https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Waldorfska pedagogika

Kdaj: Četrtek, 03.04.2014 ob 17:00

Kje: Murska Sobota, PIŠK Murska Sobota

Predava: mag. Boštjan Štrajhar, ravnatelj Waldorfske šole Savinja. Vse več mladih je brez služb, tudi visoko izobraženi so po več let nezaposljivi. Mladi po končanem študiju vpisujejo podiplomski študij, upajoč, da se bodo lahko čez leto, dve zaposlili ... Ena izmed najpomembnejših stvari v šoli je priprava otroka na (po)klic. Vsak se namreč rodi s klicem, treba ga je le prepoznati. Če zmoremo to, potem bodo otroci sledili svojemu klicu in našli pravi (po)klic. Le tako bodo v svojem delu videli smisel, opravljali ga bodo z vsem svojim srcem in posledično bodo bili v delu dobri, uspešni in zadovoljni. Človek, ki nekaj dela zgolj zaradi dobrega plačila in v delu ne vidi globljega smisla, v življenju na dolgi rok ne more biti ne uspešen ne zadovoljen. Tak človek prej ali slej postane nevrotik in današnji čas to potrjuje. Priča smo namreč krizi (ne)smisla in vrednot, vse pa poenostavljeno imenujemo finančna kriza. Čas pogodb za nedoločen čas in udobnega pisarniškega dela je minil. Prihodnost pripada ustvarjalnim ljudjem, ki se ne bodo bali padcev, temveč bodo imeli dovolj volje, da se vedno znova poberejo. Pogoji za razvoj takšnih kompetenc pa so prosta igra v zgodnjem otroštvu, razvoj volje, čutenja in mišljenja ter skladen razvoj vseh inteligenc.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.