https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Dve poti do uspeha

 

Obstajata zgolj dve poti do uspeha. Ena pot se imenuje usoda, druga pot se imenuje odločnost.


Usoda

Nekaterim ljudem je usojeno, da uspejo na določenih področjih življenja; lahko jim to omogočajo geni, lahko čista sreča. Predstavljajte si nekoga, ki ga »odkrijejo« na cesti in postane slavni igralec; ali nekoga, ki je rojen košarkar, po spretnostih in merah. Enostavno je nekomu usojeno, da nekaj doživi; in zagotovo obstaja tudi razlog za to. Nikakor ne pravim, da nimamo svobodne volje, in četudi je nekomu nekaj usojeno, lahko ta z napačnimi odločitvami poruši svojo srečo. Prav tako nihče ne živi na zemlji kot kralj, ampak ima vsak svoje izzive. Vendar vseeno, lahko nam je v življenju nekaj namenjeno, usojeno; seveda govorimo o stvareh, o katerih drugi zgolj sanjajo in sanjajo.

Mnenj, zakaj je nekomu nekaj usojeno je veliko. Nekateri zagovarjajo stališče, da gre za gensko in družbeno loterijo. Drugi, da gre za čista naključja, pri čemer je samo nekaj ljudi v množici, ki so na pravem mestu v pravem času ali se rodijo v pravo družino. Sam sem mnenja, da morajo ljudje, ki jim je usojen uspeh, ali lagodno življenje, na nekem področju to pač doživeti z nekim močnim razlogom.

Če nekomu uspe z malo truda, je razlog mogoče v tem, da se mora v tem življenju spočiti; ali pa po več težjih življenjih izkusiti še užitek in radosti na zemlji. Mogoče pa ima oseba že tako visoko stopnjo zavesti, da ne potrebuje več težkih zemeljskih izkušenj. Kdo bi vedel. Pa niti ni važno. Vse, kar je pomembno je, da obstaja nek razlog za to in posledično moramo vsakomur privoščiti njegovo pot, pot, ki mu je usojena. Zavist ne koristi prav nobenemu, zgolj sebi delamo še večjo škodo.

Vedno se moramo zavedati, da če nam uspeh na določenih področjih ni usojen, obstaja še druga pot.

Odločnost

Druga pot, kako lahko pridemo do uspeha, je odločnost. Postopek zelo dobro ponazarja antična zgodba. Eden izmed učencev je vprašal učitelja (mislim, da je bil v igri Aristotel), kako lahko zmaga na olimpijskih igrah. Učitelj ga je prijel za glavo in ga potopil v vodo, vse dokler ni učenec z vso močjo hlastal po zraku. Ko ga je izpustil, mu je rekel, da takrat, ko si bo olimpijske zmage želel tako, kot zraka, ko je bil pod vodo, bo brez problema dosegel svoj cilj.

Niste ujetnik svoje usode. Nič hudega, če vam karte niso premešane tako, da boste kar sami po sebi na vrhu gore. Imate tudi drugo možnost, če ste pripravljeni plačati ceno. Cena je sicer trdo delo, osredotočenost, železna volja in neprestano učenje. Vendar se splača. Močnejšo, kot imate hrbtenico, bolj imate svojo usodo v svojih rokah.

Tako da, če imate velike ambicije, na katerem koli področju življenja, pa vam ni dano samo od sebe, pokažite jekleno moč vašega karakterja. Nenazadnje nam nobene želja ni dana brez moči, da s trudom željo tudi realiziramo. Vprašanje je le, če so naše želje tako močne, kot potreba po dihu in izdihu, torej dovolj močne, da se odločimo in vztrajamo pri svojih odločitvah; pa četudi traja desetletja. 

Če ne drugega, imate več materiala za knjigo ali blog, kot če vam je uspeh dan sam od sebe.

www.blazkos.com

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.