https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Več kot 250 študentov sodelovalo v aprilski krvodajalski akciji

05.05.2024 ob 6:05  

Aprilska krvodajalska akcija Častim pol litra, ki jo že več let zaporedoma organizira Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) v sodelovanju s študentskimi organizacijami univerz in klubi (Zveza Škis), je tokrat spodbudila k darovanju krvi več kot 250 študentov, so danes sporočili iz študentske organizacije.


Vodja projekta Fazli Gashi se je zahvalil vsem, ki so s tako "plemenitim dejanjem, kot je darovanje krvi pripomogli k uspešno izpeljani akciji in k zdravju številnih bolnikov v slovenskih bolnišnicah, kar je še pomembneje".

"Se vidimo oktobra, ko bomo ponovno častili, do takrat pa nas spremljajte na naši spletni strani castimkri.si in Facebook strani Častim pol litra, kjer bomo med drugim obveščali tudi o aktualnih potrebah po posameznih krvnih skupinah," so zapisali v sporočilu za javnost.

Študenti krvodajalsko akcijo organizirajo dvakrat letno, in sicer oktobra in aprila v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in z Zavodom RS za transfuzijsko medicino. Vsako leto z akcijo ozaveščajo o pomenu darovanja krvi, ki predstavlja nadvse pomemben del zdravstvenega sistema, saj bolnikom omogoča ustrezno oskrbo s krvjo, ki je z zalogami večkrat v pomanjkanju, poroča STA.

Foto: pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2024 ob 19:29 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐄𝐬𝐡𝐨𝐩𝐂𝐫𝐚𝐳𝐞.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.