https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gasilska zveza Križevci obeležila Florjanov praznik

09.05.2024 ob 16:00  

Potem, ko se je pred več kot 20 leti ustanovila Gasilska zveza Križevci v Prlekiji je v teh letih naredila velik premik na področju organiziranosti gasilstva. Ves čas si je Gasilska zveza Križevci prizadevala in dala velik poudarek na področju izobraževanja članstva in vključevanje mladih v gasilske vrste. V nedeljo, 5. maja, pa je bil za Gasilsko zvezo Križevci, Občino Križevci in župnijo Križevci velik praznik za vsa prostovoljna gasilska društva Gasilske zveze Križevci. 


Okoli 160 gasilcev se je najprej v župnijski cerkvi v Križevcih udeležilo Florjanove svete maše, pri kateri so se spomnili na vse pokojne in žive gasilce. Mašo je daroval župnik župnije Križevci Štefan Vinkovič. Po maši so gasilci pred vhodom v cerkev naredili špalir skozi katerega so potem korakali gasilci do prireditvenega prostora v vaško jedro v Križevce. Šlo je za enkratni in nepozaben gasilski dogodek, ki bo gasilcem in ostalim krajanom ostal še dolgo v spominu. 

O pomenu gasilskega praznovanja so gasilcem nekaj besed namenili predsednik Gasilske zveze Križevci Danijel Lesničar, poveljnik Gasilske zveze Križevci Miran Rous, župan občine Križevci Branko Slavinec in križevski župnik Štefan Vinkovič. Ob tej priložnosti so podelili spričevala gasilcem,  ki so obiskovali in zaključili tečaj za operativnega gasilca. 

Gasilska zveza Križevci pa je podelila zahvalne plakete, katere so prejeli prostovoljno gasilsko društvo Logarovci, Občina Križevci in slaščičarna Hebij Djabiri iz Križevcev za izjemen prispevek k solidarnosti. Podelili pa so tudi kipec svetega Florjana. Letos je ta laskavi naziv prejel gasilec Jože Babič iz PGD Logarovci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Jože Žerdin 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.