https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Veržejski župnik je blagoslovil gasilska vozila in gasilce

08.05.2024 ob 12:00  

Občinsko gasilsko poveljstvo občine Veržej je skupaj z župnijo Veržej v nedeljo, 5. maja pripravilo Florjanovo mašo za pokojne in žive gasilce iz občine in župnije Veržej. 


Letošnja Florjanova maša je bila že tradicionalna in se je vsako leto udeleži vse več gasilcev. Ob tej priložnosti so se gasilci spomnili na god svetega Florjana, ki je zavetnik gasilcev. 

Pred mašo so se gasilci s štirimi prapori, od tega so bili trije društveni in en prapor Gasilske zveze Ljutomer, za katerega je bil zadolžen praproščak iz PGD Bunčani. V povorki so prišli do župnijske cerkve svetega Mihaela v Veržeju. 

V povorki je sodelovalo 50 uniformiranih gasilcev iz PGD Veržej, PGD Bunčani in PGD Banovci. Domači veržejski župnik Jože Pozderec je prišel med gasilce jim namenil nekaj spodbudnih besed in opravil blagoslov gasilskih vozil in gasilcev. 

Po blagoslovu so se potem gasilci odpravili v župnijsko cerkev, kjer je župnik Jože Pozderec daroval mašo v čast svetemu Florjanu. Po maši in prejetem blagoslovu so se potem še nekaj časa zadržali na župnijskem dvorišču na druženju.

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2024 ob 15:45 gost

      A res ne veste poročati o drugem, kot o gasilcih? Gasilci, gasilci, gasilci, gasilci…. Poln kufer jih mamo😡

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2024 ob 18:25 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐄𝐬𝐡𝐨𝐩𝐂𝐫𝐚𝐳𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2024 ob 16:18 Žerdin gost

      J.ž.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2024 ob 21:15 Aja gost

      Pun kufer imamo tebe čudni gost

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2024 ob 22:38 gost

      Jebali vas gasilci!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.