https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

IN terasa Pomurja 2013

Gostilna Lovenjak v Polani

Polana  

Posedeli smo na omamno dišeči »grozdni« terasi, nad katero se razprostrira več kot stoletna vinska trta ter se pogovorili z vodjo Lovenjakovega dvora Urošem Kamenškom, ki nam je predstavil njihovo teraso in ponudbo.


Koliko gostov lahko sprejme vaša terasa? 

Lovenjakova letna terasa sprejme do 120 gostov.

Katerega meseca običajno odprete vrata svoje terase in katerega jih zaprete? 

Naša terasa se odpre zgodaj spomladi, še pred štorkljami, zapre se odvisno od vremena, najkasneje novembra; tretjina terase je odprta čez celo leto, pozimi ji dodamo viseče grelce ter gobice. Odprto imamo vsak dan, saj se naša gostilna nahaja zraven Hotela Štrk, ki skupaj z gostilno spada k Lovenjakovemu dvoru.

So kakšne posebnosti vaše gostinske ponudbe oz. s čim se lahko gostje okrepčajo na vaši terasi? 

Na naši terasi se streže celotna "a la carte" ponudba, znani smo po prekmurskih specialitetah, jedeh z žara, saj imamo na naši terasi velik žar, po sladkovodnih in morskih ribah ter sezonski ponudbi, torej sezonske zelenjave in sadja. Sedaj prihaja čas buč in bomo imeli v svoji ponudbi jedi iz buč. Na naši terasi se vedno bolj uveljavljajo nedeljska samopostrežna kosila po sistemu "all you can eat", tako lahko naši gostje za 10 EUR po osebi izbirajo med večimi različnimi jedmi in pojejo, kolikor hočejo in zmorejo. Naši gostje se lahko posladkajo s tradicionalnimi prekmurskimi sladicami, imamo certificirano prekmursko gibanico, konec novembra bomo imeli dneve "rejtašev", ko bomo ponujali 20 različnih vrst zavitkov. Poleti se lahko naši gostje posladkajo s sladicami na bazi sezonskega sadja in sladoleda, pozimi z malo bolj kaloričnimi sladicami na bazi sladkorja. Naša živila kupujemo pri lokalnih pridelovalcih, tako da prisegamo na domača živila. Smo tudi nosilec blagovne znamke Gostilna Slovenija, kjer je trenutno zajetih 44 gostiln iz cele Slovenije. Za to blagovno znamko certifikat določa, da mora imeti gostilna čez 60% živil lokalnega izvora. Pripravljamo tudi jedi za zaključene družbe, poroke, srečanja,...Poleg veliko vrst brezalkoholnih, žganih in alkoholnih pijač, se lahko naši gostje pri nas razvajajo z domačim vinom ter več kot šestdesetimi različnimi vrstami buteljčnih vin, ki jih lahko degustirajo v naši Štefanovi kleti.

Ali se je možno na vaši terasi tudi zavrteti ob živi glasbi in ali prirejate tudi kakšne druge dogodke?

Živo glasbo na naši terasi prakticiramo v velikem obsegu v poletnih mesecih, ob porokah, večjih skupinah in pa predvsem, ko imamo recimo: dneve dalmatinske kuhinje in dalmatinske glasbe. Tako v okviru dalmatinskih dnevov, 12. oktobra, pričakujemo obisk Klape Solaris iz Šibenika; prav tako imamo dneve srbskih jedi in srbske glasbe,.. Prirejamo tudi poroke, martinovanja, silvestrovanja ali kakšna druga praznovanja, ko poskrbimo tako za glasbo kot tudi za hrano. Vsako leto 26. decembra imamo že tradicionalno Štefanovo trgatev, ko bomo uradno zaprli večji del terase.

Po čem je najbolj prepoznavna vaša terasa (oz. je drugačna/posebna od okoliških teras)?

Na prvi pogled je naša terasa najbolj prepoznavna po stari kočiji in stoletni vinski trti, ki je razraščena po celotni terasi. Grozdje, ki trenutno najbolj zori, ji daje omamno dišeč vonj, v poletnih dneh daje dobro naravno senco. Če nas preseneti dež, lahko teraso takoj pokrijemo s tendo. Posebni smo tudi po naših štorkljah, ki vsako leto gnezdijo na našem dimniku, zato smo pred dvema letoma na dimnik naše strehe namestili kamero, tako da lahko naši gostje na naši terasi preko ekrana spremljajo celoten življenjski cikel štorkelj. Ker je naša terasa velika, imamo na njej plesišče. V primeru velikih skupin, se lahko terasa zapre in je namenjena le zaključeni družbi. Našim gostom nudimo tudi prenočišča, saj se naša gostilna nahaja zraven Hotela Štrk in Lovenjakove kmetije, tako da lahko naši gostje in najmlajši občudujejo naše domače živali, ki se nahajajo v našem malem živalskem vrtu. Živalski vrt se razteza za našo teraso, kjer se nahaja tudi majhen ribnik, v katerem je možen ribolov. Za najmlajše imamo notranji in zunanji otroški kotiček. Za vse tiste, ki imajo radi adrenalin, je pri nas možna izposoja koles, skuterjev ter štirikolesnikov za dve osebi. Posebni smo po naši vinoteki, ki smo jo poimenovali Štefanova klet, kjer lahko naši gostje degustirajo prekmurska vina pod blagovno znamko "Diši po Prekmurju" in ki sprejme do 50 gostov. V našem Lovenjakovem butiku lahko naši gostje kupijo prave domače dobrote.

Kaj bi radi sporočili vašim dosedanjim in novim gostom?

Vsem gostom, ki so nas že obiskali se zahvaljujemo za obisk ter se priporočamo za vnaprej, nove goste vljudno vabimo, da nas obiščejo in se prepustijo razvajanju naših kuharskih mojstrov ter vodenju našega sommeliera pri poskušnji vin, bodisi v Štefanovi kleti bodisi na naši vinski terasi.


FOTO: Kristijan Škrlec

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

GLASUJETE LAHKO TUKAJ!

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.