https://www.btc-city.com/sl/murska-sobota/vsi-ponudniki/ponudnik/city-murska-sobota/telemach
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tudi v Lendavi razstava 70 let slovenske planinske poti

08.05.2024 ob 11:10  

Slovenska planinska pot s Knafelčevo oznako številka 1 je najdaljša in najbolj priljubljena vezna pot v Sloveniji. Ob lanskoletni 70-letnici slovenske planinske poti je pot začela tudi priložnostna razstava, ki je od 6. maja 2024 na ogled tudi v avli lendavske gledališke in koncertne dvorane. Ponedeljkovo otvoritev razstave v organizaciji Planinskega društva Lendava sta počastila tudi podpredsednik Planinske zveze Slovenije Jože Bobovnik in župan Občine Lendava Janez Magyar.

 

Zbrane je pozdravil predsednik Planinskega društva Lendava in predsednik Meddruštvenega odbora planinskih društev Pomurja Štefan Kozak, ki je izrazil veselje, da je razstava prvič prispela tudi v Prekmurje in Lendavo, kjer se prav tako ponašamo s številnimi pohodniškimi potmi, povezanih v Pomursko planinsko pot.

Planinske poti so tiste, ki združujejo pohodnike v eno najbolj množičnih prostovoljnih organizacij Slovenije, ki ima zaradi svojih razvejanih dejavnosti tudi status humanitarne organizacije. Častivredno število več kot 60.000 članov združenih v skoraj 300 društev povezuje krovna organizacija Planinska zveza Slovenije, ki se ozira na bogato preteklost, ki sega v obdobje predpreteklega 19. stoletja.

˝Veseli me, da imamo tudi v Lendavi dejavno Planinsko društvo z več kot 200 člani, ki aktivno dela na tematskih poteh Lendave, ki so del Pomurske planinske poti. Seveda pa podpiram njihova prizadevanja, da se Slovenska planinska transferzala ne bi končala že pri Mariboru temveč, da bi vključevala tudi Lendavo in Prekmurje. Iz Goričkega v Piran pravi znana pesem, pohodniška pa naj bo Iz Lendave v Ankaran!˝ je ob tej priložnosti dejal župan Občine Lendava Janez Magyar.

Razveseljivo je, da je med članstvom veliko mladih in tudi najmlajših, saj je pohodništvo način življenja, ki povezuje družine, prijatelje in generacije. Skoznje se učijo vrednot sodelovanja, kolegialnosti  ter spoštovanja narave. 

Podpredsednik Planinske zveze Slovenije Jože Bobovnik je ob tem izpostavil, da je znamenito Slovensko planinsko pot, ki se prične v Mariboru in poteka čez Pohorje, preko Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank, Julijskih Alp ter se preko predalpskih hribovij spusti na Kras ter konča na Debelem rtiču, uspešno prehodilo že več kot 10.000 planincev in verjame, da jih bo v bodoče še več. Poudaril je, da je bila Slovenska planinska pot povod za nastanek mnogih evropskih veznih poti. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Planinsko društvo Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2024 ob 11:14 smrkci gost

      Vinarijum je Prekmurski triglav,Dobrovničke gorice,srehovske gorice in filovske gorice in bogojinske gorice pa velika planina,to so prekmurske planine jebemti hm to pa so brejgi.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2024 ob 18:25 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐄𝐬𝐡𝐨𝐩𝐂𝐫𝐚𝐳𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2024 ob 12:04 Janezjaz gost

      hehe planinci taj polgarmester planin ni videl Sploh ne ve kaj je samoborba in samodisciplina pri premagovanju telesnih ovir Morda se za triglav ni slisal kaj da bi bil na vrhu Na otvoritvi pa poln praznorecenja lastnega ega jaz jaz jaz jaz jaz jaz ……

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2024 ob 16:14 gost

      Smrkonja,,, kaj te muči. Vreme je za vse enako samo na tebe vpliva malo preveč ker si tako navrejti.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2024 ob 19:03 gost

      Nikaj se ne sekirajte, naslednje županske volitve dobi Svoboda in Suč, te boste videli, kak bodo trgali gate, v Lendavi se bodo te gradili nebotičniki, tovarne, ki bodo zaposlovale več tisoč ljudi in veliki trgovski centri, strpite se Lendavčani, kmalu prihaja rešitev v obliki Suča in Svobode.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.05.2024 ob 21:22 Lendavčan gost

      Jaz se poserjem na seronjo suča!!!!! Jančika je za njega pravi polgarmešter!!!!!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2024 ob 1:01 Markojca gost

        Jes bi samo štejla povejdate ka je te suček pederčina. Tak san bar čujla pa tak se gučij.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.