https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

IN terasa Pomurja 2013

Kolesarska postojanka »Becikl« v Črncih

Črnci, 20.9.2013  

Prikolesarili smo do terase edine kolesarske postojanke Becikl, ki se nahaja v neokrnjeni naravi, v neposredni bližini reke Mure ter posedeli na leseni terasi s čudovitim pogledom na viseči most nad reko Muro ter se pogovorili o ponudbi na terasi s kolektivom kolesarske postojanke.


Koliko gostov lahko sprejme vaša terasa?

Naša terasa sprejme do 50 gostov.

Katerega meseca običajno odprete vrata svoje terase in katerega jih zaprete?

Svoja vrata odpre aprila in jih zapre s koncem oktobra. Odprto imamo ob četrtkih, petkih, sobotah in nedeljah. V četrtek in petek od 12.00 ure pa do 20.00 ure zvečer, v soboto in nedeljo imamo odprto od 8.00 ure zjutraj do 21.00 ure zvečer.

So kakšne posebnosti vaše gostinske ponudbe oz. s čim se lahko gostje okrepčajo na vaši terasi?

Na naši terasi strežemo kave, piva, žgane pijače, brezalkoholne pijače, vina, Hugota,...Poudarek naše ponudbe je na sladoledih Algida in večih vrstah ledenih kav Monin. Glede hrane imamo palačnike, toaste in slane prigrizke. V naslednji sezoni nameravamo razširiti našo gostinsko ponudbo, predvsem želimo postati prepoznavni s pečenjem postrvi.

Ali se je možno na vaši terasi tudi zavrteti ob živi glasbi in ali prirejate tudi kakšne druge dogodke?

Imamo pet velikih dogodkov na leto, takrat ponavadi izvajamo tudi živo glasbo. Prvi izmed teh je otvoritev naše kolesarske postojanke Becikl, potem imamo praznik mosta – tradicionalno srečanje med Avstrijci in Slovenci, vsako leto imamo kolesarski pohod ob reki Muri – Radweg an der Mur, imamo tudi kužkovanje – srečanje kužkov ter čarovnice pri mostu. Tako bomo imeli 31. 10. v sklopu čarovnic glasbenega gosta Ćiro. Sodelujemo s kulturno turističnimi društvi občine Apače. Ko imamo praznik mosta priredimo izbor najstarejšega kolesa, prav tako imamo srečanje »oldtajmerjev«, vsako leto imamo srečanje »fičekov«. Imamo ogromno delavnic npr. čemaževo delavnico, otroške delavnice, kjer se lahko otroci preizkusijo v svojih risarskih sposobnostih, njihove slike razstavimo na naši terasi, večkrat organiziramo čistilne akcije ob reki Muri ter vaško tržnico. Na naši tržnici lahko lokalni domačini Apač predstavljajo svoje izdelke, dvakrat na mesec organiziramo 5-6 km dolgo nordijsko hojo ob reku Muri, številne spuste ob reki Muri, pri nas je zbirna točka za mednarodni spust po Muri, kjer se srečujejo Avstrijci, Slovenci, Hrvati in Madžari. Imamo tudi prostor za piknike, otroška igrala, v bližnji prihodnosti načrtujemo mali adrenalinski park, mali športni mini center, narediti nameravamo igrišče za odbojko na mivki.

Po čem je najbolj prepoznavna vaša terasa (oz. je drugačna/posebna od okoliških teras)? 

Naša terasa je prepoznavna po tem, da se nahaja v čisti neokrnjeni naravi, daleč vstran od mestnega in vaškega vrveža, v neposredni bližini reke Mure, ki je mejna reka med Avstrijo in Slovenijo. Prav tako se čez reko Muro nahaja edini samostoječi viseči most. Terasa je v celoti narejena iz naravnega lesa. Drugačni smo tudi zaradi tega, ker smo edina kolesarska postojanka ob reki Muri in ker je pri nas turistično informacijski kotiček – TIC, tako lahko dobijo kolesarji vse informacije kolesarskih in drugih turističnih poti, dejansko gre za stičišče vseh kolesarskih poti. Nahajamo se v bližini term, zato prihaja k nam veliko avstrijskih gostov.

Kaj bi radi sporočili vašim dosedanjim in novim gostom?

Dosedanjim gostom se zahvaljujemo za obisk, saj nas vedno obiščejo z dobro voljo, nove bi povabili, da nas naj obiščejo, se sprehodijo ob reki Muri, uživajo v neokrnjeni naravi ter čudovitem razgledu na reko Muro.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

FOTO: Kristijan Škrlec 

GLASUJETE LAHKO TUKAJ!

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.