Dan po tekmi - pravljica Mure 05 se nadaljuje, v Azerbejdžanu pa razočarani

Karlo Vratarič | Murska Sobota, 13.07.2012 ob 12:23

Mura 05 je včeraj pripravila senzacijo. Izločila je klub, ki se lahko pohvali s petdesetkrat večjim proračunom. Medtem ko so v Murski Soboti razumljivo vsi presrečni in polni vtisov, se v Azerbajdžanu sprašujejo, kako ne morejo premagati ekipe, ki ni imela dovolj denarja za vizume in je na robu propada.

Na spletnem portalu Azerisport.com so sramoto povezali z reklamnim oglasom za kreditne kartice Mastercard, kjer določene stvari nekaj stanejo, na koncu pa ostane neprecenljivo. Krivdo so zvalili na trenerja Novruza Azimova, ki mu očitajo slabo igro določenih igralcev, tudi "Slovenca" Juninha, in neigranje od prve minute Hrvata Aleksandra Šolića, namesto katerega je nastopil mladi Rahman Hajiyev.

VIDEO:

Eterović in Fajić v Baku?

Na drugi strani pa je Mura iz dveh napadov na tekmi, kot pišejo Azerbajdanci, zadela in to preko malo znaniva otroka Eterovića in Fajića, za katera obstajajo govorice, da ju želi kupiti prav Baku.

Cifer: Po regeneraciji najprej Rudar, šele nato CSKA

Po tekmi je bil azerbajdžanski trener razumljivo razočaran, medtem ko je domači trener razkril, da so se cel teden pripravljali na tekmo in na koncu uspeli.

Novruz Azimov, trener Bakuja: "Zelo smo razočarani nad rezultatom. Imeli smo pobudo, vendar smo bili v zaključkih preveč nenatančni in bi morali bolje zaključevati akcije. Krivda je na meni in tudi na celi ekipi, ki bi v danem trenutku morala dati več. Nasprotnika pa nismo podcenjevali."

Feri Cifer, trener Mure: "Za nami je težka tekma proti zelo kakovostnemu tekmecu. Cel teden smo se pripravljali na to tekmo, vedeli smo kje so dobre in slabe strani Bakuja in tako smo se tudi postavili na igrišču. V napadu se nam je nato ustvaril prostor, ki smo ga učinkovito izkoristili. Zdaj sledi regeneracija in nato prvenstvena tekma proti Rudarju in šele nato bomo misli usmerili proti CSKA-ju."
  Oceni prispevek:
  12345
  12345
  Povprecje: (5)

  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +
  povečava +


  gost
  gost - neznan gost

  bar enkrat je biu lendavski stadion pun! VSE DO FINALA! AJMO MURA!
  gost
  gost - d

  drago dejtece, l.1960 je v Lendavi gostoval OFK Beograd, takrat si je tekmo ogledalo 6000 ljudi..pa tudi pozneje so bile tekme, kjer se je nabralo več tisoč ljudi..
  gost
  gost - edini

  TAK JE-tou se še ges spomnim,samo neven več ge so stali,ka so lejko spremljali tekmo,aja ,mogoče tanzbregof,no nej važno,glavno ka je bilo..............
  gost
  gost - brm brm

  gost - d - neznan gost ti je ščeu samo povedati, ka ste TEJ NOVI POSODOBLENE STADION bar zaj mele napunjene (no pa še prote naše MURE!!)
  gost
  gost - REALIST

  Kaj koli napišejo Lendavčani, ste lahko Muraši samo tiho. Lendava ima stadion za Evropo, M.S. pa ga še dolgo ne bo imela. Vsaj tako kaže. Pa brez zamere Muraši, čeprav pričakujem buren odziv.
  gost
  gost - andreja

  Česitke murašem,super je bilo in ni mi žal da sem iz Dunaja prišla na tekmo, upam da se bomo tudi v tako velikem številu zbrali tudi v četrtek, tisti ki pa niste bili na tekmi samo zato ker je bila odigrana v endavi pustite predsodke nekje daleč vstran in se nam v četrtek pridružite. Naj bo PEKMURJE ZDRUŽENO. LEP POZRAV IZ DUNAJA
  prekmurjerepublika
  prekmurjerepublika

  Daj realist lejko si samo tiho in se ne sramoti s takšime izjavami!! Fazanerija je še izda 2x vekši in 100x bole kulten, zgodovinski stadion!! Pa jebeš stadion, glej kakše uspehe mamo s takšo mlado domačo ekipo.. Lejko nan samo vsi čestitajp na borbenosti in rezultataj
  gost
  gost - l

  kar koli napišejo Lendavčani, moderator izbriše..bravo..to je demokracija na bakovski način..
  gost
  gost - aaa

  Lendavčani nemajo kaj pisate, lejko so srečni, ka se njin včeraj za nekaj ur IQ zdigno...
  gost
  gost - brm brm

  REALIST - ja stadion majo za evropo, al ka jin to vala, če pa ekipe nemajo niti za prvo ligo (pa tu ne mislen bankrot, ampak dobesedno EKIPO!!!)
  gost
  gost - edini

  pa zaj do v pomurski ligi prvi(aja,nej san siguren).lp
  gost
  gost - beast

  Gda do na voljo vstopnice za cska sofio? :)
  gost
  gost - rtz

  Ne bi rad ka mi zaj tu što skače po glavej, ale CSKA je pa daleč nad murov... To de pomojen pa po statistike sodeč rejdna golijada. Baku je v teorije tuj bil baukše ale nej telko pa smo jih presenetile pa zmagale ( vsa čast) ale CSKA, tau je pa že malo drujga muzika.. Malo dosta močnejša liga pa tak dale.
  gost
  gost - slivek

  vsaka tekma je poglavje zase pa lahko igraš s katerim koli nasprotnikom.
  gost
  gost - grinta

  sobočani ta evropa vas bo pokopala! Po prvi štirih kolih v prvenstvu bo imela mura od možnih 12 točk največ 3. Čez nekaj časa ko boste štartali iz 1. MNL MS se boste spominjali kaj nam je bila potrebna ta EVROPA.
  gost
  gost - lepi

