https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Zakaj nekatere ženske padajo na veliko mlajše moške?

6.10.2010  

Prvi ponujeni odgovor, da iščejo svežino, ni absolutno pravšnji. Je že nekaj tudi na svežem in mladem mesu, toda osnova vseh teh atipičnih zvez je stvar moči v partnerskem odnosu in seksualnosti. Morali bi se vprašati, kaj je resnično tisto, kar tem starejšim ženskam vzbuja slo po mladih moških.

To ni samo zdolgočasenost v zvezah s svojimi moškimi vrstniki. Tudi impotentnost starejšega moškega ni poglaviten dejavnik. Ne gre samo za avanture. Te ženske namreč iščejo vsaka svojega vibrirajočega mladiča, ki bi ga lahko vzgojile na svojo mero. To rabijo, ker so čustveno razvrane in nezmožne preseči svojega odnosnega hendikepa. Do tega prihaja, ker v svojem življenju (in otroštvu!) niso dobile dovolj potrditev, da so sposobne in zmožne uveljaviti enakovrednega čustvenega odnosa in tudi kanček svoje dominantnosti v vsakdanjih odnosih, zlasti med vrstniki nasprotnega spola. Kakorkoli se bo to slišalo kot neokusno in patološko, to tako je, da imamo vsi mi svoje bližnje in tiste, ki jih ljubimo, pod neko obliko tihega nadzora, kar je pomembno, da lahko v neki latentni obliki uveljavljamo svojo voljo. Zato ves čas preverjamo, ali (še) smo čustveno enakovredni tistemu, s katerim smo v zvezi, zlasti pomembno je, da je prisoten občutek, da na tem področju vsaj dohajamo svojega partnerja. Ko pa partnerju vrstniku ne moremo več slediti na nivojih duševnih procesov, si ta nadomestek priročno lahko najdemo pri partnerjih mlajših generacij, ki povečini še ne delujejo na takih ravneh, kar se tiče življenjske zrelosti. To ne pomeni, da so mlajše generacije absolutno ne tako osebnostno razvite, kot so razvite starejše (in mnogi mladi ljudje presegajo osebnostno zrelost starejših ljudi, o tem ni dvoma), toda večinsko gledano so mlajši posamezniki pogosteje še v procesih, ki so se za starejše že nekako zaključili (ne glede na rezultat tega zaključka oz. kako so se zaključili). Stvar je namreč v tem, da se v različnem življenjskem obdobju navadno pojavljajo specifično različna življenjska vprašanja.

Čakajo na svojega vibrator občudovalca

Vsaka generacija ima svojo zgodbo, svojo pot. In na to finto zaigrajo starejše ženske, ki se na čustvenem področju ne morejo zadovoljiti s partnerji vrstniki. Tako si najdejo potešitev v mnogo mlajšem partnerju in prevazmejo vlogo, ki jim omogoča, da so več kot le partnerice (tudi življenjske učiteljice, čustvene matere), vendar ne znajo, kaj bi naj to več bilo (razlagam v spodnjih, še bolj kontroverznih delih tega zapisa). Pri tem, ko uživajo partnersko, ljubezensko zvezo z mnogo mlajšim moškim, morda lahko res mislijo in čutijo, da ljubijo svojega mladeniča, toda tisto, kar ljubijo, je le občutek, da so končno čustveno enakovredne ali celo končno nadvladajoče samcu. Le kaj bi lahko bilo še bolj privlačnejšega taki ženski, ki se nikoli poprej ni počutila enakovredno svojim čustvenim in seksualnim partnerjem?! Ravno to je tisto, kar so celo življenje čakale – da se narodi njihov vibrator občudovalec, ki jim bo vlival občutke, kako ženstvene so, medtem ko bo v njih prepoznaval lastno simbolno mater in si spet zagotovljal ljubezen iz že zdavnaj odtujene dojke.

Mladeniči se zaljubijo v svojo mater

Tem starejšim ženskam, ki padajo (“palijo”) na veliko mlajše moške, mladeniči radi pozitivno odgovorijo (a s strahospoštovanjem, kot ga gojijo do lastnih mater) na njihove fantazijske potrebe, saj v tem na nezavedni ravni prepoznajo priložnost, da zaživijo mit o svoji seksualni materi in sprostijo potlačene fantazije o spolnem aktu z lastno mamo (o tem teče fantazija na nezavedem). Torej ne gre za neke zavestne procese ali izigravanje, izkoriščanje starejše ženske, da se preda frajerju v spolnem aktu. Gre za paralelno uresničitev tistega tako hrepenečega in prepovedanega, kar te mlade moške tako intenzivno spremlja in muči že od otroštva in ker je toliko teh fantazij o spolni privlačnosti, ki jo čutijo do svojih mater neizživetih (oziroma so jih čutili, zdaj so jih pa potisnili iz zavesti in mislijo, da je več ne čutijo – joj, kako se motijo!), je to moment za kanaliziranje in sprostitev potlačenih vsebin v uresničenje in zadovoljitev. Ti mladeniči se namreč spet zaljubijo v svojo mater (čeprav so na nek način vse življenje zaljubljeni v lastne matere), ko mislijo, da ljubijo starejšo žensko. Tako to poteka v obeh smereh.

V ozadju so močna nezavedna čustvena stanja

Te starejše ženske potrebujejo te mlajše ljubezenske partnerje in ti mladeniči potrebujejo te starejše ljubezenske partnerice. Starejše ženske se zaljubijo v to pozornost, ki jim jo izkazujejo mladi ljubezenski in spolni partnerji. Medtem ko se ljubijo in ko se spolno združujejo, mladeniči na duševni ravni seksajo s svojimi materami, starejše ženske pa s svojimi sinovi. To je le poskus podoživljanja prvinske simbioze, v katero se ujameta mati in novorojenec, ki v tistem času teši vse materine potrebe, tudi seksualne. To je arhetipski občutek, ki ga vsak od nas na nezavednem zasleduje (to ne pomeni, da je v tem karkoli patološkega, ker smo vsi čustveno razvrana bitja, da si bomo popolnoma na jasnem!) in izredno močno nezavedno čustveno stanje. Zato marsikatera starejša ženska sanjari o spolnem aktu z mnogo mlajšim moškim. Ker to je družbeno še dovoljeni poskus, da bi seksala s svojim otrokom in približek seksa s svojim fantkom.

www.morfejork.com

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.