https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Idilična hiška na sanjskem otoku

 

Neštetokrat sem že slišal misli ljudi, da bi v primeru, če bi zadeli na lotu ali kako drugače prišli do večje vsote denarja, kupili hiško ali manjši hotel, ki bi ga upravljali, na enem izmed sanjskih otokov ter enostavno uživali življenje; daleč stran od problemov, divjega in hitrega življenja, ob morju, valovih, soncu in prijaznih ljudeh.


Verjetno ga skoraj ni zemljana v zahodnem svetu, ki ga ne bi prešinile tovrstne misli. Malo pa je ljudi, ki v življenju to resnično realizirajo. Nenazadnje realizacija sanj zahteva pogum. Tako sem pred kratkim v življenju na potovanju prvič srečal osebo, ki je tovrstne svoje sanje realizirala. Francozinja, ki je bila uspešna na področju marketinga, se je nekega dne odločila, da ima dovolj in kupila sanjsko hišo s sobami za goste na Baliju ter se preselila daleč stran od svojega doma v Azijo.

Pogovor z njo je bil izjemno zanimiv, več kot triletno obdobje od sprejetja odločitve pa je tudi dalo bolj trezno presojo, oceno in opis novega življenja. Človek bi pričakoval, da se hvala tovrstnega življenja na idiličnem otoku ne bo in ne bo nehala. Predstavljajte si majhen hotel direktno ob plaži, resnično sanjsko malo gradnjo z restavracijo in bazenom, dobro hrano, ugodnimi cenami, poceni delovno silo, naravo, skratka vse na enem mestu, kar vidimo v filmih, kot idilično sliko življenja.

Skozi pogovor pa se je takoj izkazalo, kar sem že večkrat izpostavil, da se ne moremo izogniti temeljim načinom delovanja življenja. To, kar se dogaja znotraj nas, se bo dogajalo tudi v zunanjem svetu. Lahko neštetokrat zamenjamo okolje, lahko neštetokrat zamenjamo ali skušamo spremeniti ljudi okoli sebe, lahko se preselimo na drugi konec sveta ali sanjski otok, na koncu se naše življenje ne bo prav nič spremenilo, če ne bomo spremenili samega sebe. Zunanji svet lahko spreminjamo samo tako, da spreminjamo sebe.

Če sedaj nismo zadovoljni sami s seboj, če smo v tem trenutku nesrečni, jezni, žalostni, depresivni, ali kar koli podobnega, bomo kmalu v prav enaki situaciji, pa četudi smo na idiličnem otoku. In obratno. Če smo sedaj v tem trenutku srečni, zadovoljni, pozitivni ipd., pa vlada še tako huda finančna in gospodarska kriza, srečni bomo ostali, ne glede na to, kam nas bo popeljal korak življenja. Še več, sam pozitiven karakter nas bo naravno silil v to, da zamenjamo okolje, kjer so tudi ljudje bolj pozitivni.

Seveda se notranji procesi usklajujejo z zunanjimi na dolgi rok. Lahko imamo obdobja začetnega navdušenja, vpliva spremembe zunanjega okolja na notranje dojemanje življenja in nov elan zaradi “resetiranja” življenja; kljub vsemu pa na dolgi rok, če se ne spremeni raven naše zavesti (kontekst življenja), če se ne spremenijo naši vzorci in način razmišljanja ter čustvovanja, če se ne “premakne# nekaj znotraj nas, je zgolj vprašanje časa, kdaj bomo v enakem, kot smo bili.

Zato je ključno, da nikoli ne bežimo stran od sebe ali sveta. Kakovost življenja si lahko zagotovimo zgolj na ta način, da se soočimo sami s seboj in delamo na stopnji naše zavesti. Analiziramo, zakaj se nam nekaj dogaja v življenju in naredimo načrt, kako bomo prišli v situacijo, ki nam bolj ustreza; skozi proces doseganja ciljev, ki bo vplival tudi na naše dojemanje življenja.

Vrnimo se k naši zgodbi. Res je, gospa je kmalu ugotovila, da idilično življenje na zemlji, brez kakršnih koli problemov, ne obstaja. Kmalu se je začela srečevati s podobnimi izzivi, kot se je doma v Franciji, le manifestirali so se na drugačen način – vendar na podobnih nivojih, kot prej, od managementa zaposlenih, odgovornosti do premoženja, odnosov z ljudmi ipd. Naša prepričanja, naša stopnja zavesti, izzivi, ki so nam dani v življenju, nam vedno sledijo, ne glede na to, kam gremo. Če nas sedaj obkroža določen tip ljudi, nas bo tudi na drugem koncu sveta, pa naj bo narod še tako drugačen.

Zato je edina prava pot do bolj kakovostnega življenja, da razumemo, kakšne izzive nam je tokrat dalo življenje in jih sproti premagujemo, obenem pa osebnostno rasemo na vseh nivojih življenja. Samo takrat nas lahko življenje resnično nagradi z najslajšimi sadovi, ki pa so vsi vezani na to, da smo zadovoljni sami s seboj.

www.blazkos.com

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.