https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Navijačem očitati nepotovanje v Sofijo, to pa je že preveč

26.7.2012  

Na uradni spletni strani kluba Mura 05 je bil včeraj popoldan objavljen skrajno neprimeren in žaljiv prispevek, v katerem neimenovana oseba očita navijačem, da niso šli v prestolnico Bolgarije vzpodbujat nogometašev Mure. Prispevek je medtem že odstranjen s strani, vseeno pa si ga njegovo vsebino lahko preberete na našem portalu.

Drugo evropsko potovanje v Sofijo je bilo veliko mirneje in manj stresno za nogometaše Mure 05, ki bodo zagotovo dali vse od sebe, zadnji delček atoma, da bi pripravili še eno presenečenje in podaljšali pravljico, ki še vedno traja.

V prestolnici Bolgarije pa ne bo veliko pristašev črno-belih, saj pretiranega zanimanja za 900 kilometrsko vožnjo z avtobusom ni bilo, letalski prevoz pa stane kar precej. Vsega vajeni navijači Mure pa so včeraj popoldan doživeli šok, ko so na uradni spletni strani kluba lahko prebrali obsojanje, da so na cedilu pustili nogometaše in da je vprašljiva pripadnost črno-beli barvi. Tudi primerjava z Mariborom in desetimi avtobusi podpornikov v Sarajevu ni na mestu, saj so vijoličasti organizacijsko nekaj svetlobnih let pred vsemi klubi v Sloveniji.

Razumljivo je prispevek požel mnogo negodovanja in kritik, skoraj vsi so ga označili kot neprimernega in žaljivega. Avtor prispevka ni podpisan, prispevka pa naj ne bi napisal tiskovni predstavnik Simon Horvat, ki je v komentarjih dejal, da je sam na dopustu, poleg njega pa imata dostop še dve osebi.

Prispevek z uradne spletne strani kluba Mure 05

Zapis, ki bi sodil bolj na osebni blog ali facebook stran, nikakor ne sodi na uradno spletno stran kluba, postavlja pa se vprašanje, ali je to razmišljanje posameznika, ali stališče vodstva kluba. V vsakem primeru je žalitev navijačev, ki stojijo klubu ob strani tudi v teh težkih časih, obsojanja vredna.

Navijači bodo stikali pesti za hrabre Muraše pred televizijskimi ekrani, preko interneta ali radijskih valov, vzrok za neodhod v Sofijo pa nikakor ni pomanjkanje pripadnosti klubu. Najmanj kar lahko vodstvo kluba naredi, da ugotovi, kdo je objavil ta žaljiv prispevek, se z njim pogovori, navijačem pa se za dejanje opraviči.

Avtorja prispevka pa sprašujem, če je sam odpotoval v Sofijo in na čigave stroške, lastne ali klubske?

P.s.: Omenjeni članek je bil po naši objavi umaknjen s spletne strani Mure 05.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.07.2012 ob 1:19 ges gost

      Naj bi klub sofinancejro potovanje, pa nan v slüžbe dopust zrikto pa bi šli... Poleg toga pa naj še omenin ka bi samo karta za avtobus prišla 76eu plus še vstopnica za tekmo, dočim za primerjavo naj poven ka je mariborske navijače potovanje v Sarajevo na tekmo koštalo 20eu...

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.07.2012 ob 1:36 ultras gost

      Strinjam se da je to z strani kluba skrajno neresno in žaljivo da nekaj takega uradno dajo v javnost...je pa tudi v tem nekaj resnice- klub doživlja enega največjih uspehov v svoji zgodovini in ima aktiven rezultat pred povratno tekmo in ni zainteresiranih za gostovanje?! in ne mi sedaj govorit da ljudje nimajo denarja, časa in podobno, saj je 95% navijačev v še hujših razmerah in raje dajo zadnji denar za to da lahko grejo spodbujat svoj klub kot pa npr. plačajo račune. Spomnim se primera navijačev ko se je njihov klub uvrstil v skupinski del evropskega tekmovanja, navijači so začeli prodajat svoje imetje(avtomobile, čolne...) ter so si iskali še eno službo da bi zbrali nekaj denarja za tekme. Saj razumem da nekateri pač ne morejo, ampak glede na izjave na forumih kjer so vsizvesti Muraši bi vseeno pričakoval malce večji odziv...tudi vodstvo Black Gringosov si takega spodrsljaja ne bi smelo privoščiti in bi morali kot nekakšna resna ultras skupina sami organizirati gostovanje in vzpodbuditi čim več ljudi za to. LP Ultras.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.07.2012 ob 1:46 Ultras gost

      To, da je tiskovni predstavnik v času evropskih tekem , ki so mimogrede za klub velikega pomena, na dopustu je pa odraz trenutnega stanja v klubu. Imam občutek da če bi sedaj izžrebali kakega tretjeligaša za igranje v evropi da bi se v kratkem času organiziral veliko boljše kot to dela vodstvo NK Mure.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.07.2012 ob 2:24 lendavčan gost

      pa saj majo prav,nič koristnega niso še za klub nardili!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. Truplo
      26.07.2012 ob 5:59 Truplo

