https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

VIC DNEVA

Opice

2.6.2014  

Turist vstopi v zoo trgovino in si radovedno ogleduje živali v kletkah, ko vstopi mornariški častnik, ki naroči trgovcu:

“Imel bi mornarsko opico, prosim.”

Prodajalec stopi do kletke, vzame ven opico in jo izroči častniku in mu zaračuna 1000 dolarjev. Kupec zadovoljno plača opico in odide. Turist presenečeno:

“To pa je bila draga opica, saj običajno stanejo 200 do 300 dolarjev. Zakaj je ta bila tako draga?”

Prodajalec: “Ah, mornarske opice pač imajo takšno ceno. Znajo čistiti palubo, pa okovje in pospravljajo kabine. Znajo opraviti rutinska popravila na barki, odpravijo tudi težave na elektroniki, vzdržujejo motor, in še bi lahko našteval. Skratka, vredne so tega denarja.”

Turist si nato ogleduje še druge opice v kletkah, nakar spet stopi h trgovcu:

“V tisti kletki je opica, ki stane 10.000 dolarjev. Kaj pa zna ta?”

“Ooo, to pa je častniška opica. Ta zna inštruirati GMT, ET, CSTT, IC, FC, IT, PRT, DC, 3M, PQS in EN. Zna organizirati mornarske opice in zna voditi ladijske papirje. Vsekakor zelo zelo uporabna opica. Tudi ta je vredna svoje cene.”

Turist se ponovno sprehodi po trgovini in zagleda opico s ceno 50.000 dolarjev, zato presenečeno vzklikne trgovcu:

“Prodajate tudi opico, vredno 50.000 dolarjev. Madona, ta stane več kot vse ostale opice skupaj. Kaj pri milem bogu zna početi ta najdražja?”

Trgovec: “No, resnici na ljubo te opice še nikoli nisem videl kaj delati. Takšno ceno pač ima, ker je to kapitanska opica.”

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.