https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Evgen Pap: »Če je eden izmed staršev zavarovan v državi bivališča otrok, morajo biti otroci zavarovani po tem staršu«

22.09.2014 ob 9:40  

V POM-KLEPETU v živo smo danes ob 8. uri v sklopu projekta "Evropa, moja prihodnost" gostili strokovnega sodelavca Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Z vami je klepetal vodja izpostave Gornja Radgona Evgen Pap.

 

Zastavljali ste mu lahko vprašanja s področja problema zdravstvenega zavarovanja, s katerim se srečujejo slovenski državljani, ki se vozijo na delo v sosednjo državo Avstrijo, ali pa se zaposlujejo v drugih državah članicah Evropske unije.

Pojasnil je, da tudi pri zaposlitvah v tujini (Avstriji) postopki zavarovanja tečejo podobno kot v Sloveniji: »V osnovno socialno zavarovanje vas mora praviti delodajalec. Prispevna stopnja za zdravstveno zavarovanje v Avstriji mi ni znana, imate pa enake pravice, kot vsi ostali zaposleni v tej državi. Podrobne informacije o tem dobite na svoji zavarovalnici v tujini. Zdravnika lahko izberete po želji, ni nujno, da ga imate v Avstriji. Lahko obdržite zdravnike (splošnega zdravnika, zobozdravnika...) v Sloveniji. Seveda pa morate poskrbeti, da vas bo vaša avstrijska bolniška blagajna prijavila v zdravstveno zavarovanje v Slovenijo z obrazcem E 106.«

Na vprašanje o tem, ali ob odjavi zavarovanca tuje zdravstvene blagajne ZZZS obvešča  družinske člane, da so brez zavarovanja, pa je strokovni sodelavec ZZZS pojasnil, da se zavarovanci takoj po odjavi ne obveščajo, v kolikor pa ostanejo daljši čas brez zavarovanja, pa dobijo vabilo za ureditev zavarovanja.

Celotni klepet  si lahko preberete TUKAJ – KLIK.

 
      

Projekt je sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.