https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prehodni pokal ribiške podružnice Tišina je osvojil Bojan Božič

07.05.2024 ob 18:00  

Ribiška podružnica Tišina, ki deluje v sklopu Ribiške družine Gornja Radgona je v nedeljo, 5, maja v tekmovalnem ribniku v Gradišču pri Tišini pripravila, kot uvod v letošnje ribiško srečanje ribičev iz levega in desnega brega reke Mure. srečanje ribičev za prehodni pokal ribiške podružnice Tišina za pokojne ribiče.


Kar 25 ribičev je lepa sončna nedelja privabila v tekmovalni ribnik v Gradišče za srečanje ribičev z ribolovom s plovcem. Šlo je za odprto srečanje za vse ribiče, ki imajo radi ta lepi šport, ko lahko s trnkom in vabo lovijo ribe. Lovili so krape in babuške. Po startnih mestih so ribiči začeli z ulovom rib.

Od vseh ribičev, ki so v času nekaj ur lovili sta ribe tehtala Zdenko Flegar in Anton Poldaf. Po tehtanju in zapisovanju so ribiči vse ulovljene ribe spustili nazaj v vodo, saj so lovili po načelu ujemi – spusti. Po srečanju so razglasili najboljše ribiče in prvo uvrščeni je prejel prehodni pokal za memorial za pokojne ribiče, ki so pustili poseben pečat v delovanju in razvoju ribiške podružnice Tišina. 

Prvo mesto je osvojil Bojan Božič doma iz Murske Sobote, ki je na trnek ujel 16 kg krapov in babušk in somiča. Ribe je lovil na vabo ribjo hrano za krape, drugi je bil David Lorber, ki je ulovil 14 kg 900 g ulovljenih rib, tretje mesto je zasedel Branko Palatin 11 kg 200 g, četrto mesto pa Sašo Serec 10 kg ulovljenih rib. 25 ribičev je na srečanju za memorialni prehodni pokal za pokojne ribiče ulovilo 116 kg rib. 

Razglasitev rezultatov in podelitev je opravil predsednik ribiške podružnice Tišina Vinko Šarator. Vrli  gradiški ribiči so za vse ribiče in obiskovalce cvrli ribe na gradiški način. Kot nam je povedal zmagovalec Bojan Božič je pokal osvojil že drugič po vrsti. Ribič je že 55 let in to je njegov način življenja. Svoj čas je tekmoval in bil trener ribičev v bivši Jugoslaviji in v Sloveniji. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2024 ob 0:02 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2024 ob 1:12 Pohorčan gost

      Toto je banda dal bi jas jim lovite ribe.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2024 ob 20:06 STANE KOROŠEC gost

      ČESTITAM, BOJAN ,L.P.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2024 ob 21:28 Aja gost

      Pohorčan to je šport,nihče ne je teh rib bumbar eden.da pa vlečeš rit na morje pa tam žreš ribe,če seveda,...ne vem kaj vsaka prireditev neko budalo moti.te se pa zaprite med 4 stene pa juriš na limunade po tv.to bi morali ukiniti

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.