https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na reviji upokojenskih pevskih zborov nastopilo enajst pevskih zborov

29.04.2024 ob 12:57  

Pomurska pokrajinska zveze društev upokojencev Murska Sobota in komisija za kulturo pri Pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev Murska Sobota in Društvo upokojencev Turnišče so v telovadnici Osnovne šole Turnišče pripravili revijo upokojenskih pevskih zborov z  naslovom »Pesem je kakor ptica«. 

Pred začetkom nastopa posameznega pevskega zbora so zborovodje, pevce in ostale goste pozdravili in spregovorili o pomenu ohranjanja ljudskega in zborovskega petja predsednik komisije za kulturo in izobraževanje pri pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev Murska Sobota Štefan Žerdin, predsednik pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota Milan Osterc in predsednica Društva upokojencev Turnišče Danica Kocet. V imenu občine Turnišče je vse zbrane nagovoril podžupan občine Turnišče Igor Flucher in predstavnica komisije za kulturo Zveze društev upokojencev Slovenije Danica Kocet. 

Šlo je za tekmovalni del revije pevskih zborov, saj je pevske zbore in vokalne skupine upokojenskih društev strokovno ocenil Igor Švara iz Ljubljane. Pred revijo je vse nagovoril in se po reviji sestal z vsemi zborovodji in zborovodkinjami na Polanščekovi domačiji v Turnišču. Pomursko pokrajinsko zvezo društev upokojencev Murska Sobota bo na 46. državnem srečanju pevskih zborov Slovenije na dnevih medgeneracijskega sodelovanja, ki bo junija na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, zastopal mešani pevski zbor Štirje kovači iz Murske Sobote.

Na reviji v Turnišču je po oceni strokovnega ocenjevalca pristal na drugem mestu mešani pevski zbor Nimam časa Društva upokojencev Lendava. Ob tem je razveseljivo, da je v okviru Društva upokojencev Grad bil decembra lansko leto ustanovljen mešani pevski zbor. 

Na reviji so med drugim nastopili in zapeli mešani pevski zbor Jakob Šešerko Društva upokojencev Sveti Jurij ob Ščavnici, pevska skupina Prekmurci Društva upokojencev Tišina, mešani pevski zbor Andrej Maroša Društva upokojencev Beltinci, mešani pevski zbor Društva upokojencev Cankova, ženski pevski zbor Društva upokojencev Negova – Spodnji Ivanjci, upokojenski mešani pevski zbor stari Kovači, vokalni kvintet »Nemam časa« Društva upokojencev Rogašovci, ženski pevski zbor Društva upokojencev Ljutomer, pevski zbor Društva upokojencev Grad, mešani pevski zbor Vladimir Močan Društva upokojencev Murska Sobota in mešani pevski zbor »Nimam časa« Društva upokojencev Lendava.

Po uspešni in zanimivi predstavitvi pevskih zborov in vokalnih skupin je v telovadnici Osnovne šole Turnišče zadonela skupna pesem dvestotih glasov »Šumijo gozdovi domači« s spremljavo harmonike, pod vodstvom Mateja Pucka. Prireditev je vodil in povezoval Bojan Rajk.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2024 ob 15:46 KUD Melinci gost

      Čestitke vsem nastopajočim in njihovim vodjem za prikazano .Kdor poje zlo ne misli . kdor poje rad v srcu je bogat !

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2024 ob 18:10 gost

      Zdaj mi je jasno zakaj je tisti dan v Turnišču bilo kot na divjem zahodu. Ko se vse posreljo med sabo in ni nobenega več zunaj. Kajti to poslušati je smrt za ušesa.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.04.2024 ob 19:27 gost

      Res samo zavijanje v prazno.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.04.2024 ob 19:35 ......... gost

      tej pesmari bi naj ralši krugle metali na Polanščekovi domačiji, pa na travniku marjetice šteli. Či nemaju kaj delati, bi naj raje čistilo okolje, itak jih nihče ne posluša. Ko so bili mladi, petja niso marali, danes bi vsi škrgutali in čivkali, nejde to tako. V torniščaj drugo niste sposobni organizirati kot ples upokojencev. balinanje upokojencev in čivkanje upokojencev. Dobru, ka mate tou teluvadnicu, ovači vas nega, saj nimate prostora za mogoče kak normalni kulturni dogodek.Pazite, ka van neurje samo tou ne udnesi.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.04.2024 ob 7:56 gost

      Metali su oni litre vinčeka. Baje so vedno zlo radodarni z litri na tem peskovniku za upokojence.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2024 ob 8:08 Dx7 gost

        Baje si ti sponzor ......... vinčeka........... Samo sedaj ne vemo, če ti z njimi mečeš ali pa več ne mores metati ......... To je sedaj vprašanje?!

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.04.2024 ob 12:28 gost

      Vprašanje je če si ti debil trezen pri tej uri.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2024 ob 16:18 Dx7 gost

        Danes imam toliko časa, da se malo s komentarji zabavam. Žal ugotavljam, da ste nekateri komentatorji res zlobni. A sem kaj narobe skomentiral, da me naslavljaš z debilom? Poglej se v ogledalo. Pa lep torek še naprej, če sploh veš, da je danes torek😃😃

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.