https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Žižkih več dogodkov ob praznovanju Občine Črenšovci in stoletnice gasilskega društva

Žižki, 01.05.2024 ob 8:00  

V gasilskem muzeju v Žižkih je potekala novinarska konferenca na kateri so sodelovali Vera Markoja, županja Občine Črenšovci, Borut Kurnik, predsednik PGD Žižki, Patricija Horvat, predsednica KD Žižki in Urška Horvat, predsednica VO Žižki.


»Če pomagaš, vedno zmagaš!« To je slogan pod katerim bodo od 1. do 5. maja potekali dogodki v Žižkih, ki združujejo praznovanje občinskega praznika Občine Črenšovci in 100-letnico PGD Žižki.

Kot je uvodoma povedala Vera Markoja, županja Občine Črenšovci, so bili Črenšovci in Bistrice 08. maja leta 1322 prvič omenjeni in zapisani v kraljevi listini; tako od leta 2009 ta dan velja za občinski praznik.

V sklopu tega pripravljajo v petek, 3. maja, v dopoldanskem času, dan odprtih vrat občine in možnost ogleda okolice iz vodovodnega stolpa, popoldne pa svečano sejo Občinskega sveta s

kulturnim programom, kjer bo županja predstavila tudi delovanje občine v preteklem obdobju, ki se osredotoča predvsem na investicije: novogradnja vrtca Bistricam, prizidek in prenova zdravstvene postaje Črenšovci, prenova športne dvorane v OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

»Trije častni občani, med njimi tudi Borut Pahor«

Osrednja prireditev bo v soboto, 4. maja, ob 18. uri. Vsebinsko se bo osredotočala na gasilstvo v vasi Žižki, občini Črenšovci in tudi širše. Obenem pa ne bo izostala niti podelitev naziva »častni občan«, ki ga bodo tokrat v znak zahvale za izjemne zasluge, ki imajo trajen pomen za razvoj, ugled in prepoznavnost občine prejeli: bivši predsednik RS Borut Pahor, poslanec v DZ RS Jožef Horvat in duhovnik dr. Karel Bedernjak. Vsi trije bodoči častni občani so prisotnost na osrednji slovesnosti že potrdili.

Organizatorji praznovanja, ob Občini Črenšovci so to še PGD Žižki, KD Fran Saleški Finžgar Žižki in vaški odbor Žižki, ob tem še posebej izpostavljajo naslednje dogodke: - Rešujmo. Sodelujmo. – Tabor za otroke in mladino – v četrtek, 2. maja – se bodo predstavili gasilci z vozili in prikazom tehnične intervencije reševanja ponesrečenca iz vozila, pripravljajo poligon s športnimi in gasilskimi igrami, s svojo opremo in vozili pa se jim bo pridružila tudi policija.

Glasbeni večer z Vokalnim kvintetom Aeternum in Skupino Evterpe bo v petek, 3. maja, za tem pa še koncert skupine Genial.

V soboto, 4. maja, bo že od 11. ure naprej dogajanje na stojnicah v znamenju kulinarike in ponudbe domače obrti ter drugih ustvarjalcev, ob 14.30 pa se bodo na prireditvi Veselje, srečo trosimo! v sklopu odprtega odra zvrstili številni nastopajoči iz šol, vrtca in društev.

Poskrbeli so tudi za Cirkuške vragolije za najmlajše z vodenimi delavnicami in srečelov z atraktivnimi nagradami.

V soboto, 4. maja, bo po osrednji slovesnosti, gasilska veselica s Poskočnimi muzikanti.

* Foto: občina Črenšovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.