https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Florjanov shod gasilcev Gasilske zveze Turnišče

Turnišče, 05.05.2024 ob 16:00  

Gasilci so se pri maši spomnili na svojega zavetnika svetega Florjana.


Prav na god svetega Florjana, v soboto, 4. maja, ko se gasilci spominjajo na svojega zavetnika in zaščitnika gasilcev, svetega Florjana, so se nanj spomnili tudi v Gasilski zvezi Turnišče in v župniji Turnišče.

Gasilci so se zbrali v cerkvi Marijinega vnebovzetja v Turnišču, ki so se z darovano sveto mašo spomnili na rajne in žive gasilce Gasilske zveze Turnišče. Florjanovo sveto mašo je v čast svetega Florjana daroval župnik župnije Turnišče Marko Magdič, ki je v pridigi orisal lik svetega Florjana in se gasilcem zahvalil za nesebično medsebojno pomoč.

Florjanove maše so se udeležili gasilci iz PGD Turnišče, PGD Renkovci, PGD Nedelica, PGD Gomilica. K Florjanovi sveti maši pa so še prišli gasilci iz PGD Lipa in PGD Brezovca, ki spadajo prav tako v župnijo Turnišče.

Tako so se Florjanove maše udeležili gasilci iz Gasilske zveze Turnišče, Gasilske zveze Beltinci in Gasilske zveze Velika Polana. Mašo so s prošnja in branjem berila obogatili gasilci Gasilske zveze Turnišče.

Po maši so se gasilci zbrali na Florjanovem gasilskem shodu na župnijskem dvorišču, kjer je zbrane gasilce nagovoril in se jim je zahvalil za udeležbo pri Florjanovi maši predsednik Gasilske zveze Turnišče Dušan Majcen, ki sta ob tej priložnosti sta predsednik Gasilke zveze Turnišče Dušna Majcen in podpoveljnik Gasilske zveze Turnišče Marjan Zver v imenu vseh Gasilcev Gasilske zveze Turnišče čestitala gasilcu poveljniku Simonu Matjašec, mlajši iz Renkovcev, ki je gasilski častnik in je aktiven gasilec že več kot 20 let, ki se bo poročil in vstopil v zakonski stan, da bi bila z izvoljenko iz Gaberja srečna, živela v ljubezni in sreči, in da bi zakonsko barko peljala skupaj do konca življenja in sta mu izročila spominsko darilo.

Šlo je za tradicionalno Florjanovo mašo in Florjanov shod, ki ga Gasilska zveza Turnišče pripravlja že več kot deset let. Letošnji Florjanov shod so na župnijskem dvorišču pripravili gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Gomilica.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2024 ob 17:27 Lendavcanka gost

      Cudovito tou napravijo v Turniski fari. Nase primitivne drustva v lendvi pa nikaj. Florijan celou zavetnik mesta i zupan niti vejnca nej polozo. Izteka se mu mandat

      2 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.05.2024 ob 17:32 123 gost

        Vse komentarje je pomurec brisal pojasnil pa ni zakaj Bakovske zabave ne dovoli komentirati, poleg tega pa imajo novinarje ki prepišejo članke iz drugih virov sami pa niti ene teme ne znajo sestaviti

        13 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.05.2024 ob 18:28 gost

      Žerdin zopet pravljice piše🤪

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.05.2024 ob 19:28 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐄𝐬𝐡𝐨𝐩𝐂𝐫𝐚𝐳𝐞.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.05.2024 ob 20:06 gost

      To gasilsko društvo je eno tistih ki so sama sebi namen. So najbolj nesposobni v vseh pogledih pomoči komu ki jo potrebuje. Edino sebi pa kakemu občinskemu funkcionarju. Pa zato da se slikajo si prirejajo veselice za svoje bližnje in za sebe.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.05.2024 ob 21:12 Vuk Rupnik gost

      Lendavčanka-komunajzarka, kmalu v Lendavi pride za župana Suč, pa Svoboda, te pa da vas vidim, kaj dobrega boste naredili za Lendavo, ali pa boste samo gobcali kot zdaj.

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.05.2024 ob 21:46 gost

      Spoštovane gasilke, vse lepo in prav, vendar je nespodobno za žensko, da sedi s prekrižanimi nogami, kjerkoli, še posebej pa ne v cerkvi.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.05.2024 ob 9:53 Gost gost

        V oči bodejo "gole" noge - absolutno prekratka krila. Sicer pa pohvale vsem v gasilstvu, opravljajo častno delo.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.05.2024 ob 6:31 gost

      Ti gasilke za bonton niso slišale še manj pa da bi ga prebrale. One so v društvu samo da se moški imajo s kom zabavati. Nikoli res nikoli niso nič pametnega naredile. Edino poklicne gasilke so tiste ki pomagajo.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.05.2024 ob 7:28 smrkci gost

      Sedaj gasilce šinfate,ampak gasilci pomagajo tudi tistim ki jih šinfajo.Saj pa ni pomembno itak , če bi faušija gorela bi cela Slovenija zgorela.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.05.2024 ob 8:32 gost

      gasilke so se spravile v prvo vrsto, kak če bi čakale na kakšen pregled.....kaj gasilka sploh predstavlja, razen strošek za uniformo, jedačo in pijačo!? Verjetno so tam zaradi družbe, haska ne vidim!

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.05.2024 ob 14:58 gost

      Smrkonja,,,, kj so tebi gasilci dobrega naredili nič. Edino da vsako leto pred božičem pridejo pobrat denar. To pa rabijo za Žurke da se tam nalivajo pa niti nebo omenja kaj vse.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.05.2024 ob 22:38 Aha gost

      Vi ste vsi budale.tak vam povem pa lahko pišete kar koli bualeeee

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      06.05.2024 ob 22:40 Aha gost

      Če vam te lepe nogice niso všeč ste vsi pedri.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.05.2024 ob 17:46 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.