https://www.lust.si/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Otroci so jahalne dneve preživeli v stiku s konji in v naravi

09.05.2024 ob 13:20  

Društvo ljubiteljev konjev je v Dolgi vasi organiziralo konjeniški tabor za otroke med 5. in 18. letom starosti, ki se ga je udeležilo 36 otrok. 


Vsak dan so se zbirali zjutraj. Najprej so pozajtrkovali, nato pa so otroci šli v hleve, kjer so nahranili, očistili konje in bokse. Nato so konje osedlali, šli v manežo in pod nadzorom mentorjev pričeli z jahanjem.

Otroci so bili razdeljeni v dve skupini; medtem ko je ena skupina jahala, je druga čistila bokse. Vsak dan so imeli dopoldansko malico, nato so se otroci učili kavbojskega plesa, ki so ga pokazali tudi staršem. Po kosilu so sledile delavnice ter jahanje. 

V delavnicah so otroci pobarvali podkev, ter zadnji dan, ko je deževalo, izdelali lovilce sanj, ki so jih potem odnesli domov. Poleg teh dejavnosti, so se otroci lahko med prostim časom igrali, se družili s konji. Vsak dan, preden so šli domov, so jim člani društva spekli palačinke. 

Otroci so se tekom tabora naučili kako se skrbi za konje, kako se osedla konja ter osnov jahanja. Poudariti je potrebno, da so tabor lahko izvedli s pomočjo sosednje Madžarske, preko razpisa Kárpát-medencei lovas programa. Zahvala gre tudi članom društva ter Urški Kladnik in njeni skupini za vodenje. Upajo, da bodo lahko tudi naslednje leto izvedli omenjeni konjeniški tabor, saj je povpraševanje zelo veliko.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.