https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Če vam česa primanjkuje, to najprej podarite

28.11.2010  

Ljudje se pogosto pritožujemo, da nam določene stvari v življenju manjkajo ali nam česa primanjkuje. Lahko gre za denar, ljubezen, prijateljstvo ali kar koli drugega. Zelo radi se pritožujemo, da nam česa manjka, malokrat pa razmišljamo, kako bi prišli do tega, kar nam primanjkuje. Za odgovor se moramo ozreti po nekaterih fizikalnih in duhovnih zakonih.

Zakon delovanja življenja je preprost, to, kar damo, to dobimo oziroma to se nam vrača. Dokaz za to je preprost. Poglejmo si dva primera. Veliko trgovskih podjetij zahteva od svojih prodajalk, da so nasmejane. Zakaj? Zato, ker podarijo nasmeh in dobijo nazaj pozitivna čustva. Ko se počutimo dobro, smo pripravljeni kupiti več (manipulacija). Po drugi strani, če boste spoznali nekoga na novo in mu za dobrodošlico prisolili klofuto, ne bo nič kaj vesel. Velika verjetnost je, da se celo znajdete v pretepu.

Podarite nasmeh

Torej, kar damo, to dobimo. Sedaj pa prenesimo koncept na drugo raven življenja. Na primer, da nam nečesa primanjkuje. Običajno postanemo nezadovoljni, se še bolj zapremo vase in dobimo odpor do tega, kar nam primanjkuje. Vendar ko to naredimo, dobimo ravno nasprotni učinek, kot bi si ga želeli. Velika verjetnost je, da nam bo tega pričelo še bolj primanjkovati.

Rešitev je ravno obratna. Če si želimo več nečesa v življenju, moramo najprej več tega dati oziroma podariti. Na primer, če si želimo več prijateljev, moramo najprej sami postati prijatelj več ljudem. Samoiniciativno. Če si želimo več spoštovanja, moramo sami začeti spoštovani druge. Če želimo več denarja, moramo več denarja podariti ali narediti nove investicije, da bo denar lahko zopet pritekal.

In še bi lahko naštevali. Če želimo boljše partnerstvo je mogoče čas, da sami postanemo boljši partner. Bolj ljubeči, bolj razumevajoči, si vzamemo več časa in se bolj posvetimo boljši polovici. Če bi se radi bolje razumeli z družino, je mogoče čas, da sami postanemo boljši družinski član. Ko v nekaj vložimo energijo, to začne rasti in stanje se začne izboljševati.

Življenje je enostavno

To je že stara modrost, ki izvira tako iz duhovnih načel, kot tudi fizike. Kar seješ, to žanješ je eden takih rekov, potem pa še vse se vrača, vse se plača. V fiziki pa velja zakon, da ima vsaka akcija svojo reakcijo. Vsako naše dejanje pušča posledice. Če se odpiramo življenju, če podarimo več tistega, česar si sami želimo, bomo to tudi dobili.

Verjetno se sliši preveč enostavno. Ljudje pa si poleg naklonjenosti k negativnim novicam radi tudi kompliciramo življenje. S tem se izogibamo bistvu. Vendar življenje je v osnovi enostavno. In to spoznanje je enostavno pravilo, ki ga je vredno integrirati v svoje življenje. Kakršno koli pomanjkanje lahko rešimo le z akcijo, pritoževanje ni še nobenemu pomagalo. Kot omenjeno, je najboljša akcija  ta, da najprej to, kar sami potrebujemo, podarimo.

Kar sejemo, to žanjemo

Če vam v tem trenutku česar koli  primanjkuje, premagajte strah in se ne zapirajte vase. Ravno nasprotno, podarite in dobili boste. Seveda mogoče ne takoj. Ta strategija deluje dolgoročno. Od sejanja do žetja mora preteči določeno obdobje. Vendar ko začnemo prejemati, ko vidimo, da ta filozofija deluje, se še lažje odpremo življenju. Takrat lahko še več posejemo in na koncu še več žanjemo.

To, da nam nečesa primanjkuje, je lahko začasno ali pa stanje duha. Na primer revščina je lahko stanje duha, način negativnega mišljenja in nedelovanja (v veliko primerov), ali pa trenutna situacija, ki jo z akcijo spremenimo. Tako da začnemo podarjati, mogoče s poslovno idejo. Zato še enkrat, nujno je, da se življenju ne zapiramo, vendar odpiramo. Podarite, česar vam primanjkuje in še več tega boste dobili.

www.blazkos.com

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.