https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

Objavljene novice

13.TRSTENJAKOVI DNEVI

 

PRIČENJA JO SE LETOŠNJI 13. TRSTENJAKOVI DNEVI

V dvorani Trstenjakovega doma, se bodo zvrstila zanimiva predavanja.

Prav je da si, po vseh teh napornih zadnjih decembrskih  in prvih letošnjih dneh , privoščimo malo umiritve, sprostitve in poglobljenega razmišljanja , ter si tako naberemo energije  in moči za delo in življenje naprej. Ena takšnih priložnosti se ponuja že ta petek 11. ko se pričenjajo letošnji 13. Trstenjakovi večeri v  Gornji Radgoni.

Prav gotov se bo za vsakogar našla prava tema , saj na teh večerih nudijo druženje , pogovore , izobraževanje, smeh in glasbo. Vsa predavanja in koncert bodo v Trstenjakovem domu v Gornji Radgoni s pričetkom ob 19 uri.

 V petek 11 januarja bo prvi letošnji gost Trstenjakovih večerov ugledni profesor filozofije, frančiškanski pater dr. Edi Kovać, ki bo predaval o našem domačinu na temo z naslovom: ANTON TRESTENJAK, ZNANILEC NOVE EVANGELIZACIJE. Pater dr. Edi Kovać predava na Teološki, Filozofski in Biotehniški fakulteti v Ljubljani ter je v Franciji v Toulousu profesor filozofije Edina Filozofski fakulteti Katoliške univerze.

Najbolj ga zanimajo vprašanja o etiki, pojmovanja človeka in sodobni problemi, saj je strokovnjak za filozofsko antropologijo in sodobno filozofijo, na mednarodnih kongresih pa prispeva tudi analize o postmoderni družbi.

 

V organizaciji Kulturno turistične agencije Figaro d.o.o. iz Lokavca pri Ajdovščini, in župnijske Karitas, bo to soboto, 12. januarja v župnijski cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni, nadvse zanimiv „Sakralni koncert“. Na koncertu, kjer pričakujejo polno cerkev poslušalcev, bodo nastopili: Katarina Perger – sopran, Zdravko Perger – bariton, Gregor Klančič – orgle, in Zoran More – dramski igralec. Predstavili se bodo z izjemnim programom svetovnih in domačih uspešnic

SebastjanV petek, 18. januarja nam bo predaval asist. univ. dipl. teol. Sebastjan Kristovič dipl. ing. el. na temo: VZGOJA ZA VREDNOTE. Diplomiral je na teološki fakulteti Univerze v Ljubljani iz področja filozofije in psihologije – flogoterapije; za diplomsko nalogo je prejel Tomaževo nagrado (nagrada za najboljšo diplomsko nalogo). Diplomiral je tudi na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Ob študijska dejavnost: šport (kickbox); bil je kategoriziran kot vrhunski športnik in član slovenske reprezentance z dosežki na svetovni ravni. Sedem mesecev je preživel v Italiji kjer je prostovoljno delal v bolnišnici na onkološkem oddelku – zadnjega stadija; 2010 izvoljen v naziv asistenta iz področja psihologije osebnosti. Že več let po vsej Sloveniji predava za različne ciljne skupine iz področja vzgoje – za profesorje, učitelje, vzgojitelje, starše, stare starše.

PrimožV soboto, 19. januarja bo predaval brat Primož Kovač na temo: DA BOMO ZNALI ŽIVETI, SE NAUČITI MOLITI. Brat Primož je voditelj doma duhovnosti v Kančevcih, duhovni asistent odraslih skavtov. Konec prejšnjega leta je postal provincialni minister Slovenske kapucinske province.

 

Powered by Web Agency

  Marjan Slavič

    Fotogalerija