https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Virant se je odločil prav

29.6.2012  

Kljub vsemu povzročenemu hrupu je petkova proslava lahko marsikomu v zadovoljstvo. Čeprav je bila izpeljana preveč na prvo žogo, so se demokrati znova izkazali za sijajne delilce bonbončkov svojim zvestim privržencem.


Junak ali bedak, to je zdaj vprašanje 

Sodeč po odzivih opozicije niti tam nimajo preveč razlogov za slabo voljo. Resda je nespoštljivo ravnanje z zvezdo bržkone razpištolilo kakšnega njihovega postarnega sopotnika, vendar so sedaj vsaj potrjeni v svojem prepričanju, da je Janša res nepoboljšljivi bavbav, ki komaj čaka, da zažene famozno drugo republiko. Svojih nekaj sekund sta navsezadnje dobila še Erjavec in Žerjav, ko sta lahko brez večje škode stresala svojo pravičniško jezo. A glavna dobitnika petkove tombole sta predvsem dva. O Milanu Zveru, ki je z njo začel svoj lov na Boruta Pahorja, sem že pisal. Zdi pa se, da je še večji izplen Gregorja Viranta.

Mediji o nekdanjem ljubljencu slovenskega občestva že dolgo niso govorili s takšno spoštljivostjo kakor te dni. Marca, ko se je prav tako izkazal s podporo družinskemu zakoniku, je bil očitno še presvež spomin na to, da ni sprejel čudežne formule o vseobsegajoči moči Jankovićevih osemindvajsetih odstotkov na volitvah. Zato pa je zdaj lahko zasijal v polnem sijaju. Ne samo kot “najbolj zdravi” del Janševe koalicije, ki se je na žive in mrtve boril za prezrte veterane in se je junaško odrekel maši za domovino, pač pa tudi kot njen najpristnejši liberalec, ki bo kot toliko slovenskih liberalcev in “liberalcev” pred njim svoj  imidž po vsem videzu gradil predvsem na preganjanju katoliškega in krščanskega iz javnosti. Ob čemer človek komaj verjame, koliko katoličanov je še jeseni v njem gledalo rešitelja, ki jih bo odrešil hudobnega Janše.

Toda prav medijsko božanje zadnjih dni jasno potrjuje že nekoč izraženo tezo, da bodo Virantovi v španoviji s sedanjim premierjem vsaj politično preživeli. Si predstavljate, da bi predsednik Državljanske liste s podobno ostrino kot SDS okrcal morebitne koalicijske partnerje iz Pozitivne Slovenije? Denimo zaradi kakšne umetniške domislice na kakšni proslavi ali zaradi darovanja še kakšne žrtve maliku nacionalnega interesa? V tem primeru v očeh večine časopisov kajpak ne bi bil junak, marveč bedak in nebodigatreba, ki ne premore prav nič konstruktivne drže. In bi se mu zgodilo, kakor se je v devetdesetih Marjanu Podobniku. Pa še komu.

www.casnik.si

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2012 ob 11:54 ojoj gost

      Rdeča zvezda na praporih je simbol zločinskega totalitarnega režima. Borčevska organizacija uporablja simbole in prapore države, ki je bila leta 1991 agresor na samostojno in neodvisno Slovenijo in z izpostavljanjem komunističnih simbolov odpira ideološki boj. Rdeča zvezda na slovenski zastavi, ki jo Zveza druženj borcev za vrednote NOB uporablja, na državni proslavi nima kaj iskati, saj predstavlja simbol zločinskega totalitarnega režima takjeto Število prispevkov: 32 Join date: 07/12/2010 Poglej uporabnikov profil Nazaj na vrh

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.06.2012 ob 16:29 LB gost

      Po taki analogiji tudi vatikanska zastava nima kaj iskati na 'oratorijih', ki jih orrganizirajo domače župnije, npr. zato, ker so v srednjem veku zažigali čarovnice, če odmislimo zločinsko naravo dela duhovništva v zadnjih, tudi svetovnih vojnah.... In če nadaljujemo z zločinskostjo - tudi zastava z grbom Marka Pogačnika (sedanja SLO zastava) je umazana - v državi, ki jo simbolizira je bil leta 1991 storjen zločin t.i. 'izbrisanim' - glede na trajanje trpljenja prizadetih povsem primerljiv s t.i. povojnimi poboji'. Enako zločinska je potemtake tudi francoska zastava, če vzamemo povojne poboje francoskih kvizlingov ipd... Če povzamem - ne kvasiti neumnosti, malokatera stvar je črnobela. Vedno so poleg lepih tudi grde stvari, mi pa imamo prave, realne probleme. Se mi zdi, da se take stvari lansirajo, kot bi rekli malo južneje 'za zavaravanje neprijatelja'. Tak način operativnega delovanja je značilen za del slovenske politike že dolgo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.06.2012 ob 9:47 ALI VESTE gost

      Oktobra lani je Ustavno sodišče razveljavilo poimenovanje Titove ceste v Ljubljani. V obrazložitvi je zapisalo, da Josip Broz – Tito v največji meri simbolizira nekdanji totalitarni režim. Vsako poveličevanje komunističnega totalitarnega režima pa, tako Ustavno sodišče, je protiustavno.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.07.2012 ob 11:29 fifi gost

      Na proslavi ob obletnici osamosvojitve na odru in med povabljenci nimajo kaj iskati tisti, ki so bili proti osamosvojitvi. Janša ga je zelo polomil, da je za govornico spustil Türka, ki je leta 91 svojo zadnjico grel v mehkem fotelju OZN-a in nasprotoval osamosvojitvi. In to gobezdalo si sedaj privošči v svojem govoru na proslavi reči, da bi na tej proslavi morali biti tudi tisti, ki so bili proti osamosvojitvi. Ne vem, kolikšna je simbolika v tem, da so izbrisani ravno sedaj dobili tožbe na evropskem sodišču. Se vračamo nazaj v YU? Ok, ampak brez mene.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.07.2012 ob 11:59 bouknanpomagaj gost

      Teuci, nemre vas človik načik poimenovati. Rdeča zvejzda je simbol zločinskoga totalitarističnoga režima? SVAŠTA: Kaj takšnoga lejjko izjavi samo zavedeni, neizobraženi, nerazgledani in totalno paranoično zafrustrejrani retrder. Pojma nemate, ka pomejni rdeča zvejda. Či si jo je v zgodovini prilastil en režim, šteri se je kumi tüdi zamero, nemre tou avtomatsko gratati zločinski simbol. 99% vsej agresorov pa zatiralcov slovenstva pa Slovencov je nastoupala pod sinmbolon krijža. Je krijž torej zločinski simbol? Malo si premislite pri sebi, prle kak lape odprete pa zasmrajujete okolico s sovratšvon.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.