https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi so se zbrali vitezi vina

05.04.2024 ob 11:55  

Evropski red vitezov vina, Konzulat za Slovenijo, Legatura za Pomurje prvi četrtek v aprilu, vsako leto v drugi upravni enoti regije opravi Zbor redovnikov legature. Letos so se zbrali v Lendavi.

Redovniki legature so se zbrali v lendavskem hotelu Thermal Resort. V goste so letos povabili prvega prokonzula Konzulata za Slovenijo in senatorja EU Tomislava Kovačiča, častnega konzula Zlatka Franca Dreua, prvega legata Legature Maribor-Podravje Venčeslava Senekoviča in doktorja etnoloških znanosti ter bibliotekarja domoznanca Alberta Halasha.

Med prisotnimi sta bila tudi kandidata za vstop v red Tjaša Kovačič in Miha Kuhar, oba iz območja upravne enote Ljutomer ter viteški prijatelj Yukio Mori iz Japonske s soprogo Keiko.

V uvodnem delu srečanja sta za kulturno popestritev poskrbela mlada glasbenika Svit Ščančar na klarinetu in Rok Vučko na harmoniki.

V delovnem delu Zbora redovnikov je drugi legat Andrej Šajnovič predstavil opravljene aktivnosti v letu 2023, plan dela za leto 2024, kandidate za napredovanje po redovnih stopnjah in kandidata za sprejem v red.

Sledilo je predavanje etnologa, doktorja Alberta Halasza, ki je predstavil zgodovino vinogradništva na območju Lendave. Aktualne razmere v Konzulatu za Slovenijo in Senatu sta predstavila Andrej Šajnovič in Zlatko Franc Dreu.

V zaključnem delu srečanja so udeleženci viteško prijateljevali ob odličnih jedeh in vinih redovnih vinarjev.

Poslanstvo Evropskega reda vitezov vina je poleg čaščenja vina namenjeno tudi promociji kulture pitja vina, ohranjanju vinogradniške in vinarske tradicije, duhovni odličnosti in plemenitosti, človekovemu dostojanstvu, slovenskim in evropskim vrednotam ter miru, ki je edino zagotovilo blagostanja. 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2024 ob 19:52 Križevci gost

      Kelnar Križovski je tudi vitez? Ajme

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.04.2024 ob 21:39 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.04.2024 ob 22:32 Solata gost

      Ka to vse vidiš, ka si vse zmislijo. In ka zdaj uni predstavlajo? Komi je to namen? Kakšni vitezi? Bog nan pomagaj...zemla odpri se

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.04.2024 ob 23:07 gost

      Pa trgovec iz Tehnoprometa je bil glaven s prometno đolo iz VŽ, fali pa vitez prdonja Režko Vidovo vino

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.04.2024 ob 23:59 Janez Janša gost

      Sami najjači pijančki🤣🤣

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.04.2024 ob 12:45 trol gost

      Ka te prdonje pomenijo kot nekakšni vitezi,verjetno ka se nalejvajo in žrejo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.