https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Justin Bieber ni naiven

13.12.2010  

Objavljena je (bila) novica, da 16-letni zvezdnik Justin Bieber hodi kar z dvema dekletoma hkrati in po mnenju portala 24ur.com (najbolj obiskane spletne strani v Sloveniji) s tem dokazuje, da še zdaleč ni naiven. Kot navaja isti vir, punci naj ne bi vedeli druga za drugo.

Povsem nesmiseln zapis, z glavo v pesek, da o tem bere in govori ves svet, tisti mladi dekleti pa da ne bi vedeli za njegovo nezvestobo. Sprašujem se, kakšna sporočila pošiljamo v svet najstnikov in mladine, ko taka ravnanja poveličujemo s casanovstvom, namesto da bi tako nezrelost v kvaziljubezenskem odnosu obtožili, grajali. Bieber ima močan vpliv na mlade svojega starostnega obdobja, pri večini močnejšega, kot ga zmorejo starši in šola. Ker je najstniški idol, se vsaka njegova poteza zlahka spontano idealizira, četudi je moralno povsem nesprejemljiva. Ni pomembno, če ravna prav ali narobe, njegovo dejanje je vzor, ideal in norma, ki jo mladi lahko razumejo kot navodilo (kot vodilo!).

Ni pomembno, ali gre za trač ali za resnico iz njegovega življenja, ker že s tem, da se na tako močno ikono, kot za najstništvo velja Bieber, pripiše ravnanje, ki bi bilo v drugih okoliščinah označeno za hinavstvo in izkoriščanje, za barbarstvo in pokvarjenost, se zdaj transformira v ravnanje, ki se ga spodbuja in normalizira. Ne samo, da zaradi Bieberja odslej v svetu najstnikov to ni več nekaj tako zelo slabega, če pač živiš dvojno "ljubezensko" zvezo, je to zdaj celo zaželeno in za tiste, ki Biebera potrebujejo zaradi svojega osebnostnega vodila, nekaj, kar je potrebno zasledovati. Bieber je, če ta informacija z dvema hkrati ni samo trač, pač samo oseba med otroštvom in odraslostjo, obdana s svojo čustveno nedozorelostjo, do zrelosti katere še nekaj časa ne bo prišlo, a mediji, ki razpihujejo in povzdigujejo tak njegov odnosno-čustven vzorec, odvzemajo nedolžnost njegovi najstniški neumnosti.

Stvar je s tem, ko se je dopustila izjema in se razširila toleranca sprejemljivega, postala zelo resna. Resna zato, ker ima posredne posledice za tiste, ki Biebera občudujejo in ga želijo posnemati. Zaradi takih neumestnih objav na rumenih straneh časopisnih in novinarskih (spletnih) hiš se bo v glavah najstnikov marsikatera zadeva sprevrgla v bolečino in (samo)poniževanje deklet. Pravzaprav so z objavo take informacije na tak toleranten način (brez obtoževanja in kritike) storili krivico dekletom in potrdili patriarhalne družbene vzorce, da je ženska pač samo sredstvo, ki sodi k moškemu, sredstvo, ki jo moški poseduje in da je bolje, da je sredstvo uporabe (čeprav ni edina punca /uporaba/ v njegovem življenju), kot pa da je sama. Taka objava sporoča, da mora dekle nekatere stvari požreti in dopustiti - dopustiti mora poniževanje v "partnerskem/ljubezenskem" odnosu.

Bieber je torej mačo, ker poseduje dve dekleti in vsaki posebej govori, da je ljubezen njegovega življenja. Ne pristajam na trditev, da dekleti ne vesta ena za drugo. Še kako dobro se zavedata, kaj se dogaja, a očitno je pomembno le to, da imaš status dekleta Justina Bieberja, ne glede na to, kako Bieber s teboj kot dekletom ravna. Ti dekleti sta pripravljeni požirati poniževanje, laganje, čustveno varanje, uporabo svojega telesa kot storitev za zadovoljevanje določenih potreb nekomu tako všečnemu in očitno prepomembnemu. Očitno si Bieber, predstavljen kot prepomemben za svoj vrstniški svet, lahko dovoli ravnati poniževalno, samo da bi mediji, kot je 24ur.com, lahko zapisali o njem, da nikakor ni naiven in da zna izkoristiti svojo priljubljenost. Že sama beseda izkoristiti je namreč tako močna v slabočloveškem, da mi gre na bruhanje, kaj vse so pripravljena početi nekatera dekleta, samo da bi bila deležna take družbene pozornosti, pa četudi morajo za to ceno pozabiti na svoje samospoštovanje, načelnost in individualnost.

Skrbi me, ker je takih in podobnih Justinov več in deklet, ki so pripravljene za patološko pozornost plačati tolikšno ceno, še več. Skrbi me tudi, da se družba na take pojave odzove spodbudno in odnosno-čustven drek prodaja za zlato. Zdaj je še več deklet, ki bi bile pripravljene biti Biebrovo hkratno dekle, pač številka 3 itn., če že njegova edina ne more biti. Da, Bieber je postal mačo. Pravi mačo zgleda da ponižuje ženske, medtem ko se ženske tako še bolj lepijo nanj. Ne poskušajte razumeti tega pojava, ker je skregano z zdravo pametjo, a bolj ko se približuje podobi barabe, bolj privlačen postaja. Preveč je deklet, ki sanjajo tako, da se bo prav zaradi nje spremenil, da ga bo ravno ona tako prevzela in očarala, da bo spregledal. Vsaka od teh deklet se spusti v tako poniževanje z vizijo, da je Bieber zdaj pač takšen, ker še ni srečal prave in ona je morda tista prava. To je bolno, a pri tem ne moremo nič.

Zlasti pa me skrbi, ker najbolj brane spletne strani in medijske hiše, ki imajo informacijsko moč, objavljajo take neumnosti, s katerimi se povzroča družbena škoda, ki je izredno težko popravljiva. Kdo bo odgovarjal za izgubljena pota ljubezenskega življenja premnogih deklet in njihovih napačnih predstav o ljubezni, ko bodo krenile na tako pot, tako podobno prodajanju svojega telesa, svojih čustev in osebnosti za dozo mačotove pozornosti?! Bieber je po definiciji patriarhalnih in poniževalnih struktur do ženskega dela populacije zdaj postal pravi moški. Če bi vedeli, koliko šolskih zvezkov je opremljenih z Biberjevim portretom in na kolikih stenah otroških sob visi plakat z njegovo "sweet"pojavo, bi vas šele moralo začeti skrbeti, če razumete, o čem sem vam govoril. Ni vse tako nedolžno, kot se zdi, še zlasti ne v svetu najstnikov, ker ta svet je eden izmed najkrutejših med krutimi na našem planetu.

www.morfejork.com

    Komentarji

    1. nina85
      15.12.2010 ob 16:52 nina85

      Po moje niso naivne niti punce!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.01.2014 ob 14:54 BELIEBER FOREVER gost

      belieber forever:$$ love u justin

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.