https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

IN terasa Pomurja 2013

Okrepčevalnica Agromarket v Tešanovcih

Moravske Toplice, 30.8.2013  

Posedeli smo na zeleni terasi pod vinsko trto okrepčevalnice Agromarket in si privoščili pico iz krušne peči, začinjeno z domačimi zelišči ter se pogovorili z lastnikom okrepčevalnice Brankom Cipotom in njegovo hčerko Mišo, ki sta nam predstavila njihovo ponudbo in teraso.


Koliko gostov lahko sprejme vaša terasa?

Naša terasa lahko sprejme okoli 60 gostov. Imamo tudi prostor za dodatne mize, če pričakujemo kakšne zaključene družbe.

Katerega meseca običajno odprete vrata svoje terase in katerega jih zaprete?

Pri nas je zgornji del terase zaradi kadilcev odprt čez celo leto. Čez zimo poskrbimo, da je našim gostom na naši terasi prijetno toplo, zato jim ponudimo tudi odejice. Celotna terasa odpre svoja vrata ob prvih sončnih žarkih, zapre jih s prvimi snežinkami.

So kakšne posebnosti vaše gostinske ponudbe oz. s čim se lahko gostje okrepčajo na vaši terasi?

Za naše goste pripravimo pice iz električne peči ali iz krušne peči, pripravljamo Cipot bograč, bujto repo, solatne krožnike z zelenjavo iz našega vrta, na naši terasi imamo tudi peč za pečenje oddojka na prostem in poseben gril za pečenje klobasic in koruze, prav tako smo znani po naši posebni Cipi gibanici, ki se loči od navadne gibanice po posebnih nadevih, naši gostje se lahko pri nas posladkajo s palačinkami ali sladoledom, čez teden imamo malice, ob vikendih imamo npr. vikend golaža in zraven špricer po akcijski ceni ali vikend "dödolov", zavitka in zraven pijačo, občasno pripravljamo v naši krušni peči tudi srbski prebranac. Sami pečemo kruh iz krušne peči in sami pripravljamo vse ostale domače prekmurske jedi. Seveda imamo tudi dobro domačo žlahtno kapljico in brezalkoholne pijače (sokove, Oaze, Radensko In, Coca Colo,...).

Ali se je možno na vaši terasi tudi zavrteti ob živi glasbi in ali prirejate tudi kakšne druge dogodke?

Ob vikendih, predvsem čez poletje, ko nas obišče več turistov, imamo živo glasbo. Drugače imamo veliko abrahamov, praznovanj rojstnih dnevov, zaključkov, birm in ob teh priložnostih imamo prav tako živo glasbo za naše goste.

Po čem je najbolj prepoznavna vaša terasa (oz. je drugačna/posebna od okoliških teras)?

Naša terasa je zelena terasa, prepoznavna po tem, da imamo velik prostor za otroke, kjer se lahko igrajo, zato nas obišče veliko družin, prav tako imamo velik prostor, ki ga naši obiskovalci lahko najamejo za praznovanja, kjer jim nudimo tudi žar, drugačni od drugih smo tudi po tem, da imamo svoj zelenjavni in zeliščni vrt, kjer si lahko naši gostje ogledajo zelišča, katera potem uporabimo na in v naših jedeh, ki jih postrežemo našim gostom. Naša terasa je posebna, saj je v celoti naravna, sami smo jo ročno naredili iz lesa, senco ji daje vinska trta. Ob cesti smo naredili zunanji letni šank s parkiriščem, kjer se radi ustavljajo kolesarji. Nahaja se ob cesti do Moravskih Toplic, zato nas velikokrat obiščejo skupine turistov. Naši najmlajši obiskovalci lahko pri nas občudujejo in božajo naše konje.

Kaj bi radi sporočili vašim dosedanjim in novim gostom?

Vsem našim gostom bi se zahvalili za njihovo zvestobo in obisk, novim gostom so naša vrata vedno odprta, pričakujemo jih z nasmehom, dobro voljo in z našo posebno Cipi gibanico.

 

FOTO: Kristijan Škrlec

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

GLASUJETE LAHKO TUKAJ!

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Rosvita
      01.10.2013 ob 20:06 Rosvita

      Zame je sigurno najlepša terasa Okrepčevalnice Agromarket družine Cipot iz Tešanovcev. Če ne verjamete si oglejte fotografije in jih obiščite, ko zaidete v Prekmurje...ne bo vam žal. Osebje pa je prijazno, ustrežljivo in vedno dobre volje. Rosvita Jager iz Štor/Celje

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.