https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

VIC DNEVA

Svinje

25.3.2013  


Živel je kmet na visoki planini in imel je svinjo. Poznal je prijatelja, kmeta, ki je živel nižje v dolini in je imel prasca. In ker je višji kmet hotel imeti male svinje, se je odločil, da bo svinjo dal na samokolnico in jo zapeljal k prijatelju. Naslednji dan kmet s težavo pripelje svinjo k prijatelju. Svinjo zapreta k prascu in odideta na pijačo. Čez eno uro se vrneta in naložita svinjo na samokolnico. Prijatelj reče kmetu s svinjo:
- Naslednji dan navsezgodaj pojdi in poglej, kje bo svinja. Če bo na travniku in bo smukala deteljo, potem ni v redu in boš moral priti še enkrat. Če pa se bo valjala po blatu, je v redu in imela bo šest do sedem mladičev.
Kmet z muko odpelje svinjo domov. Naslednji dan zgodaj zjutraj gre gledat kaj počne njegova svinja. Zlomka, smukala je deteljo. Kmet pljune v roke in še enkrat, s samokolnico, odpelje svinjo v dolino. Naslednji dan gre spet pogledat, kaj počne svinja. Spet je smukala deteljo. Besno jo vrže na samokolnico in jo še enkrat spravi v dolino. To se je ponovilo kar nekajkrat. Sedmo jutro se kmetu ni več dalo vstati, zato je ženi naročil, naj pogleda, kaj dela svinja. Žene nekaj časa ni bilo nazaj, ko pa se je vrnila, je bila vsa začudena in zamišljena. Kmet jo jezno vpraša:
- Kaj je narobe, a je že spet v detelji?
Žena mu odgovori:
- Čudno je, čudno. Danes te že čaka v samokolnici.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.