https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nepozaben večer v Kraščih, ki je povezal glasbo, kulturo in tradicijo

02.05.2024 ob 14:05  

V čarobnem večeru ob Ledavskem jezeru, kjer se prepletajo zvoki in barve narave, je predvečer državnega praznika, 1. maja, minil v duhu glasbe, kulture in tradicije. Dogodek je bil prava paša za oči in ušesa ter je segel v srca vseh prisotnih.      


Uvod v večer je bil zaznamovan s kulturnim programom, ki so ga s svojimi raznolikimi nastopi obogatili učenci OŠ Cankova, srednješolke iz Občine Cankova ter Mešani pevski zbor DU Cankova, pod vodstvom Mire Huber. 

Vrhunec kulturnega programa je bil nastop domačega ponosa, Dominika Bagole - Balladera, ki je s svojo pesmijo "Potujem" že pred tremi leti ovekovečil lepoto Ledavskega jezera v videospotu, na kresovanju pa je občinstvo z izjemnim glasom in čarobnim melodijam popeljal na glasbeno potovanje. Občinstvo so nagovorili tudi župan Občine Cankova, Danilo Kacijan ter slavnostni govornik, poslanec Damjan Zrim.  

Obiskovalci dogodka sp bili deležni tradicionalne povorke z mlajem, prižiga kar dveh kresov -  tako plavajočega na vodi kot tud ob obali Ledavskega jezera. Še posebej čarobne trenutke pa je ustvarilo spuščanje lučk iz recikliranih jajčnih lupin.    

Za zaključek pa je obiskovalce čakala prava glasbena poslastica - zabava z mlado in perspektivno glasbeno skupino Vrhovi, ki je poskrbela, da je noč minila v znamenju energije, smeha in nepozabnih spominov.    

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: PGD Krašči

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.05.2024 ob 18:40 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.