https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Tragični finale glede kardinala Rodeta

30.8.2012  

Tragični sklepni obrat je torej doživelo skoraj dve desetletji trajajoče sladko-kislo razmerje med edinim slovenskim kardinalom in glavnino tukajšnjih medijev.


Dvoglava pošast 

Res je, tako imenovana sredstva družbenega obveščanja so Franca Rodeta velikokrat pričakala na nož in mu niso dopustila, da bi bil “ljudski škof”, kot je nedavno potožil v intervjuju. A po drugi strani ni moč zanikati, da so ravno ona iz kardinala naredila najprepoznavnejšo katoliško osebnost na Slovenskem v zadnjih petdesetih letih. Televizija mu je recimo omogočila nekaj najbolj zvezdnih trenutkov, kot so bile izjave o Kučanu in lutkovnem gledališču ali recitiranje Prešernove Vrbe. Nenazadnje mu je eden od dnevnikov za značilno gostilniško izjavo podelil celo priznanje bob leta.

Toda po torku nič več ne bo, kot je bilo. Ali bolje, vse bo, kot je bilo. Mediji dokončno spet postajajo najljubši sovražnik katoliške skupnosti. Vsa prizadevanja za zbližanje z obeh straneh so z enim udarcem šla v nič. Povsem postranskega pomena je ob tem, da napada na kardinala nista sprožila samo tako rekoč prirojeno nasprotovanje vsemu, kar je povezano s Cerkvijo, in z njim združeno globoko nerazumevanje cerkvenega življenja pri nas in v svetu, marveč tudi dolgi meseci sprenevedanja, izmikanja in velikokrat vzvišenega modrovanja tam, kjer bi moral biti vsaj molk, če že ne vsaj simbolično posipavanje s pepelom.

Nič ne bo več štelo niti dejstvo, da so vsi dogodki zadnjih tednov v veliki meri pričevanje o nasičenosti z uniformirano monolitnostjo, kot jo je Cerkev v Sloveniji hotela kazati zadnjih dvajset let. Edinost v bistvenem nikdar ni bila resno ogrožena, na manj pomembna vprašanja so očitno včasih obstajali (in obstajajo) precej različni odgovori. Zna pa se zgoditi, da bo torkov medijski atentat na kardinala predvsem voda na mlin zagovornikov podobe tukajšnje Cerkve kot monolitnega bloka.  Če bo res tako, je Delo tudi na tej točki naredilo katoliški skupnosti velikansko medvedjo uslugo.

www.casnik.si

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2012 ob 11:58 borci gost

      Ma kaki tragični finale, čakamo da se opravi DNK analiza, ter potem podajamo sodbe. Stvar je v tem, da je za udbomafijo stvar dokončna, četudi nebo dokaza o kakršnikoli sorodnosti bodo oni svoje dalje trobili. Peter S., kje si....čakamo te, ne se bat :) Upam, če se stvar obrne v prid Rodeta, da Delo iztoži za velike vsote, če pa v njegovo škodo, da ga izselijo na Madagaskar k Pedru Opeki. BASTA !!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2012 ob 7:17 kapate gost

      Ziher sen, ka Pedro Opeka nebi šteja meti Rodeta na Madagaskari. Zato ne mešajte častnega Pedra s nečastnin Rodeton, pa ne zavolo tega, ka bi Rode meja deco, pač pa za to, ki je vse drügo pret ka pa duhovnik.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.09.2012 ob 8:29 Crucifix gost

      RKC bi bilo potrebno z zakonom prepovedati in izgnati iz naše države. Toliko škode kot so nam ti moški v kiklah naredili nam niso naredili vsi politiki skupaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.