https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes poostren nadzor policije

20.09.2023 ob 7:40  

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki v ospredje postavlja odločitev za varčne poti in racionalnejše načine potovanj, in dnevov prometne varnosti danes obeležujemo dan brez smrtnih žrtev na evropskih cestah. Na celotnem slovenskem avtocestnem omrežju bo potekal poostren nadzor policije, so sporočili iz Agencije za varnost prometa.

Letošnji slogan ZeroMeansLife je namenjen pozivom javnosti, naj se aktivno vključi v izobraževalne in preventivne dejavnosti, saj lahko že z majhnimi spremembami in dobrim zgledom prispevamo k izboljšanju varnosti cestnega prometa. Evropska mreža prometnih policij Roadpol, ki organizira akcijo, je namreč prepričana, da je izboljšanje prometne varnosti na evropskih cestah izvedljivo. 

Pozivi k izbiri ene od oblik aktivne mobilnosti so v tem mesecu še bolj glasni, saj so se na ceste vrnili šolarji, ki so v prometu najpogosteje udeleženi kot pešci, kolesarji ali uporabniki (e-)skirojev. Odgovornost voznikov pa je, da so aktivne poti za najranljivejše udeležence tudi varne, zato Agencija za varnost prometa poziva k varni trajnostni mobilnosti in strpnosti vseh udeležencev, navaja STA.

Iz policije so sporočili, da bodo na območju celotne države izvajali številne aktivnosti, ki bodo vključevale predvsem nadzor razdalje med vozili, merjenje prekoračitev hitrosti in preverjanje spoštovanja predpisov pri šolskih prevozih skupin otrok. »Prioritetno bomo z avtocestnih nadvozov izvajali meritve hitrosti in varnostne razdalje, saj so prekoračitve hitrosti in premajhna varnostna razdalja najpogostejši vzroki prometnih nesreč na avtocestah. Pri tem bomo aktivno uporabljali tudi stacionarne merilnike hitrosti,« so navedli.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2023 ob 9:05 Javi policiji gost

      arabnews.com/tags/drugs Arabnews.com/node/2369756/saudi-arabia

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.09.2023 ob 9:26 gost

      Vse lepo in prav samo vse te nepravilnosti se dogajajo vsak dan ne samo en dan v letu.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2023 ob 9:58 gost

        🤔 Ukinitev avtocestne policije pod 🕊 ni kaj dosti prispevala k spoštovanju predpisov na avtocestah.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2023 ob 12:38 Nemudoma javi gost

        nepravilnosti in sumljiva dogajanja predvsem tujcev migrantof bosancof teror-islamistof

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.