Začel v Dokležovju, zaigral proti Barceloni, na Fazaneriji se poslavlja v družbi Zahoviča in ostalih

Tadej Buzeti | Murska Sobota, 19.06.2012 ob 12:25

Dejan Nemec, nekdanji vratar Dokležovja, Mure, Beltincev, Club Bruggeja in Domžal se bo v Murski Soboti tudi uradno poslovil od nogometnih zelenic.


Potem ko je nedavno premagal zahrbtno bolezen in se postavil na noge, Dejan Nemec nadaljuje s športnim vizionarstvom. To soboto bo s svojimi prijatelji izpeljal prvi del svoje športne vizije, ki jo želi uresničevati v Pomurju v naslednjih letih. Športni klub 2012, ki ga je Nemec ustanovil pred kratkim, na Fazaneriji v Murski Soboti to soboto prireja Dan nogometa v Pomurju in poslovilno tekmo Dejana Nemca.

Na slednji bodo zaigrali nekdanji igralci Mure, Domžal in "zlate" reprezentance Slovenije. Svoj prihod na poslovilno tekmo Nemca, ki se bo začela ob 17.30, so med drugim potrdili Zlatko Zahovič, Sebastjan Cimerotič, Mladen Rudonja, Marinko Galič, Dario Zahora, Danijel Brezič, Franc Cifer, Marijan Bakula, Peter Breznik, Srečko Ilić, Fabijan Cipot, Mladen Dabanovič, Muamer Vugdalić in drugi.

Privabiti interes gospodarstva

"Z Dnevom nogometa bi rad vzpodbudil tudi kakšnega od gospodarstvenikov k večji sooudeležbi pri pomoči pomurskim klubom, pa tudi kakšnega od nekdanjih vidnih pomurskih nogometašev, ki ima vodstvene sposobnosti in žilico za posel, da bi s svojimi izkušnjami pomagal kakšnemu od pomurskih klubov," pravi Nemec. V prvi vrsti pa želi vzpodbuditi mlade k igranju nogometa. Slednjim je tudi posvečen največji del sobotnega dneva, saj bo na turnirju sodelovalo 32 ekip iz mlajših pomurskih selekcij.

Potek Dneva nogometa v Pomurju (Fazanerija, sobota, 23. junij):

9.00 – 13.00: Tekme mlajših selekcij

9.00 – 13.00: Različna tekmovanja za otroke

13.30 – 15.00: ŽNK Teleing Pomurje : novinarji Pomurja

15.30 – 17.00: Nogometne legende : ND Agroservis Beltinci

17.30 – 19.00: Poslovilna tekma Dejana Nemca (nekdanji igralci Mure, Domžal, »zlate« slovenske reprezentance)

Iz majhnega Dokležovja do tekme proti Barceloni

Dejan Nemec je nogometno kariero začel pri 10. letih v vrstah Dokležovja, nakar se je preselil v Beltince, v sezoni 1991/1992 pa v Muro. Že od mlajših selekcij je bil član slovenske reprezentance, prvič je dres z državnim grbom oblekel pri 13. letih. Leta 2000 je iz Mure prestopil v belgijski Club Brugge, kjer je ostal do leta 2003. Ena izmed tekem, ki si jo bo za vse večne čase zapomnil, je tekma v dresu Bruggeja proti Barceloni.  Bil je tudi član »zlate« slovenske članske reprezentance, ko je ta igrala na svetovnem in evropskem prvenstvu.

Leta 2004 se je vrnil v Slovenijo, kjer je naslednjih pet let nosil dres Domžal, s katerimi je osvojil dva naslova državnih prvakov in enega (super)pokalnega. Po koncu kariere v Domžalah se je odpravil nazaj v Prekmurje, kjer se je odločil pomagati Beltincem, nakar ga je doletela bolezen, ki se ji je uspešno zoperstavil. Letos je ustanovil Športni klub 2012, s katerim želi po Pomurju organizirati različne športne prireditve. Prva izmed takih bo torej že to soboto na Fazaneriji, ki ji je dodal tudi dobrodelno noto, saj bo del zbranih sredstev podaril društvu za boj proti raku.
  Oceni prispevek:
  12345
  12345
  Povprecje: (4)

  povečava +
  povečava +


  gost
  gost - eee

  bravo dika!
  gost
  gost - nn

  takoj namesto celeca bi lejko prišo
  gost
  gost - naa

  un nede nika v muro šau ka je že v beltincaj. Mejte toga celeca nesposobnoga
  gost
  gost - fredi17

  dika legenda
  gost
  gost - realist

  neven, zakoj naj bi bil celec nesposoben. Što pa je sestavo mlado ekipo, kera je bila 3. v sloveniji. Topič zagotovo nej! Celec je čista vredi športni direktor, trbej topiča zamenjati. Sicer pa, Dejan, bil si legenda, dosegno si dosta, največjo zmago pa si dosegno, kda si premago raka. LEGENDA!!!
  gost
  gost - iliću

  svaka čast majstore !
  gost
  gost - sobočanec

  dika-car
  gost
  gost - hhhh

  gostrealist@Ge san tuj samo štel?? Celec je edini v Muri ka dobro dela. Pripelo je ekipo ka je lani bila tretja? Če pa nega penez je pa nej on kriv? On nema nika z penezami (bar ge tak mislin).
  lojze
  lojze

  dika-car
  gost
  gost - eden

  škoda,ka je istočasno z turniron v Odrancih????Dika,tebi pa čestitke.
  gost
  gost - capy

  ja....dejan-dika je dal zelo dosti za nogomet...in zdaj bo prenašal svoje znanje naprej na mlajši rod...po njem si vzamite vzgled...poznam ga osebno in lahko povem...da če bi jih bilo več takih....bi bilo mnogo lepše...dejan..naj te ne gane,da je bil obisk na tvoji poslovilni tekmi bore slab....ker za nas si zmagovalec,že s tem,da si...hvala za vse kar si in kar boš naredil za dobrobit naše mladine...ponosna sem nate...čuvaj se...

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.
  Prijavi se z računom: line line line

  ali komentiraj kot gost:

  Ime ali vzdevek:


  e-pošta: (samo za potrditev veljavnosti)
  IZPOSTAVLJAMO
  FOTO UTRINKI
  KRONIKA
  VREMENSKA NAPOVED  ( Murska Sobota )
  Trenutno

  9
  Jutri

  11/19
  Sobota

  11/18
  Nedelja

  11/18
  Ponedeljek

  9/16
  POMUREC.COM NA FACEBOOKU
  NAJBOLJ BRANO TA TEDEN
  FOTO: Sandi Cenov zabaval v Nedelici
  Politične razprtije v Rakičanu, svet krajevne skupnosti razpadel
  FOTO: Spartacus preplavil nov trend »Selfie«
  Ružič odhaja iz Pomgrada, nasledil ga bo Polanič
  Župan Občine Velika Polana praznoval rojstni dan, zato so predčasno zaprli občino

  NAZADNJE KOMENTIRANO

  KOLEDAR DOGODKOV
  Četrtek, 24.04.2014
  Petek, 25.04.2014