https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Spali bomo lahko eno uro več

28.10.2023 ob 6:05  

Zadnjo nedeljo v oktobru bomo lahko spali eno uro več. V noči s sobote na nedeljo, 29. oktobra, bomo kazalce ob 3.00 zjutraj premaknili na 2.00.

 

 

V Sloveniji premikamo uro po Uredbi o določitvi obdobja poletnega časa, ki določa, da se obdobje poletnega časa konča, ko uro premaknemo zadnjo nedeljo v oktobru za 60 minut nazaj (iz 3.00 na 2.00) in s tem preidemo na zimski čas.

 

Premikanja ure še ne bomo ukinili 

V Evropski uniji so že leta 2018 obstajale težnje, da bi ukinili premikanje ure, a države članice Evropske unije še niso dosegle dogovora. Evropska komisija je aprila 2021 sporočila, da se ukinitev premikanja urinih kazalcev ne bo zgodila vsaj do leta 2026.

Slovenci so se v anketi večinsko izrekli za poletni čas. Tudi hrvaška vlada je zaradi pozitivnih učinkov na turizem naklonjena stalnemu poletnemu času.

Zanimivo je, da nekatere države premikanja ure sploh ne poznajo oziroma imajo enoten čas (na primer Rusija, Japonska, Kitajska). V Sloveniji uro premikamo od leta 1983 naprej, urne kazalce bomo najverjetneje premikali še naslednje leto, kaj sledi zatem še ni natančno znano.

Naslednji premik ure iz zimskega na poletni čas, se bo zgodil v nedeljo, 31. marca 2024, ko bomo uro premaknili za 1 uro naprej in posledično spali uro manj.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2023 ob 7:28 gost

      Noč čarovnic se je začela z največjo čarovnico na odru eno in edino balkansko nedo ukraden. Kero so ukradle čarovnice pa jo postavile na oder. Glupa raja pa v trans.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.10.2023 ob 7:51 Karel K. gost

      Mene samo zanima, če mi kdo to zna povedati ali razložiti, zakaj se ne sme komentirati dogodkov, ki se dogajajo v tem Rakičanskem dvorcu. Pred dnevi sem to vprašanje obudil in so takoj ukinili možnost komentirati dogodek v tem dvorcu. Se tu dogajajo kakšne za človeka nezdrave orgije, se razpečujejo mamila, se tu druži prekmurska in slovenska privilegirana smetana ali kaj naslednjega.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.10.2023 ob 9:19 gost

      Blokada je tudi na temo dneva reformacije ..... ko jih šmirgla ! Niso pomembni !

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.10.2023 ob 9:20 gost

      Vse kaj je v rokah stranke SDS je strogo prepovedano pisati o dogodkih o potkupovanju itd. Kajti zastopa jeh največji prijatelj Snežko Bosna januša groznega. Doktur treh kupljenih diplom in največji Maher korupcije v Sloveniji.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2023 ob 9:44 gost

        Andrej Ribič, vidni član SSlobode priznal, da je za Snežiča lobiral bivši poslanec Gibanje SSloboda 🐰. Snežič pa je priznal, da je 5K 💶 posneta podkupnina prejeta za SSlobodo. 😅😂🤣

        11 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.10.2023 ob 12:55 gost

      Meh sej je vseen ! Ta svet je tko al tko bolan do fundamenta na vseh področjih !

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.10.2023 ob 12:56 gost

      Hi, hi, hi, oslek Janšev hlapec če bi bil oborožen kot vas vabi vaš vele vodja bi ga lahko usteril. Tega zavca namreč po pomoti pa koga drugega.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.10.2023 ob 14:14 gost

      Probleme imajo samo janšisti hlapci oprode keri si ne morejo zakonito kupiti orožja kot njim svetuje eden in edini Januš grozni.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.