https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dišalo je po domačih prleških kulinaričnih dobrotah

10.05.2024 ob 17:00  

V okviru letošnjega občinskega praznika občine Veržej so v župnijski dvorani župnišča v Veržeju slovesno odprli kulinarično razstavo, ki je v  letih delovanja občine Veržej vsako leto postala tradicionalna. Letošnjo tradicionalno kulinarično razstavo je organiziralo Društvo upokojencev Veržej.


Na razstavi so sodelovale pridne gospodinje iz Veržeja, ki so se letos posebej potrudile. Razstava je bila dopolnjena in polna domačega peciva. Večji del pa je bilo tudi upokojenk, ki so vključene v Društvo upokojencev Veržej. O pomenu kulinarične razstave sta zbranim spregovorila predsednica Društva upokojencev Veržej Silva Kranjc in župan občine Veržej Drago Legen. Obiskovalci so si lahko ogledali različne vrste peciva, domačega kruha, ajdovih krapcev in kvasenic pečenih v krušni peči. 

Na kulinarični razstavi je sodelovalo 62 gospodinj in tudi nekaj moških. Razstavljenih je bilo 151 različnih vrst peciva, kruha, potic, kvasenic, krapcev in mesa iz tünke in zaseke.  Na razstavi so sodelovale tudi upokojenke iz Bunčan. Z mesom iz tünke in zaseko se je predstavila Marica Legen, dobitnica zlatega znaka kakovosti na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju. 

Za kulinarično razstavo so se še posebej potrudili vaščani Banovcev, ki so za veržejsko razstavo v krušni peči spekli ajdov krapec in domači rženi kruh. S svojimi izdelki pa se je predstavilo tudi Čebelarsko društvo Veržej. Pred uradnim odprtjem kulinarične razstave je vse razstavljene dobrote na mizah blagoslovil župnik župnije Veržej Jože Pozderec. Po ogledu razstave so se obiskovalci še nekaj časa zadržali na druženju pred župnijskim domom, kjer so še lahko poskusili različne vrste prleških dobrot. Za veseli del pa je poskrbel mladi harmonikar Ambrož Prašiček.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2024 ob 0:34 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2024 ob 17:48 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.