https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nekaj predlogov, kam se lahko odpravite na kresovanje

29.04.2024 ob 15:00  

Prvi maj, praznik dela, je pred vrati in po vsej Sloveniji bodo zagoreli številni kresovi na predvečer praznika, številne slovesne prireditve pa se bodo zvrstile tudi 1. maja. Vreme bo ravno pravšnje, zato smo za vas pripravili seznam kresovanj v Pomurju.

Zadnji dan aprila, bodo večerno nebo ponovno obsijali številni kresovi, saj se bodo ljudje po vsej Sloveniji zbrali, da bi obeležili praznovanje prvega majskega dne. Kresovanje tradicionalno simbolizira prehod v pomlad, sovpada pa tudi z praznikom dela. Tudi letos se bodo zvrstila številna kresovanja po Pomurju.

Torek, 30. april 2024

Kresovanje v Murski Soboti

Na Trgu zmage se bo ob 10. uri postavljal mlaj, samo kresovanje Mestne občine Murska Sobota pa bo letos potekalo v Černelavcih. Veselilo se bo od v osrčju kraja, »pod bregom«, start je ob 17. uri, poleg bogate kulinarične ponudbe, bo na voljo tudi glasbeni program.

Tradicionalno kresovanje z baklado

Tudi letos bo na predvečer praznika dela na TŠC Trate v Gornji Radgoni kresovanje. Ob 20. uri vabijo vse nosilce bakel, s katerimi bodo prižgali kres, da se zberejo na ploščadi v mestnem parku. Pol ure kasneje bodo nosilci bakel v spremstvu Pihalnega orkestra Gornja Radgona in PGD Gornja Radgona odkorakali na TŠC Trate. Za dobro vzdušje bodo poskrbeli Rock Partyzani.

Kresovanje s festivalom okusov v Moravskih Toplicah

Letošnje kresovanje in postavitev mlaja se v Moravskih Toplicah začne ob 18.30 v središču kraja. Dogajanje bodo popestrili s festivalom okusov, kjer bodo obiskovalci lahko okusili prave prekmurske dobrote, hkrati pa bodo lahko podprli lokalne proizvajalce z izdelki in pridelki na stojnicah.

105.postavljanje Gančkega majoša

Že 105. postavljanje Gančkega majoša bo potekalo na Malem igrišču v Gančanih od 18. ure naprej. Ob 20. uri bo nastopila tudi skupina Zlata žila. Poleg gostinskega dela, bo poskrbljeno tudi za srečelov in tombolo z bogatimi nagradami.

Kresovanje v Lipovcih

Rekruti 2006 in hokejski klub Lipovci vabijo na tradicionalno postavljanje mlaja v Lipovcih, ki bo potekalo pri Športno rekreacijskem centru Lipovci. Ob 17.30 po potekala postavitev mlaja, ob 19. uri pa nastop skupine Aktual.

Kresovanja v Občini Turnišče

Ob 19. uri bosta potekali kresovanji pri Vaško-gasilskem domu v Nedelici, ter Gomilici. Prav tako ob 19. uri kresovanje pri nogometnem igrišču v Renkovcih, ob 18. uri pa pri Magdičevih grabah, ki ga organizira Klub mladih Turnišče.

Osrednje kresovanje občine Puconci

Turistično kulturno športno društvo Pečarovci vabi na osrednjo občinsko proslavo in simboličen prižig kresa. Dogodek se začne ob 19. uri pri Vaško-gasilskem domu Pečarovci. V samih Puconcih pa se ob 20. uri začenja pohod z baklami.

Jürjevo v Jamni

V Jamni pri Svetem Juriju ob Ščavnici bo na predvečer praznika dela potekal dogodek Jürjevo 2024. Od 20. naprej bodo nastopili Ansambel Stil, Skater in Damjan Murko.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2024 ob 15:30 gost

      Same spodbudne vaške veselice. Njbolj so vedno pijani gasilci in krog občinskih pizdekov z župani načelu. V torniščaj bo najbolj veselo na nekoč velikem odlagališče odpadkov. Kero pa ni sanirano jje pa samo za kito z zemljo.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2024 ob 21:50 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2024 ob 16:38 Ivan77 gost

      Ti, ka pa tak kritizeraš, pa boš pač doma, pa na forumih šinfo...

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.04.2024 ob 17:22 Busybee gost

      Ka pa debeli nas nede povabil v gorice na fešto.kjer pridela po 10 jurjov litrov vina letno? Vejpa non-stop je vabil prejšnja leta v svoje gorice na fešto . Debeli gorice si prodal? Ajajaj

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.04.2024 ob 18:54 vg gost

      Lipovčari nemajo nikdar nikaj svojega, vse samo kopirajo od drugih.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.04.2024 ob 19:26 gost

      V torniščaj de krejs zraven gozda kaj gasilci strogo odsvetujejo. Pravi gasilci ne tisti keri so samo gasilci zaradi ugodja njim v prid. Končno pa ta majo kres v enem loncu ta kres pa niti ni dovolj za hrenovke speči.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.04.2024 ob 19:49 gost

      kam se lahko odpravite na kresovanje na UE tam že leta štrajkajo !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.04.2024 ob 19:50 UE gost

      štrajk ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.04.2024 ob 13:40 Busybee gost

      Debeli je brez odgovora🤣ali je gorice prodal ali pa jih nikoli ni imel. Kaj pravite? Damo na glasovanje? Debeli tvojim lažem je prišel konec. Sorry ali tak je. Vsi so te prebrali hahaha

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.