  Sedaj po zmagi je mura dobila od ufe 90.000 evrof to bo glih za plače potem pa adijo evropa dalje te pa životarili saj refletorof nete meli ker bo občina sobota morala plačati velke penze za nekšno Vilo tako moji muraši počasi se bo ta vaša pravljica začela dokončevati z grenkim priokusom
  prekmurjerepublika
  prekmurjerepublika

  Ge nemren vrvate ka ste eni tak nevoščljive toj mure!!! Rejsan mamo slovenci tou v krvi. Že večkrat so van dečke dokazale ka so s pravoga testa, pa tude navijače. Tou ka de nas evropa pokopala pa ne drži . Zaj so objavile ka se za vsak krog dobi 100 tisoč evrov. Tak ka mi smo že upravičene do 200. tisoč evrov (seveda toga nemo doble v celote, ker evropa je draga ale seeno). Zaj je šansa ka odamo fajiča, ker z slovenske lige ga nebi gli mogli. Tude evforija je pa redna. Stadion de bole v naslednjih tekmah. Tak ka ne gučte ka je evropa tak slaba. Bolgarija sofia) je tuj dosta bliže kak baku. Vij ste lejko še dale tak proti mure, ale nede van uspelo, ker mura de dale obstal in to v 1. lige. To van naj je jasno..Za vse, keri pa ste simpatizeri toga kluba se vidimo ju3 na fazanerije!!! Mura
  gost
  gost - @grinta

  @grinta- grinta ena zamazana, malo se spomni prejšne sezone prve lige. životarili smo na zadnjon-predzadnjon mesti prvih 5 krogov. Te pa akcija, pa do konca na 3. mesto. ka pa lendava? hahahahahahahahahaahahahaha, SRAMOTA!
  gost
  gost - brm brm

  ka tak na velko omenjaš CSKA, ka je to malo druga muzika, bokša liga itd... vupan ka si nej zamenjo CSKA Sofija, CSKA Moskva!!! ker tej CSKA Sofija, je pa tude nej neka strašnoga,.. tude za Baku se je po vseh forumaj pisalo, kak dobimo petardo, pa doma pušnemo itd,.. pa pogledne kak se je končalo!!! henjajte že nekrat samo šinfate!!! ka ste resno vsi nevoščene, ka vaš klub ne špila v 1.lige??? na kontoje mamo od UEFE že 200.000€!!!
  gost
  gost - manemoj

  Mura tega denarja ne bo dobila sedaj ampak šele na koncu sezone 2012/2013. S čega pa bodo dali plače? Pa še to Mura ne bo dobila 200.000 € ampka znatno manj ker jim je NZS plačala pot v Baku in se mi zdi da bo jim tudi v Sofijo.
  gost
  gost - lili

  Če so kaj dobili je to 90.ooo € ne pa 200 tolika v vednost ali ko jih nakažejo bodo banke tak ali itak takoj vzele tako ka nebo iz tega nikaj
  gost
  gost - REALIST

  NE GUČTE NEKA NA PAMET KA NEMATE POJMA.POT JIM JE PLAČAL ŠTIHEC,HOTEL PA FRAJMAN.PEJNEZE DO PA DOBILI KOMAJ DRUGO LETO MAJA MESECA DO TAKRAT PA TRBEJ PREŽIVETI!!!!
  gost
  gost - brm brm

  točno tak je, kak je REALIST napijso!!! "lili" za eno tekmo dobijo 100.000€, se je za 10.000€ letos zdignolo,.. torej so dobile 200.000 ;)
  gost
  gost - realist

  Ja, maja rejsan dobijo peneze, ampak oni lejko prosijo NZS, naj jin izplača (posodi) teh 180.000€, ker de jih NZs v ton primeri 100posto dobila nazaj od Uefe, taka za to nega problemov
  gost
  gost - MURA 2012

  PEJNEZE DOBIJO JESENI

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.
  Prijavi se z računom: line line line

  ali komentiraj kot gost:

  Ime ali vzdevek:


  e-pošta: (samo za potrditev veljavnosti)
  IZPOSTAVLJAMO
  FOTO UTRINKI
  KRONIKA
  VREMENSKA NAPOVED  ( Murska Sobota )
  Trenutno

  9
  Jutri

  7/20
  Sobota

  7/19
  Nedelja

  8/17
  Ponedeljek

  9/17
  POMUREC.COM NA FACEBOOKU
  NAJBOLJ BRANO TA TEDEN
  FOTO: Sobotna zabava z Blue Planet v Spartacusu
  FOTO: Vroča zabava z Luno v Diamond clubu
  FOTO: Zlata žila skrbeli za noro zabavo v Oxygenu
  Barbara Šumak: Študij brez Erasmus izmenjave je kot jesti smetano brez češnje na vrhu
  Aha Mura: Nemškega podjetja Uniontrust še ni v pomoč

  NAZADNJE KOMENTIRANO

  KOLEDAR DOGODKOV
  Četrtek, 17.04.2014
  Petek, 18.04.2014