https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

IN terasa Pomurja 2013

Kavarna Štručka v Rogaševcih

Rogašovci, 18.9.2013  

Zadišalo nam je po svežih pravkar pečenih štručkah, zato smo se ustavili na terasi v modernem stilu pekarne, slaščičarne in kavarne Štručka v Rogaševcih ter se pogovorili s šefom kavarne Robijem Lapošem, ki nam je predstavil njihovo teraso in ponudbo.


 Koliko gostov lahko sprejme vaša terasa?

Naša letna terasa sprejme do 50 gostov. Poleg letne terase imamo še zimsko teraso, ki sprejme okoli 30 gostov.

Katerega meseca običajno odprete vrata svoje terase in katerega jih zaprete?

Naša terasa se odpre zgodaj spomladi, nekje aprila ter se zapre odvisno od vremena, najkasneje s koncem oktobra. Imamo tudi zimsko teraso, ki je odprta skozi celotno zimo ter je namenjena kadilcem in opremljena z grelci. Odpiralni čas naše terase je vsak dan od 6.00 ure do 23.00 ure, v petek in soboto do 1.00 ure ponoči.

So kakšne posebnosti vaše gostinske ponudbe oz. s čim se lahko gostje okrepčajo na vaši terasi?

Na naši terasi lahko gostje predvsem poleti izbirajo med 18 različnimi sadnimi kupami s svežim sadjem in našim domačim sladoledom. Imamo tudi točeni sladoled. Pozimi imamo več vrst slaščic, od gibanice, kremne rezine, sacher torte, tiramisuja,...Kmalu bo prišel čas kostanjevega pireja. Našim gostom nudimo tudi vsako jutro gratis štručke, bodisi sirove, polnozrnate ali marmeladne štručke, saj imamo zraven kavarne in slaščičarne še svojo pekarno in sami pečemo štručke ter več vrst rogljičkov. Pri nas se lahko okrepčajo tudi s koktajli, penino, žganimi pijačami, brezalkoholnimi pijačami, lahko spijejo našo dobro kavico ali čaj Julijus Meinl. Vedno imamo v akciji tudi kakšno vrsto pijače, recimo trenutno imamo v akciji pivo Heineken.

Ali se je možno na vaši terasi tudi zavrteti ob živi glasbi in ali prirejate tudi kakšne druge dogodke?

Žive glasbe na naši terasi ne izvajamo, saj se nahajamo v centru naselja, pozimi občasno priredimo kakšno zabavo z didžejem, vsako leto decembra tako praznujemo obletnico lokala in takrat imamo zabavo z didžejem in hostesama. V zimskem času prirejamo turnirje v ročnem nogometu. Prirejamo oglede tekem, saj imamo na naši terasi veliko televizijo, prav tako imamo brezplačen dostop do interneta ter vsakodnevni aktualni časopis. V bližnji prihodnosti planiramo narediti na naši terasi otroški kotiček.

Po čem je najbolj prepoznavna vaša terasa (oz. je drugačna/posebna od okoliških teras)?

Naša terasa je dokaj nova, stara komaj dve leti, narejena v modernem stilu, posebna po tem, da je v vročih poletnih mesecih precej hladna, nahaja se v centru naselja Rogašovci, zato nas obišče veliko avstrijskih turistov. Drugačna od drugih je tudi zato, ker se nad našo teraso nahaja frizerski salon in turistična agencija. Imamo svoje veliko parkirišče, kjer je prostora za 30 avtomobilov. Znotraj imamo dodaten prostor za zaključene družbe, kjer lahko naši gostje praznujejo bodisi rojstne dneve ali kakšne druge dogodke. Za ljubitelje biljarda imamo biljardnico, za tiste, ki uživajo v igranju namiznega ročnega nogometa, imamo ročni nogomet. Prepoznavni smo po naših štručkah, ki jih vsako jutro podarimo našim gostom k jutranji kavici ali čaju in po mladem prijaznem kolektivu, poleti pa seveda po našem domačem sladoledu in sadnih kupah.

Kaj bi radi sporočili vašim dosedanjim in novim gostom?

Veseli smo vsakega obiska, trudimo se, da bi zadovoljili potrebe in želje vsakega našega gosta ter jih povabili, da se ustavijo pri nas na naših brezplačnih jutranjih štručkah, sveže pečenih iz naše domače pekarne.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

FOTO: Kristijan Škrlec

 

GLASUJETE LAHKO TUKAJ!

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.