      Samo potovanje z avtobusom, nakup vstopnice in še kaj verjetno tudi ni tak velik zalogljaj za marsikoga. Nenazadnje se to lahko vzame tudi kot neki izlet pač z ogledom tekme namesto kakšne cerkve ali kaj podobnega. Kdo je tu pihnil mimo ne vem, bi pa rekel, da bi lahko klub malo razmigal svoje zaposlene, da bi že prej, najkasneje pa po prvem dokaj aktivnem rezultatu, probali organizirati prevoz z vsaj enim avtobusom. Če bi imeli interes, bi to storili. Pa s tem ne mislim, da bi klub kaj plačal... pač bi potegni prvo potezo, da bi navijče vzpodbudil k temu, da morda kateri krene na tekmo. Težko je pričakovati od samih navijačev, da se v tako kratkem času organizirajo, sam klub pa ne pokaže interesa. Morda se motim in je klub kaj probal? Vsaj si naj pač nalije čistega vina, kakor se pravi!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.07.2012 ob 6:40 Muraš gost

      Moren se oglasite. Ja sigurno je nej OK, ka neje bilou interesa in ka neje podpore. Zakaj je temu tako pa se naj zamisli uprava skupaj z prejsnjimi. Na tekme odin ze 25 let in mo odo se naprej, vendar pripadnost moja in vecine pristasov je zelo padla zaradi nacina vodenja, kumuniciranja in zavajanja javnosti. Ubili so ime Mura, ki je nekoc ogromno pomenilo! V tretji ligi smo bile srcno navijali in trepetali. G Topc zapravo si institucijo! Seveda mo navijo gnes in vupan ka se 1x presenetimo!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.07.2012 ob 8:05 REALIST gost

      Naj se še jaz oglasim. VODSTVO KLUBA JE V R..I. Nekaj trditev oz. dejstev: - v resnem klubu takšna novica nebi bila na uradni strani - resen klub bi navijačem pomagal okrog organizacije potovanja, pa ne mislim da bi Mura morala prispevati finance - se bojim da je to izjava enega od vodstva; s tem iščejo izgovore za izpad - dokaz da delajo zelo slabo v vodstvu je komunikacija na relaciji klub - navijači - v resnem klubu se ne zgodi, kar se je dogajalo na potovanju v Baku - itd,itd Skratka bistvo : VODSTVO KLUBA MURA 05 NE BI MOGLO VODITI NITI KLUBA V OBČINSKI LIGI, KAJ ŠELE V EVROPI. Nisem navijač Mure, pa vendar vsaka čast igralcem in strokovnemu vodstvu. Škoda da igralci ne vejo, da so domači igralci bili brez plač, TUJCI, ki bodo pobrali šila in kopita po tekmah v Evropi, pa so denar dobivali. PREVERJENO OD ČLANA UPRAVE. Toliko o sposobnosti vodstva MURA 05.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.07.2012 ob 8:29 realist gost

      @Ultras, ti slučajno veš, ka je tiskovni predstavnik nej redno zaposleni pri Muri in ka je ovaček profesor informatike na SPTŠ?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.07.2012 ob 9:20 fuzi gost

      To je pa rejsan že višek. Že rejsan, ka ma Mura aktiven rezultat pa ka je to, ka špilajo v evropskoj lige, eden izmed največjih uspehov toga kluba, ale ka pa to napišejo na svojo uradno stran?? Pa to nega nige... Se vodstvo (oz. te človek ka je to napiso) sploj zaveda kakšne plače mamo v pomurje? Sploj znajo ka je v zadnjih 5 letaj šlo v stečaj ogromno firm, v kereh je bilou zaposleno lepo število zaposlenih. Pa ka nega zaposlitve, pa še tiste kere jo majo so nonstop pod pritiskon kak dugo do jo še mele. Lejko so rade ka ma Mura sploj takšo podporo kak jo ma, glede na dogodke kere zadnje leto klub spremlajo. Mislen ka so se s to potezo marsikaterome navijače zamerile... meni so se sigurno!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.07.2012 ob 11:55 gost gost

      Si lahko mislite, kdo je to napisal? Tisi ki je ostal doma..

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.07.2012 ob 12:19 ZelenaOaza gost

      ka pa prenos tekme je ge?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.07.2012 ob 12:28 B.G gost

      Ja VIOLE majo sodelovanje z klubon,in so finacirali polovico stroskov zato je samo stalo navijace 20e prevoz+karta za ogled tekme.Kaj prenos tekme je?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.07.2012 ob 13:25 miko gost

      Vbistvi majo prav,navijače Mure so samo glasni na forumih,da pa trbej nekšo akcijo napraviti,ali pa dati podporo malo ven z prekmurja so pa v pizdi,sramota za navijače Mure.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      26.07.2012 ob 15:05 dr gost

      navijači bi šli na tekmo, ni dvoma v to, ampak po tekmi v lendavi jih je velka večina dobila velike kazni, tak ka po tej kazni so si nej mogle privoščiti še potovanja v sofio.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      26.07.2012 ob 15:14 navijač gost

      PO moje na Murini strani nejso nikoga žalili,so pa napijsali tisto ka ide murinin navijačon ker so močni samo na forumaj,vsi vijdimo kak navijajo na tekmaj taka nema nej rejpa pa nej glave,pa ka vse oni napijšejo ljuden v klubi,jih poimensko žalijo,pa napadajo zdaj se pa neka gor prosijo,Pomurec .com pa je glij takše kak tej forumaši,glavno ka nekoga šinfarijo ali pa objavljajo slike z veselic,komi je tou potrebno,tisti ka je tou na pomurci objavo pa itak odi šenki na murine tekme,tu pa prouti gučij....

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      26.07.2012 ob 16:29 gost meho gost

      Navijač se strinjam s tabo...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.