https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenija bo nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko predvidoma podaljšala za 20 dni

26.10.2023 ob 12:20  

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle sta danes obiskala mejni prehod Pince in mejni prehod Dolga vas, kjer sta si ogledala razmere in se seznanila z delom policistk in policistov pri nadzoru notranje meje z Madžarsko. Ob tem je minister Poklukar napovedal, da bo notranje ministrstvo vladi predlagalo podaljšanje nadzora na mejah z Madžarsko in Hrvaško predvidoma za 20 dni.

Slovenska vlada je v obrazložitvi odločitve za začasno ponovno uvedbo nadzora na mejah razloge med drugim navedla grožnje javnemu redu in notranji varnosti v EU, razmere na Bližnjem vzhodu in v Ukrajini ter nedavne teroristične napade v nekaterih članicah EU.

"Vemo, da je stopnja teroristične ogroženosti v nekaterih evropskih državah še vedno visoka; v Sloveniji je srednja. Tudi to je razlog, da se bomo 2. novembra v Trstu srečali ministri treh držav - Slovenije, Italije in Hrvaške ter se pogovorili o grožnji terorizma in ukrepih, ki jih vzpostavljamo na meji kot v regiji," je ob današnjem obisku na mejnem prehodu Pince novinarjem še povedal Poklukar.

Minister je sicer zadovoljen s potekom dela na meji z Madžarsko. "Tukaj na mejnem prehodu Pince slovenska policija dobro dela, tudi učinkovito. Povedali so mi, da so danes že prijeli dva tihotapca, ki sta tihotapila ljudi preko državne meje. Pobegnila sta mejnemu nadzoru, a so ju policisti ujeli nekaj kilometrov za mejo, v notranjosti," je pojasnil.

Kot je dodal, je še posebej zadovoljen, ker kljub nadzoru na meji ni pritožb lokalnih prebivalcev. "Torej so ukrepi, ki smo jih uvedli, sorazmerni in ne zapletajo življenja lokalnemu prebivalstvu na obeh straneh meje," je dejal.

Poklukar in Ciperle sta imela danes poleg obiska na mejnih prehodih Pince in Dolga vas na dnevnem redu tudi srečanje z županom Občine Lendava Janezom Magyarom.

Začasni nadzor na mejah z Madžarsko in Hrvaško je Slovenija uvedla 21. oktobra. Sprva naj bi trajal do 30. oktobra z možnostjo podaljšanja. Za ta ukrep se je odločila, potem ko jo je Italija obvestila, da bo v tem času uvedla začasni nadzor na meji s Slovenijo. Italija je že nakazala, da bo nadzor predvidoma potekal celo zimo, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2023 ob 16:47 Ruski morilski specijalci gost

      24ur.com/novice/slovenija/sova-premier-ni-narocil-prelozitve-aretacije-ruskih-vohunov.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2023 ob 17:45 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐫𝐞𝐞𝐫𝐬𝟏𝟐.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2023 ob 16:48 Ruski morilski specijalci gost

      24ur.com/novice/slovenija/sova-premier-ni-narocil-prelozitve-aretacije-ruskih-vohunov.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2023 ob 16:49 gost

      Ne za 20 dni ampak za 20 let. Pa ne da bodo samo tam stali policisti ampak tudi vse poslali nazaj na Hrvaško.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.10.2023 ob 18:43 gost

      123-tij si TELE ! vijdi se po tvojih komentarjih da resnice nikakor ne moreš prenesti ! revež neumen

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.10.2023 ob 18:48 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Eno leto po jugoslovansko v prvi,drugi petletki,to učinkuje,pa miličnike vzpostavit,ne bo migrantov,desni pa bodo vsi poskriti.SMRT FAŠISTOM,ŽIVEL TITO.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.10.2023 ob 18:54 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Sicer pa kje je Károly,da ni morti cvoknu?Mu donesem bukić hrvatski.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2023 ob 19:09 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.