https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

IN terasa Pomurja 2013

Slaščičarna in kavarna Winter v Murski Soboti

Murska Sobota, 26.9.2013  

Naša narava se je že odela v jesenske barve, zato smo ujeli še zadnje poletne sončne žarke na terasi slaščičarne in kavarne Winter ter se pogovorili z mladim šefom Ilmom Farizi, ki nam je predstavil njihovo teraso in ponudbo.


Koliko gostov lahko sprejme vaša terasa?

Naša terasa sprejme okrog 50 gostov.

Katerega meseca običajno odprete vrata svoje terase in katerega jih zaprete?

Naša terasa odpre svoja vrata v celoti, ko posijejo prvi sončni žarki, zapre se, ko se bliža zima. Del terase imamo odprt tudi v zimskem času in ga opremimo z grelci ter odejicami. Naša slaščičarna je odprta vsak dan v tednu in ob vseh praznikih, zaprto imamo le dva do tri mesece v zimskem času, od januarja do marca, odvisno od vremena.

So kakšne posebnosti vaše gostinske ponudbe oz. s čim se lahko gostje okrepčajo na vaši terasi?

Ker smo slaščičarna in kavarna, smo znani po svojem domačem sladoledu in dobri kavici. Naši gostje se lahko pri nas posladkajo z različnimi kupami: sadna kupa, jagodna kupa, banana split, lešnikova kupa, ... Imamo tudi frapeje, milk shake, ledene kave ter več vrst peciva (kremna rezina, baklava, orehova rezina,...) in tort. Naši gostje lahko naročijo peciva in torte tudi za domov, prav tako imamo banjice sladoleda za domov. V jesenskem in zimskem času smo za naše goste pripravili več vrst vročih čokolad, in sicer: lešnikovo, belo čokolado, čokolado s kokusom, temno čokolado, slasten domači kostanjev pire s smetano ali brez, zimski sladoled ter več vrst čajev. Imamo več vrst brezalkoholnih pijač, nekaj žganih pijač in piva.

Ali se je možno na vaši terasi tudi zavrteti ob živi glasbi in ali prirejate tudi kakšne druge dogodke?

Nahajamo se v mestu in naši gostje nas predvsem radi obiščejo takrat, ko si zaželijo malo miru ob pitju kavice, zato na naši terasi ne izvajamo žive glasbe niti dogodkov. Znotraj slaščičarne imamo televizijo, če si kdo zaželi pogledat kakšno tekmo ali kakšne novice.

 Po čem je najbolj prepoznavna vaša terasa (oz. je drugačna/posebna od okoliških teras)?

Naša terasa je prepoznavna predvsem po tem, da se nahaja ob vstopu v murskosoboški park, v bližini Gledališča Park ter osnovne in srednjih šol, tako da nas obišče veliko staršev z otroki, učencev in dijakov, tako nas praktično obiščejo vse generacije ljudi. Pri nas se počutijo domače. Drugačna od drugih je tudi po tem, da je naša slaščičarna in kavarna, slaščičarna z dolgoletno družinsko tradicijo, saj smo v Prekmurju že od leta 1922 in bomo kmalu praznovali 100-letnico svojega obstoja. Posebni smo po svoji ponudbi, domačem sladoledu, v jeseni po domačem kostanjevem pireju, pozimi po zimskem sladoledu. Prav tako imamo veliko stalnih gostov, ki se dnevno vračajo k nam na našo dobro Brit kavo.

Kaj bi radi sporočili vašim dosedanjim in novim gostom?

Našim gostom se zahvaljujemo za obisk in njihovo zvestobo, želimo si, da se bodo pri nas vedno počutili domače. Ker se počasi bliža čas kostanjev, vabimo goste na domač kostanjev pire, na pecivo in dobro kavico.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

GLASUJETE LAHKO TUKAJ!

 

FOTO: Kristijan Škrlec

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.