https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

RASTLINA MESECA MAJA 2014: BEZEG

Kdaj: Sobota, 24.05.2014 ob 9:30

Kje: Suhi vrh, Suhi vrh

V soboto, 24. maja 2014, se bo na Suhem Vrhu odvijala druga letošnja tematska delavnica RASTLINA MESECA. Za tokratnega favorita smo izbrali dišeči bezeg. "Rastlina meseca", ki se letos odvija že drugo leto, je sklop delavnic, na katerih se vsak mesec osredotočimo na spoznavanje izbrane rastline in se seznanimo z njenimi lastnostmi, nabiranjem in rabo ter predelavo v kulinarične ali zdravilne specialitete.  NAČRT DNEVA: Ob 9:30 se zberemo pri Hiši Sadeži družbe in se skupaj odpeljemo na Suhi Vrh na permakulturno parcelo Tanje Borovšak (lahko pridete tudi kar direktno na Suhi Vrh). Tam bomo pod njenim vodstvom in s pomočjo Jakoba Borovšaka na sprehodu po okoliškem gozdu podrobno spoznali in nabrali cvetove črnega bezga, gobo bezgovo uhljevko, našo večno spremljevalko koprivo in ostale samonikle in seveda užitne rastline, ozrli pa se bomo tudi po brezovem lubju, baldrijanu in še čem. Po sprehodu seveda preverimo, ali smo nabrali prave rastline, in se okrepčamo z malico iz divjih rastlin. Sledilo bo odprto predavanje o rastlinah, nato pa bo vsak udeleženec pripravil svoje cvetove za bezgov sirup in si ga odnesel domov. Predviden zaključek bo okoli 15. ure. »Bojna« oprema: stekleni lončki za bezgov sirup (oprani, s pokrovom), gojzerji ali »bataši«, košarice/vrečke, rokavice. Za dodatne informacije pišite na drustvo.panonetum@gmail.com ali pokličite na 040 683 396 (Jakob). Vabljeni! Organizator Rastline meseca Pomursko društvo za krepitev socialnega del Soorganizatorji Društvo Panonetum: pot k samozadostnosti, ZOS – Združenje za očitne stvari in Tanja Borovšak

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.