bi se DDV znižal na pet odstotkov in da bi znižanje veljalo tudi za kurilno olje.

Po evropski direktivi DDV na kurilno olje ni dovoljeno znižati, več poslancev pa je vlado pozvalo, naj zagotovi primerljivo nižje stroške tudi za uporabnike kurilnega olja, navaja STA.

Gre za ukrep, komplementaren drugim za naslovitev draginje, kot sta regulaciji cen elektrike in plina s 1. septembrom za leto dni, je v ponedeljek na seji odbora DZ za finance dejal državni sekretar na ministrstvu za finance Tilen Božič in dodal, da je lahko ukrep znižanja DDV učinkovit le ob regulaciji cen, saj se odrazi v nižjih cenah za končne uporabnike, ne pa v višjih maržah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.08.2022 ob 19:51 Lopovi gost

      To je metanje peska v oči davkoplačevalcem. Ker so cene energije +60%, bo država tudi z 9,5% davkom veliko več kasirala, kot lani. Na naših čekih za elektriko pa bo to kvečjemu 10 evrov manj. Ob prvi jesenski podražitvi pa bomo še večji znesek imeli na čekih, kot jih imamo zdaj. Koliko podražitev pa še sledi, sam bog ve. Lopovi...

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2022 ob 9:15 kilonja gost

        Ne samo da bo več kasirala leva banda, kasira že zdaj od vsega, vse se je podražilo za 50 in več odstotkov, to pomeni toliko več pobranega DDV- ja in kaj dobimo od tega ljudje ? No če izvzamemo najbolj zveste volilce levih strank, socialce, cigane in južne priseljence , ostali ne dobimo 0 . Vsi drugačni vsi ENAKOPRAVNI, kaj ne levaki ?

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.08.2022 ob 20:43 Gajdar gost

      Ukrep gre v pravo smer, menim pa, da je vlada zatajila pri povišanju pokojnin. Čeprav se pokojnine po Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju uskladijo enkrat letno na začetku koledarskega leta za seštevek 60 odstotkov rasti povprečne bruto plače, izplačane v obdobju od januarja do decembra preteklega leta. Primerja se s povprečno bruto plačo, izplačano za preteklo leto in 40 odstotkov povprečne rasti cen življenjskih potrebščin v obdobju od januarja do decembra preteklega leta v primerjavi z enakim obdobjem leto poprej bi zaradi izrednih povišanj vseh cen v tem letu, bi bilo smiselno da bi vlada že v mesecu septembru izvedla delno (izredno) uskladitev pokojnin za tekoče leto in potem v celoti v skladu z Zakonom, do celotnega zneska, tako bi bistveno olajšala jesenski cenovni udar (kurjava, ozimnica, cene elektrike, hrane itd.). Ta majhen korak za državo bi upokojencem veliko pomenil.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.08.2022 ob 21:25 gost

      Ne jokat za upokojence ker že imajo preveč. Samo si jih poglejte ko je izplačilo penzije. Vse je zunaj na kavicaj vse je v velikih dragih avtomobilih kere ne obvladajo. Trgovski centri so njihovi. Vse se mora vrteti okoli njih potem še vsak dan kaka razvedrila kot so balinanje in zraven pogostitev itd.

      3 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.08.2022 ob 7:28 gost

      Dvig cene pri električni energije naslednji mesec pri Gen-i

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.08.2022 ob 7:44 gost

      Katero nevedno Tele daje minuse če podražitve bodo ,saj mi je izrecno to povedal zaposleni na Gen -i

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.08.2022 ob 7:46 gost

      Ja tudi sam vem za to ma to je ovi jugovič blesavi 7:44

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.08.2022 ob 8:03 gost gost

      PRAVI AVTOTONI SLOVENEC JE BANDO NEJ VOLU OSTALI POJEJTE KA STE SKUHALI NAJEBALI SMO VSI PO VRSTI UPAM KA STE SPREGLEDNOLI ZA DRUGIČ PA ZDRAVI BOJTE

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2022 ob 8:19 gost

        V tej držav več ne moreš biti zdravi , ta banda pa naj crkavle z kosom kruha ali ,suhimi makaronami brez polivke ,kot se dogaja tistim ,ki tako nimajo !! Levim pa želim vse najslabše ,da bi se v kratkem ta vlada sesula ,ki to sploh ni .lp

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.08.2022 ob 9:12 kilonja gost

      Bravo levi nateg, najprej so pustili da so šle cene v nebo in to so vedeli ker so napovedi že pred meseci bile da se bo na jesen vse podražilo, zdaj nam bodo pa za par procentov znižali, da bomo še vedno debelo na slabšem.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.08.2022 ob 9:27 gost

      9:15 Pameten na vidiku , v resnici pa največje BUDALO

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.08.2022 ob 14:38 Annieickman gost

      Everyone can make money now a days very easily...dd.....I am a full time college student and just w0rking for 3 to 4 hrs a day. Everybody must try this home online job now by just use... This Following Website.----->>> 𝗯𝘂𝘇𝘇𝗽𝗮𝘆𝟭.𝗯𝗹𝗼𝗴𝘀𝗽𝗼𝘁.𝗰𝗼𝗺

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.08.2022 ob 22:07 %wwww gost

      Mazanje oči

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.