https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Če greste skozi pekel, nadaljujte

24.11.2010  

Vsake toliko časa pridejo obdobja v življenju, ko gremo dejansko skozi pekel. Velike težave se pojavijo na enem področju in skladno z rekom »hudič ima mlade«, se težave razširijo še na druga področja.

Zaradi zdravja začnejo pešati še odnosi, služba, zmanjšajo se prihodki itd. Na koncu imamo občutek, da smo ujeti v spirali, ki gre strmo navzdol. Z drugo besedo, občutek imamo, da se nahajamo v samem peklu.

Ne obupajte!

Najpomembnejše je, da kadar se nahajamo v takšni situaciji, ne obupamo. Živa bitja imamo integrirani nek mehanizem, da se določen čas borimo, od neke točke naprej pa se enostavno »vdamo v usodo«. Takrat moč nad svojim življenjem prepustimo zunanjim silnicam, ki običajno nimajo posluha za našo bolečino in trpljenje, vendar se stvari zgolj še povečajo. Nujno je, da ravnamo ravno obratno. Kot je rekel Winston Churchil, »če greste skozi pekel, nadaljujte«. Slej ko prej, če se boste dovolj borili, boste prišli tudi do konca pekla. Pri sprehajanju skozi pekel pa velja upoštevati določene pristope »kriznega managementa«, da je ta trnova pot čim lažja.

Odkrijte kritično rano in jo zaustavite

Prvo pravilo je, da je potrebno najprej zaustaviti krvavitev iz kritične rane. Ko se nahajamo v peklu in ko ima hudič mlade, je običajno nek vir,  ki povzroča vse te težave. To je kritična rana, ki povzroča še vse ostale rane, ki se nam odpirajo. Če je to zdravje, je potrebno poskrbeti in se osredotočiti na zdravje, če je to premajhen prihodek, se je potrebno osredotočiti na denar, če je to uničen odnos, se je potrebno posvetiti odnosu ali ga prekiniti. Zavedati se moramo, da je moč vedno v naših rokah. Vse, čemur se življenju posvečamo na pravilen način, raste in se razvija. Tako je nujno, da v prvem koraku identificiramo, kaj je vir naših težav in se lotimo reševanja te težave.

Ne odlašajte z reševanjem problemov

Drugo pravilo je, da se pošast ubije, ko je še majhna. Če je le možno, je potrebno vsak nov problem, ki se pojavi, čim prej rešiti. Poleg kritične rane moramo poskrbeti, da se ne pojavljajo nove in nove rane, ki nas na koncu pokopljejo. Majhne težave je lahko rešiti, vendar če puščamo majhne težave, te zrastejo v večje težave, ki jih je vedno težje rešiti. Zato pazite, da se ne pojavljajo novi problemi, ko ste sredi pekla. Seveda pa se bodo pojavljali novi in novi majhni problemi, ki jih sproti rešujte. V primeru, da boste odlašali, se boste kmalu soočili z še več problemi.

Po definiciji rešitve težav se sprostite

Nato sledita naslednja dva koraka. Definirati moramo, kaj pomeni za nas stanje stabilizacije. Sami pri sebi moramo razčistiti, kakšno je stanje, kjer se lahko umirimo in ugasnemo rdeči alarm. Zavedati se moramo, da imamo ljudje omejeno psihološkega kapitala za krizne čase. Najboljši način, da se ljudje izčrpamo in zapademo v agonijo, je, da smo dolgo časa pod neprestanim stresom in v napetosti. Slej ko prej popustimo. Zato moramo jasno definirati, kaj je stanje, kjer smo rešili najnujnejše in kritične težave ter se takoj zatem sprostiti.

Vztrajajte do konca

Naslednji korak je, da si postavimo cilje. Življenje se giblje v ciklih in ko se dotaknemo tal, se lahko odbijemo v nove višave. Zato je nujno, da si postavimo še jasne cilje. V temi se vidijo zvezde in tako je običajno, da ravno v kriznih situacijah sploh pridemo do svojega bistva in razumemo, kaj si želimo.

Na koncu še enkrat - pomembno je, da ko gremo skozi pekel, vztrajamo. Moramo se zavedati, da po dežju vedno sije sonce, oziroma če smo še večji optimisti, tudi ko pada dež, nekje v ozadju sije sonce. Osebnostno se najbolj razvijemo ravno takrat, ko smo v najtežjih situacijah. Najpomembnejše je torej, da ne obupamo, še bolj pa, da ne zanikamo v kakšni situaciji se nahajamo in da ne počnemo enakih stvari, ki so nas do te situacije pripeljale.

www.blazkos.com

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.